Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

fasizmust (Illiberális d…

#829445 tozsdenyul Előzmény: #829441

fasizmust

(Illiberális demokráciát , autokráciát, nevezheted, definiálhatod akárminek ami van)

Nem fogsz választáson megdönteni

Ezért fontos szvsz a kérdés, hogy mi van

Ha az van, akkor

-Feleslegesen mész szavazni

-megoldás csak néhány van

1, Felkészülsz a nem-szavazással változtató idöszakra

2, elkerülöd, elhagyod a helyet, amíg még lehet

3, Felkészülsz a rezsim túlélésére, kibekkelésére, a hogyan éljünk túl autokráciában kiskönyvböl

Ha nem az a rendszer van, akkor szavazol nyugodtan a legszimpatikusabbra

(Ha az a rendszer van, akkor ez mindjárt nem a legoptimálisabb)

U.i: én sosem a megváltoztatás (világ gondja a nyakadban) felöl közelítettem, hanem az egyéni boldogulás szempontjából mindig a legfontosabb lépés a realitás azonosítása, leírása, csak azután jöhet az, hogy milyen választ adhatok rá.

Sok éve írok "útjelzökröl", azaz haladunk egy irányban, amiröl nem feltétlen térünk le sokáig, csak konstatálhatjuk az elméletünket megerösítö tényezöket az út során.


2010 ben, 2014 ben es 20…

#829441 Tapasz Előzmény: #829430

2010 ben, 2014 ben es 2018 ban sem a fideszre szavaztam. Az önkormányzati válsztásokon sem. 2022-ben kire szavazzak?

A baj az, hogy egy csomó kormány intézkedéssel egyetértek (mert nekem pozítív), de sokkal nem. Viszont elég öreg vagyok ahhoz, hogy rájöjjek, csak a saját boldogulásommal foglalkozzam, ne vegyem a nyakamba egy tarsadalom, vagy egy bolygó sorsát. Megteszem, amit a szívem lelkem helyesnek tart.

Egyetlen párt sem kinál olyan "programot", amivel teljesen egyetértek, ezért megpróbálim objektíven szemlélni az eseményeket.

Így mégegyszer kérdem, kire szavazzak 2022-ben?

nem azé mondom, de így a…

#829440 Koffein

nem azé mondom, de így az oldal végóráiban is látszik, hogy ki tolja erőből a politikát... :)

amúgy egy törzsgyökeres fasiszta (olaszo. mussolini érára gondolok) is, addig volt fasiszta, amíg ment a szekér, utána átvedlett valami mássá... párhuzamot vonni és átimportálni ide egy az egybe, egyszerűen agyrém :)

Stílszerű lettél volna,h…

#829438 Boby. Előzmény: #829433

Stílszerű lettél volna,ha azt írod, hogy két hónap múlva,véget érnek boldog ÓRÁK!:-)

Ez az a jelenség mint am…

#829436 banyaiz Előzmény: #829433

Ez az a jelenség mint amikor a Római Birodalom bukása közben az emberek orgiáztak. :) Mi is orgiákat tartunk még az utolsó pillanatokban. :)

nyomjátok, van 2honapoto…

#829433 Sumér harcos

nyomjátok, van 2honapotok,

a pfffasiszta ppffaszista......,

minden jót:)

Ehhez kapcsolódva ha ros…

#829432 banyaiz Előzmény: #829430

Ehhez kapcsolódva ha rosszul mennek a dolgok akkor mindig megnő az igény egy erőskezű vezetőre. Az pedig kódolva volt , hogy a rendszerváltás után egy csapásra nem jön el a Kánaán.

Ebből a zűrzavarból a kivezető utat mutassa egy erőskezű vezető , egy diktátor. Vagy valaki aki eljátssza ezt az erőskezű szerepet, egy papírtigrist legalább.

2008-9--10 a rendszerváltás után 20 évvel pontosan megérett erre a helyzet azzal a gazdasági válsággal még tetézve.

