Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

DAX

#821766 olvas0 Előzmény: #821756

Akkor megpróbálom máshogy

---

- május végén, június elején az osztalékot felvéve a jó népek eladják a részvényeket, melyek kb. 10% esést szoktak generálni.

- a népek másik fele június elején eladja a részvényeket, mert vagy nyaralni akar az értékéből, vagy nyugodtan akar nyaralni és nem a tőzsdei híreket olvasgatni a tengerparton.

---

Tehát a május végi június eleji chartokat próbálod összehasonlítani?

DAX

#821765 Lenthor Előzmény: #821761

Sziasztok, jó reggelt!

Azért írtam, hogy hó végi zárás lesz, hogy a komolyabb esés elindulását talán péntektől várom.

Szerintem a 23.6%-os fibot 12.856-nál még egyszer visszatesztelhetjük és talán ennek a környékén zárhatunk ma, hogy a havi zárás is meglegyen. Utána péntektől jó lenne megnézni a 61.8%-os fibot 12.300 környékével. Hosszabb időt is igénybe vehet cikcakkokkal.

https://invst.ly/7loui

A mai lehetséges irány kinagyítva:

Nyitás után lemehetünk 12.720-12.750 közé, majd fel megközelítve a 12.800-at. Utána megint elindulunk lefelé 12.660-12.680 környékére, majd mint írtam lehetséges, hogy a napot 12.856 környékével zárjuk.

Két fontos szint, ami idejekorán boríthat mindent!!!!!

1. 12.600 alatt azonnal esünk lefelé.

2. 12.856-ot, ha szignifikánsan törjük felfelé, akkor emelkedünk és longossá válik (short felejtős innen) .

https://invst.ly/7lpzj

--------------------------------------------

ui.: Ebben egy kicsit bizonytalan vagyok:

"Utána megint elindulunk lefelé 12.660-12.680 környékére"

Beijesztés miatt tettem be, de lehetséges, hogy nem megyünk le ilyen mélyre.

DAX

#821761 KB58 Előzmény: #821745

Köszi. Te ehhez (is) jobban értesz nálam. Majd megnézem. Ha a 3M-et nem is igazán, de az 1M-et magasnak érzem.

DAX

#821753 olvas0 Előzmény: #821734

nehogy holnap se töltse be és szigetet hagyjon, mert neki megy a 13000nek.... most olcsó most kell venni... én komolyan mondom, tök vidáman röhögök néha partvonalról, hogy ezek mit nem művelnek - iránytól függetlenül. Tiszta legényanya....

---

DAX

#821752 Lenthor Előzmény: #821745

Holnap havi zárás

---

na ugye, akkor azért... :D

szakad mint a zacskós tej... grrrr :(

DAX

#821745 feketemelos Előzmény: #821741

3M semleges (+- 10ig ,nálam 15ig nem releváns) , javaslat nézd meg reggel nyitó után, mert zárás(20) után korrigálják a havit, 3 havit, évest...sok esést, visszatesztet váró izzad már

DAX

#821740 KB58 Előzmény: #821735

Igen, az általad várt 12800-12820-as szinten a H1 Kumo teteje most megfogta a DAX árfolyamát.

Az MA mozgóátlagok alapján, amikor 12740 körül táncolt az árfolyam be akartam írni, hogy ha ezt a szintet (D1 MA200) felfelé átviszi, akkor emelkedni fog. Ez be is jött.

A D1 chart alapján szerintem tegnap az MA50-ről fordult:

D1:

https://invst.ly/7lhxk

Ha innen 12820 körülről (H2 MA50) nem fordul le, ahogy várod, akkor emelkedés lesz.

H2:

https://invst.ly/7lhxk

Én a D1 alatti TF-ek MA mozgóátlagai alapján jelenleg úgy látom, úgy érzem, hogy át fogja vinni a 12840 szintet és emelkedni fog (hacsak vissza nem pattan a 12820-ról, ahogy várod, ami bőven lehetséges ez után a gyors felhúzás után (ami lehet fals, ahogy már írtad) és az osztalék vágás utánra vonatkozóan leírt érveid alapján.

Meglátjuk....

DAX

#821734 atiska83 Előzmény: #821733

Nem töltötte be, zárás után rántották már fel... mai max 796 volt... Így a tegnapi gyertya árnyékában maradt... holnap okosabbak leszünk!

DAX

#821727 KB58 Előzmény: #821677

Szia Lenthor!

Kontra chartjával kapcsolatban a véleményetekre, véleményedre voltam kíváncsi (lásd az alább idézett hozzászólásom), nem favorizáltam az ő elképzelését sem, de úgy éreztem, hogy van, lehet realitása. Ezért tettem be. Amióta először betettem, a DAX felment kb. a mostani 12600 körüli szintről 13200-ig és csak onnan fordult le kb. 1 hete.

"Lenthor, köszönettel.
Hát ez elég alaposan megindokolt válasz volt. Ebben a reményben tettem is be Kontra elképzelését. Én ilyen szinten nem tudok hozzászólni, de ami érveket leírtál, azok ismerősek."

Azzal egyébként maximálisan egyetértek, hogy nem lehet csak hasonlóságok alapján kereskedni, de azért érdemes figyelni rájuk.

Le

#821718 Lenthor Előzmény: #821707

Visszatesztelte a kitörést(?) Itt már megint fej vállak és 1500 pontos eséseket emlegetnek... a népi megfigyelés szerint ilyenkor kell zsákolni, mert ezek esni úgy sem tudnak, az alakzatok pedig csak a régi kiszámítható kereskedési idők maradványa... :( :)

de az is lehet, hogy szimplán csak most jön a 13060-as felfele kör..

------------------------------------------------

Akkor vegyed Kedves olvas0!

A népi megfigyelésről annyit:

- május végén, június elején az osztalékot felvéve a jó népek eladják a részvényeket, melyek kb. 10% esést szoktak generálni.

- a népek másik fele június elején eladja a részvényeket, mert vagy nyaralni akar az értékéből, vagy nyugodtan akar nyaralni és nem a tőzsdei híreket olvasgatni a tengerparton.