milyen számokkal?
-20 ezer magyar hal meg évente az eurostat szerint amely elkerülhetö lenne jobb ellátó rendszerrel
-(népegészségüggyel még további 16 ezer halál lenne elkerülhetö)
-több, mint 320 betöltetlen praxis van, a 6331 alapellátást végző orvosból 4500 túl van az 50. életévén, a háziorvosok és a házi gyermekorvosok kétharmada elérte a nyugdíj-korhatárt, mintegy 2200 praxis sorsa kérdéses
Pedig már így több mint félmillió magyar ember nem jut alapellátáshoz, s amint a helyzet mutatja, még az olyan kiemelt intézményekben, mint a Honvédkórház – amelynek ellátási körzete hárommillió emberre terjed ki – is megkérdőjeleződött az ellátás folyamatosságának fenntarthatósága. Nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, miféle kihívásokkal küzdenek vidéki kórházak.
A kórházak hirdetményei alapján több ezer orvos hiányzik
Vitatkozz a számokkal
Hiány van , baj van, hí a haza, tessék szépen jelentkezni szolgálatra, akkor legalább lenne halvány elképzelésed miröl beszélsz
A hazának most van szüksége a szolgálatra, nagy hazafiak jelentkezzetek
"Ezzel részemről lezártam a témát nem én tettem esküt"
De hát miért nem tettél, tesztek esküt??
Ez a legnagyobb erkölcsi magaslat, nyilván igényetek van a magaslatokra, szolgálni akartok nem csak szövegelni róla, nem akartok olyan hitvány senkik lenni, mint azok az egészségügyesek akik már sok évet leszolgáltak mielött kiugrottak.
500-atokat azonnal be tudom hova ajánlani elsö körben, érettségi elég, várom privátba a jelentkezési lapokat a hazafias szolgálatra.
Amíg nem tettél esküt (se), addig ne oktasd ki azokat a szolgálatról akik tettek.
Se te, se a nertársaid.