Ez is általános emberi jellemző egy emberi közösségben . Ezzel pedig könnyű visszaélni ha valakinek erre van hajlama.

Kihasználni ezt az igényt és visszaélni vele számtalan példa van erre a történelemben.

Részben vsz Trump jelenség mögött is ez van mert amcsik is 2008-9 -es időszak után megkavarodtak abban merre is van az előre. :) Akkor jön egy olyan politikus aki mást mond mint ami a csapból is folyt előtte. Ezzel a változás igényét kiszolgálja és pluszban eljátssza ezt a keménykezű szerepet, hogy majd ő mutatja az utat és rendet tesz a káoszban.

Van egy rakás olyan embe…

#829431 banyaiz Előzmény: #829430

Van egy rakás olyan emberi jellemző ami nemzetfüggetlen . Általános érvényű. Az egyik ilyen az emberek többsége gyomorközpontú kispolgár aki a saját kis egyéni dolgain túl nem lát semmivel. De még azt se látja át igazán .

Pl a Kádár rendszer erre az alapra építkezett gulyáskommunizmus. Ugyanerre a megfontolásra épült a vadkapitalizmusnak a reformja. Amikor a kommunizmus elkezdett terjedni a világban és könnyen felismerhető volt ennek a legjobb megállítási módja a tömegek életszínvonalának emelése.

Mondjuk abból az állapotból gyerekmunka 14 éves gyerek a bányában dolgozik Angliában és emberek olyan odúkban laknak , hogy a kutyaól különb , nincs orvosi ellátása , nyugdíja stb. Ebből az állapotból volt tér az emelésére ennek, és ezzel kifogni a kommunizmus vitorlájából a szelet.

Mindezt lefordítva Orbán működésére egy olyan történelmi helyzet adódott amikor a politikai ellenfelei egy gazdasági válságba csúsztak bele 2008-9 és ráadásul egy laza költségvetési politikai időszak után, közben.

Ehhez jött annak a felismerése mennyi csalódással járt a rendszerváltás utáni időszak a néptömegeknek. Egy bizonyos szintű kiábrándulás a kapitalizmusból az EU-ból is a szabadságból stb. Ezt kihasználni egy olyan politikai retorikával , hogy mindez azért történt mert Mo vezetői nem álltak ki az országért korábban. :) Ami hát nyilván egy komoly csúsztatás , lehetnek benne részigazságok persze mint mindenben.

Ezt az egész helyzetet arra fordítani abszolút hatalmat kiépíteni lépésről lépésre.

Ez a kulcsa a dolognak szerintem.

Félelem és abból gyűlölet és erre rájátszani politikailag ez is általános emberi pavlovi reflex kihasználása. Ez se magyar sajátosság bárhol bármilyen emberi közösségben ez eljátszható .

Fasiszták lennének itt az emberek szerintem a legtöbb azt se tudja mi az . :) A legfőbb gondja legyen kaja a hűtőben , havonta jöjjön egy kis pénz amiből megél és hasonlók. + az , hogy valamiféle biztonságérzetet kapjon a félelmeire ami persze teljesen hamis biztonságérzet lásd mondjuk a gonosz migránt ügyek bármi hasonló megvédés.

Fordítva ülsz a lovon, a…

#829430 tozsdenyul Előzmény: #829427

Fordítva ülsz a lovon, az ország nagy részével együtt.

Nem az számít orbán mit gondol. Ö jobban érti a "nép" rezdülését, mint szinte bárki. És azt adja, amire a népnek van igénye. Csak néha a nép sem tudta olyan jól, mi az, mint viktorka.

Az a rendszer, ami megvalósul, nem Viktor ideológiájából következik (nincs is olyan).

A nép ideológiájából következik. Viktor meg megadja. Mert ö is így marad meg a hatalomban. Win-win.

Ezért szavaz rá a nép jelentös része. Mert éppen ez kell neki, csak maga is szégyelli bevallani. De szavazni megszavazza titokban, kéjjel.

