A megalomániának a súlyos jele az ha egy politikus a politikáját az országgal azonosítja.
Tanulságos megnézni ez mennyire gyakori politikai eszköz nem csak nálunk. :) Egy egy politikus az általa elképzelt jövőt a lehető legjobb és az ország számára egyetlen járható útként mutatja be. Ez igen gyakori még napjainkban is a világban , múltról nem is beszélve.
A másik nagyon gyakori sztori nem csak nálunk , hogy az EU Parlamentet leginkább hazai politikai üzenetekre használni. Nem csak akkor ha éppen a 7-es cikkely élesítéséről van szó , hanem mindenben.
Az egyik skandináv miniszterelnök fogalmazta meg ezt nemrég nagyon jól egy migrációs összeröffenésen, hogy ez nem is vita hanem mindenki üzen az otthoni választóinak a sajtón keresztül és hajtogat valami teljes zöldséget. :)
Aztán csodálkozunk az EU reakcióidején , reakcióképességén .
Nem tudom mit rakott össze Sargentini viszont bármit vizsgált ott szerintem komoly jelentenivalók vannak. Szóval olvasatlanul is ha a jelentés összegzése a demokrácia zsebre tétele Mo-n akkor rá lehet nyomni a rábólintok gombot.
Az az ellenzéki párt aki ezt nem szavazza meg úgy okoskodik szerintem, hogy az egész eljárásból úgysem lesz semmi érdemi , viszont népszerűséget veszthet belföldön azzal hazaárulónak kiáltják ki. 2-es opció a gondolkodásmódjára lefizették és nem akarna a kenyéradó gazdája ellen szavazni. Minden más indok teljesen komolytalan vsz a részéről. Eu Parlament veszi a fáradságot egy ilyen provinciával mint Mo foglalkozzon ennyit és akkor az ott élő ellenzéki képviselő politikai megfontolásokból nem vesz részt a szavazáson, vagy tartózkodik. Akinek az országáról van szó így áll hozzá. Mert pl egy svéd, vagy egy belga, vagy egy német, vagy holland stb választó nagyjából le se pottyantja mi történik Mo-n .