Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mészáros részvények

jászai

#829537 banyaiz Előzmény: #829524

Az egésznek a háttere is megér pár misét , kezdve egyáltalán Lőrinccel , hogy ő egy stróman e vagy mennyire stróman stb. Politikai hátszélig és az elég egzotikus tőzsdei stratégiáig. A kereskedés több mint egzotikus jellege ezzel kis közkézzel . stb stb.

Viszont most ez a fúzió aztán az amúgy is egzotikus dolgokat rendesen megkavarja.

Csak játék a számokkal Jászai beszélt 70 mrd-os tőkéjű Konzumról , 250 mrd-os tőkéjű Opusról az apportok után. Hogyan fog kinézni a fúzió melyik cégbe olvad be a másik? Mint első kérdés. Aztán mennyit fognak fizetni a másik cég részvényeseinek, és milyen konstrukcióban. Mert elméletileg ennek úgy kell kinéznie függetlenül attól mindkét cég döntő tulaja Mészáros az egyik cég ajánlatot tesz a másik felvásárlására amit a részvényeseknek el kell fogadni.


jászai

#829529 prfecó Előzmény: #829528

OTP kétfajta Alapja ( Szalma Csaba ) Fekete Úr ( Aegon ) mellett Honvéd , Vasutas , Szövetség és Szolnok város -nevű magán- ill nyugdíj Alapok is rendesen tettek be pénzt. Csődbe kizárólag azért mentek , mert politikai nagyágyu Lázár János felszólította az összes Önkormányzatot ne fizessék ki a számlákat. Egyébként E-OS később Tiborcz néven futott vállalkozás 1 ( azaz ) egy forintért megvették volna a céget . Tuti akor már fizettek volna az Önkormányzatok. Persze azért Románia és lengyel gyémánt nyelte a pénzt , de ezt kibírta volna a RFV - ESTAR

jászai

#829528 matgab Előzmény: #829524

Azt ne feledd, hogy az RFV is gyönyörűen rálöcsőlte magát 2 nyugdíjalapra is.

El kell érni azt a méret szintet, ami már felkelti a nemzetközi befektetők érdeklődését, el kell adni nekik, hogy itt mekkora sztori van. Tovább kell fújni a lufit és még nagyobb befektetőket bevonzani. És növelni tovább addig a lufit, amíg már nem too big to fail méretűvé válik. És mikor már elég nagy ehhez, akkor lehet csődbe menni és az állam majd megmenti.

Az volt a baj az RFV-vel is, hogy csak az első lépcsőig gonolkodtak és amint bevásárolt az első egy két befektető, akkor csődbe vitték az egészet.

jászai

#829524 prfecó Előzmény: #829498

Soós Csaba után Jászay nagyságrendekkel nagyobb , politikailag elkötelezetten STROMAN-ként eljátszik a tőzsdén., melyet a Fidesz játszótérnek tekint. Névtelen cégekből Holdingot kreál/t , melyet kisgömböcként fújt fel és nyel el , újabb és újabb cégeket-funkciókat.

Magyarországon már mindent elérhet/tett. Viszont csak kisbüfiket tudott szédíteni , minimális alapok és bankok szálltak be. Persze , persze MKB , dehát az a házi bank , ami hitelezi őket és az állam csecsén log. OTP még minimális pénzt rakott be. Nagyobbá akar lenni Telecomnál és egyik kimondott célja nemzetközi terepen is megjelenni , részvényei terítése ill. külföldi cégek/ nemzetközi alapok befektessenek. Így el tudnák érni , hogy megkerülhetetlen gazdasági kongló legyen. Magyar állam és magyar jog egyenlő OPUS-Konzum NyRt gazdasággal , akár Koreai példa.


Ha nem jön külföldi befektető árfolyan szépn csorogni kezdd és eléri Waberer's mintát.

jászai

#829502 banyaiz Előzmény: #829501

Értem én , csak nagyjából saccra azért kalkulálom mit mesél a fiú ha már számokat emleget. :)

Valóban 1-2 százmillió részvény ide oda itt már nem számít . Ezért is csak saccra számoltam.

Összesen az 1 mrd környéke. Matávnak van hasonló részvényszáma talán pont 1 mrd. Emlegeti is, hogy 4 . legnagyobb cég lesz a béten gondolom Matávot számolta megelőzi a mostani árfolyamokkal.

jászai

#829501 picirigo Előzmény: #829500

Azért írtam, h az egyszerűség kedvéért könnyebben számolj :)!