Az idegengyülölö, konfliktuskeresö, hajléktalanba, elesettekbe belerúgó rendszer kell. A tehetségtelenek, lúzerek rendszere. A konteo maszlag. A csináljuk ki azt aki vitte valamire. A mutyi. A mónika só. Az erös állam. Aki megmondja helyettünk is, gondolkodni se kelljen.

Erre van igény.

itt a fórumon (meg bármely másikon) is láthatod, a jézussal, családdal, erkölccsel takarózó fasisztáknak teljesen egyértelmüen ez kell.

telefossák a fórumot mindennel, istennel, hazával , de ezekre az 'alapokra' sosincs kifogás.

Csak nem merik bevallani, de erre van igény. Ezt mutatják a szavazások.

Ezt mutatják a hozzászólások.

Ezt mutatja a magyar történelem.

Ezt mutatják a társadalom-politikai, szociológiai felmérések.

Viktor tök mindegy. Ha nem ö lenne, lenne más. Addig addig cserélödnének, amíg nem jön valaki, aki azt adja, amire a nép valójában vágyik. Csak akkor lehet huszon+ évig hatalomban maradni.

Nem Viktor a fasiszta. Hanem a rendszer, amit a nép rezdülései alapján, populistaként létrehoz.

Mindezt ö maga is elmondta egy fidesz meetingen (állítólag) 2004 körül. Gyözött a nép, mostantól nem azt csinálják amit gondolnak, hanem amit a nép gondol. H. Árpád lépj elö, hadd mutassalak be.

A nép meg ilyen fasiszta, már 2000-es felmérésekben is legalább 20% az volt, azóta csak tolódott az egész társadalom még inkább.

Nézd meg a netes beszélgetéseket. 2000 meg most.

És elöre bocsánat a személyeskedésért, nézd meg

Matgab semmit nem változott, 2000 óta

Spade-n meg lekövetheted az egész folyamatot , a folyamatos tolódást

Ugyanez társadalmilag megvan.

Délibábokat kerget pl phiona, meg a társadalom jelentös része a kuruczos néppel.

Úgy gondoljátok Viktor számít és valami Cipollaként megbabonázta rákóczi népét.

Pedig dehogy, nem is volt itt rákóczi népe, 100 éve legalább, 1914, 1939, 1944, 1949-1953 sosem rákóczi népe lakott itt, hanem horthyé, rákosié, mikor ki tette lehetövé hogy rárontson saját magára a magyar.

Mindig megy az óriási meglepödés a választásokon, meg az aktuális pártszimpátiákon.

Az volna a meglepö, ha nem így lenne.

Éppen azért, mert viktorból semmilyen ideológia nem hat a népre, korlátlan populizmus van, a meghatározó a nép.

Kertész Áron nem volt hülye, jobban ráérzett a realitásra és jövöre mint itt bárki höbörgö, akár rákóczi akár kádár népéböl.

Csak bele kell olvasni néha az itteni jézussal, nemzettel, családdal takarózók hozzászólásaiba néha...ahogy bárkit az árokba löknek.

De nemcsak Kertész, hasonlókat mondott Széchenyi.

Mikszáth.

És sokan mások. Jó régröl akár.

Viktor azt adja, amire a nép legnagyobb részének igénye van. Magyarország esetén ez ez.

Pici "off"

Trump kicsit ugyanez. Sokan nem értik, hogy szavazhattak rá...

Azt adja, amire igény van.

Csak a szavazók egy részének teljesen hihetetlen, hogy egy másik résznek mikre vannak igényei.

Azok sosem fogják érteni...

Az emberiség egésze nem egy állandó gyönyörüség meg fejlödés, ahogy azt valakik álmaikban elgondolják, hogy milyennek kellene lennie.

Éppen az amiről azt gond…

#829427 banyaiz Előzmény: #829399

Éppen az amiről azt gondolja a választóknak az adott ügyben tetszik. Ha kell keresztény ha kell ateista ha kell fasiszta ha kell kommunista és minden más.

Ezek a nagy honvédő háború szerű kampányok Sztálingrád megvédése hangnemben a semmi ragozása. :) Ezeket szerintem úgy meghatározni mint ideológiát vagy annak a részét nagyon kínos lenne.

Neki az "ideológiája" kb annyi lehet szerintem ugyanazt az állapotot elérni az országban mint a fideszben. Egyáltalán fel se merüljön ne ő vezesse. Fel se merülhessen. Putyin , Erdogan féle vonal.

Ezt a hatalmat csak már amit eddig elért sok hasznos dologra is felhasználhatja, felhasználhatná. Lásd pl ezt a gyorsaságot ahogy lakástakarék rendszerhez nyúltak. Ez a gyorsaság ha értelmes célokra van kihasználva akkor sokat hozhatna. Csak ez kevésbé vonzó meló mint lenyúlni amit lehet. Bonyolultabb , nehezebb is. Lásd ezt a közszféra elbocsátást. 9000 emberről beszélnek az csepp a tengerben, és milyen kínlódás van vele.

Külön érdekes mindez az EU-n belül történik ami még jobban bonyolítja a helyzetet.


Bangóné nagyjából egy il…

#829407 Láma Előzmény: #829338


Bangóné nagyjából egy ilyen történetet pedzeget. Lehet lehallgattak valami beszélgetést:)

-Pálinkás jó reggelt kedves barátom.
-Szia. Mit keresel te itt vasárnap a parton? Pecázni akarsz? Mi ilyen fontos, ami nem várhat holnapig?
-Mosolyogtál-e ma már ? :)
-Na ne szórakozz. Ha neked is így fájna a gyomrod folyamatosan, te se mosolyognál. Ezért jöttél? Szívatni?
-Mesélek valamit, aztán attól rögtön mosolyogni fogsz.
-Na mondjad.
-Szóval, az a helyzet, hogy kicsit túltoltuk a csokkal. Nincs rá elég lóvé. Aztán a Tóni is rágja a fülemet a hülye lottója miatt.
-Na, ettől megjött a kedvem a mosolygáshoz :(
-Szóval kedves barátom, azt találtam ki az éjjel, hogy beszántjuk az LTP-t. Abból felszabadul évi 70 milliárd. Berendeltem a slapecokat. Már írják a törvénymódosítást. Hétfőn beterjeszti az egyik csicska, a többi meg kedden megszavazza. Te meg nem gondolkodol az aláírással, hanem már kedden alá is írod. Oszt jó napot. A gondolkodás amúgy se a te dolgod:)
-Ettől mosolyogjak? engem is útáljanak?
-Nem. Attól fogsz, hogy kap az alapítványod 500 millát a tartalék alapból. Na ugye-ugye. Tudsz te mosolyogni.
-Hova ez a sietség?
-Nem hagyok időt nekik. Ha beterjesztik a törvényt, az összes retkes proli LTP-t akar majd kötni. Ki tudod venni a lét az alapítványból? Ááááá. Hülyeségeket beszélek. Ügyes gyerek vagy te. Fáradt vagyok. Egész éjjel ezen agyaltam. Na, hegyezd ki a tollad kedd délutánra. Szia.

Szerintem nem fasizmusró…

#829384 banyaiz Előzmény: #829208

Szerintem nem fasizmusról beszélhetünk inkább orbánizmusról. Aminek lehetnek közös vonásai de az éppen a politikailag előnyös volta miatt. Nem meggyőződésből. Orbán nem fasiszta hanem egy szélhámos. Nagy különbség még ha használ eszközöket belőle mert éppen előnyösnek tűnik. Egy meggyőződés nélküli szélhámos . Ha fasiszta lenne az előrelépés lenne bizonyos szempontból . :) Ő szerintem rugalmas ebben az ügyben fasiszta , kommunista és ami közte van egyre megy nála ha a hatalomban tarthatja ez a meggyőződése nagyjából.