Nekem most 4ig-en kívül minden rv felejtős!

jászai

#829500 banyaiz Előzmény: #829499

Tőkéből számoltam amit Jászai említ .

250 mrd saját tőkét mond . Apportok előtt az nagyjából 0 volt és 611-en emel tőkét. Az apportok lezárulása után durván 400 millió részvény plusz. Apportok előtt volt bő 300 millió . Együtt 700 millió és az apró.

Emlékszem az apportok előtt 500 környékit emlegettek. Csak akkor még nem volt meg az apportok értékelése és nem volt végleges az apportok köre sem. Ebből adódhat, vagy én számolok rosszul valamit. :)

jászai

#829498 banyaiz Előzmény: #829492

Tőkeemelésekről azt mondta 250 mrd környéke lesz Opus apportok után, 70 Konzum .

Ez saccra a számításaim szerint azt jelenti 700-750 millió db Opus részvény lesz apportok után, és 350 millió Konzum.

Ha mást nem hoznak be a fúzió előtt akkor lesz sacc 1- 1,1 milliárd részvény a két cégben együtt. Adja magát az a következtetés kb a saját tőkék arányában fognak részesedni a részvényesek 250-70-hez Opus-Konzum. Érdekes ehhez képest a 611-370 arány a tőkeemelések árfolyama.

Ezzel, hogy 250-re tette az Opus saját tőkét kiszámolható mennyin viszik be a további apportokat. Ami nem mellékes.

jászai

#829492 Koffein Előzmény: #829491

"Lesz", különböző érdekeltségeken keresztül. Herceg gondolata állhat közelebb a valósághoz. Nyugdíjpénztár, plusz külföldi cégek felvásárlása, plusz külföldi tőzsdén való megjelenés, alapoknak pakk átadás (kérdés milyen áron?)... 2022re érdekes sztorik bontakozhatnak ki...


jászai

#829486 Koffein Előzmény: #829484

Regionális szintet lépnének: Energetika és ipar, pénzügyi szektor, IT & telekommunikáció

IT erős organikus növekedés, lokális akvizíciók...

Tel.: valószínűsíthető, hogy telenor bekerül 2019 után...

jászai

#829484 Koffein Előzmény: #829483

Mészáros részesedése nagyságrendileg konzum 70%, opus 80% lesz a tökeemelések után...


durva cégháló

#829426 banyaiz Előzmény: #829388

Galaxisban nincs ilyen csillagrendszer mint ez az ábra. :)

Komoly ez a fúzió. Átírhat sok mindent. Mert milyen áron hajtják végre, illetve milyen részvényszámmal. Mint nagy kérdések. Hogyan fogják majd értelmezni az Opus tulajdont és a Konzum tulajdont az új cégben, milyen arányban és milyen árakon db számmal .

Melyik időpontot fogják alapul venni ezekhez a számításokhoz mikor naponta 10% okkal ingadoznak a papírok nem beszélve hosszabb távokról. :)

Nagy helyezkedés várható előtte. Ismerve az eddigi tőzsdei dolgaikat valahogy úgy próbálják ezt majd összehozni , hogy Konzumban és Opusban is felértékelődés legyen a mostani árakhoz képest legalábbis erre tippelnék.

Amíg ezek a részletek nem ismertek addig a kereskedés milyen árakon fog menni . Ez tényleg egy állatorvosi ló mert mindent ami a közgazdaságtanban egy vállalattal előfordulhat azt végrehajtják úgy alig több mint 1 éve kezdték.

maffiarészvény - maffiatőzsde - maffiaállam

#828807 tozsdenyul Előzmény: #828797

A magyarul gyengébben beszélök kedvéért, nem mosdatás ment, hanem egyetértés.

magyar szavak jelentéséröl megy a vita, ami neked sehogyse akar menni

Ettöl még idézni szabad, téged senki sem rekeszt ki ezért a magyarságból, mint te teszed viszont, pedig te jobban rászolgálnál.

Pl akár meg is tanulhatnál magyarul, de minek ugye? :)

Az az igazibb magyar, aki rosszabbul bírja a magyar nyelvet.

maffiarészvény - maffiatőzsde - maffiaállam

#828797 matgab Előzmény: #828793

Magyarázgatni a megmagyarázhatatlant, meg szerencsent mosdatni lehet. Idézgetni meg szintén szabad.

Az idézet meg idézet. Ezt írta, ezt mondta, ezen nincs mit magyarázni.

Na de hülye aki leáll veled beszélgetni, szóval én tovább is állok.