Ami nagy különbség ahhoz képest , hogy ő fasiszta lenne.

re

#829383 banyaiz Előzmény: #829360

Szaúd-Arábiának kettő fontos pozíciója van ami nekünk nincs. 1. Kőolaj. 2. Geopolitikai jelentőség.

Egyébként szerintem az EU rendkívül megértő a mi dolgainkkal. Ennek is stratégiai okai vannak ahogy egy Szaúd-Arábiával való bánásmódnak is. Illetve annak az ismerete a népnek időnként kevés szótagos dolgokat kell mondani mint ősi politikai eszköz. Esetleg még részben abból adódó kényszerpálya ez jelenleg egy gazdasági unió.

Kíváncsi lennék majd történelmi távlatban ez az időszak milyen megítélést kap nálunk. Egyvalami biztos nem az emberi értelem nagy korszakaként jellemezhető. :) Valami olyasmivel tudnám jellemezni a rendszerváltás utáni káosz amiben különféle szélhámosok tündöklését és bukását láthatjuk. :) Ezeken az évtizedeken belül ez az orbáni 8 év talán az ellenségkeresés időszaka címszót kaphatná. Külső belső ellenség keresése és közben attól való félelem nehogy meg is találjuk az ellenséget mint kettősség . Az ellenség keresése de annak elkerülése megtaláljuk korszak. :) Kissé paranoid vonásokkal és rengeteg kevés szótagos cirkusszal. Kevésbé a problémákkal való szembenézéssel.

Érdekes időszak mi nőhet ki ebből .

re

#829382 tozsdenyul Előzmény: #829381

"most inkább felzárkózóban vagyunk"

Ezzel akartad cáfolni ezt:

"Persze, ha majd egyszer egyáltalán észreveszik és beismerik, addig gyönyörüen lehet minden egyebet is leszarva akár évtizedekig is leszakadni."

Jót röhögtem :)

És ez egy tözsdei fórum...

Szép perspektíva van bennetek...bár ott maradna, de nem :)

Azért milyen szép, öszintén felvállalni hogy a cél szentesíti az eszközt, meghatározónk az elvtelenség, miközben a célt is elkúrjuk...

De majd a libsik meg a Soros meg a pápa lesz a hibás.

Neked is csók :)



re

#829381 Spade Előzmény: #829380

hát az a helyzet h pont a libsi idolodok lerablása miatt szakadtunk le a régióban, most inkább felzárkózóban vagyunk, ha akarod az idősoroknak utána nézhetsz a gugliban. a azt mondod nem így van nem érdekel. Ezek a lefasisztázások, leantiszemitizálások lehomofóbosozások lemetoozások lenacionalistázások csak arra jók h közben kifosztották az országot a nagy libsi idolok. Ezért szarok le minden dumát meg nem lényegest. Amúgy kétlem h az úr általa kőtáblán átadott fasiszta definícióban szerepelt volna az ltp befagyasztás szal tök muris vagy :)

re

#829380 tozsdenyul Előzmény: #829378

"legfontosabb szempont a gdp, a többi nyígást bizonyos határok között pont leszarom"

Ezt külön nem is kell mondanod , a nemzethy álkeresztény fasiszta vonal pont erröl szól. Mindenki le van szarva, bekaphatja. Kár hogy gdp-ben is leszakadunk a régiótól, de ez csak az álkeresztény fasisztáknak meglepö...

Persze, ha majd egyszer egyáltalán észreveszik és beismerik, addig gyönyörüen lehet minden egyebet is leszarva akár évtizedekig is leszakadni.

Ui.

Légyszi ezzel a hozzáállásoddal többet szádra nem venni, hogy ki mire tett esküt és abból szerinted mi következik, hogy rajtad kívül mindenki másnak mit kell tennie emberség okán.

Köszi.

Jézusodnak meg csók.

re

#829378 Spade Előzmény: #829377

Ha neked ez a lényeg akkor jó. Majd kiderül h jó-e az irány vagy sem. Nálam a legfontosabb szempont a gdp, a többi nyígást bizonyos határok között pont leszarom