Egyébként jól mondod.
Ez úgy emelkedik, mint tőzsdekrach idején a részvényárfolyam zuhan: https://www.finanzen.net/futures/Euro-BUND-Future/...
Egyébként jól mondod.
Ez úgy emelkedik, mint tőzsdekrach idején a részvényárfolyam zuhan: https://www.finanzen.net/futures/Euro-BUND-Future/...
speciel szerintem ölég zavaros a logika, de a lényeg, hogy már megint nem lepödtél meg semmin, így utólag :)
A bankok meg be fognak csödölni, akár olaszok, akár spanyolok miatt, tök mindegy, de azért mert nem tisztították meg öket a sok szartól, úgy mint az usa-ban tették.
Deutsche Bank is szarban van már most is, csak várja a fuvallatot ami döntse a kártyavárat. Bármi is lesz a fuvallat, az biztos, hogy malteros dolog lesz. De csak utólag :)
ja, ez lehet ide kell inkább:
a bund erösödése a németekre (márkára) fogadás az eu szétesése esetére. Menedék ez esetben.
Az eu szétesés most épp az olaszok miatt jött elö, és ahogy emelkedtek az olasz hozamok, úgy csökkent a bund hozama. Flight to quality eu-n belül.
A dollár erösödés többnyire euro gyengüléssel zajlik, tehát fenti játszma ismét. Illetve hosszabb távon az emelkedö USA hozamok tarthatatlanná teszik az eu-s kötvénypiaci helyzetet.
Minél inkább kérdés az euro/EU léte, annál értékesebb lesz minden, ami német, mert menedék, illetve az EU szétesésével a német lesz a legbiztosabb, kötvényben is.
az időhorizonton minden attól függ h mekka tüntit tudnak most összegereblyézni az államfő által kukázott "kormány" pártok és h mekkora felfordulás gyün azt figyuzd illetve mikor ül el és még nézd Berluscot ő berobbanthatja az egészet. H mit mondanak a millásban a köcsögök az meg senkit nem érdekel neked is van szemed láthatod a logikai fonalad megvan
Ha olyan egyszerű, légyszi értesíts, ha hamarosan végetér ez a hozamcsökkenés, hogy időben tudjak reagálni.
Ma is napi csúcson zárt.
Itt is szó van róla 40 percnél:
https://millasreggeli.hu/podcast/olaszok-ado-james...
Itt heves érzelmekről van szó!
Na ezt nem gondoltam volna.
Nem tudja valaki, Draghi mikor nyilatkozik a továbbiakról?
(Többnyire csütörtökön teszi ezt, bár a heti kalendáriumban nem láttam nyomát.)
ez a kérdés könnyebb mint egy pofont kapni a búcsúban, teljesen triviális a történet. Az olasz melo miatt az ecb beavatkozott a kötvénypiacon azaz vette de a bizonytalanság miatt esnek a részvények hiszen az olasz melo miatt az összes eu bank becsődölhet rövidúton és ez nem a szárnyalást segíti. Tipikus malteros megnyilvánulás mint ahogy az is h a zolasz államfő aki nyilván megbízható cimbi megvétózza a pü miniszter jelöltet aki esetleg zavart okozhatna a piacon a választói akarat meg demokrácia le van szarva. Tanulság megbaszhatjuk a nagy nyugat eu demokráciát az csak egy délibáb még a magyarnál is silányabb, sokkal....
az, de a többiről fogalmam sincs...
:-)
Vagy/és illetékes helyen már tudják, hogy Draghi ki fog hátrálni a kvantitativ easing csökkentéséból.
Ha az emlékezetem nem csal,az elmúlt hetekben valamikor az EU gazdasági növekedés lassulására utaló adatok jöttek.A kereskedelmi háborún is veszíthet az EU.Talán ezek miatt kiárazódik az ecb szigorításának a lehetősége.
Örülök, hogy senkinek nincs véleménye.
Itt a Goldman Sachs azzal kapcsolatban 'sír', hogy a 10 éves US kötvénypiacon annyira megugrottak a hozamok, hogy az már veszélyes lehet a részvénypiacokra:
https://www.finanzen.net/nachricht/anleihen/paradi...
Ehhez képest az EuroBund szárnyal (itt a hozamok ezek szerint rohamosan csökkennek!) - az amerikai kötvényekkel szemben - és úgy tűnik ezzek kapcsolatban senkinek nincs semmilyen meglátása.
Még a szaksajtóban sem!
Egyszerre esnek a részvénypiacok és csökkennek a (központi) kötvényhozamok.
Ez divergencia.
Vagy nem?
Vélemény?
Üdvözlöm a kedves Közönséget
!!! Szakértő kerestetik !!!
versenyünkön!
A mai kérdés:
Ha az olasz belpolitikai fejlemények aláaknázzák az Eurozónát, akkor mitől szárnyal egy hete az Eurobund?
Ha a tőzsdék megremegnek, mitől esnek a kötvényhozamok?
A válaszokat ide,
vagy
mario@ECB.com
email címre kérjük!
szerintem esélyes, hogy igen :)
Lehet, hogy néha kiadnak semleges értelmű közléseket is, csak hogy összezavarják az embert:-)
Én most kötvény shortban vagyok, a hozamok megugrására 'fogadok' és remélem ez azt jelenti, hogy jó irányban állok.
éppen néztem én is, hogy pont a goldman?
A malteros tréding stratégi szerint ez vajon mit mond?
Long a kötvény? Netán short a dollár?
"
Az amerikai költségvetési hiány és a munkanélküliségi ráta ellentétes pályán vannak, amire a második világháború óta nem volt példa - idézi a Goldman Sachs elemzését a CNBC. Az amerikai befektetési bank szerint emiatt további hozamemelkedésre kell felkészülni a tengerentúlon.
Miközben a költségvetési hiány fokozatosan emelkedik, a munkanélküliség újabb és újabb mélypontra tud esni Amerikában - hívja fel a figyelmet a Goldman. Márpedig hasonlóra a világháború óta nem volt példa. Ez pedig oda vezethet, hogy a finanszírozási költségek emelkedésével párhuzamosan egyre több pénzt kell bevonnia a kormányzatnak, így a hozamok tovább emelkedhetnek a jelenlegi 3%-ról 2019 végére 3,6%-ra.A deficit emelkedését tovább fűtheti a most kezdődő költségvetési stimulus, ami főleg válságot követő évekre szokott jellemző lenni, most viszont már majdnem tíz év eltelt a krízis óta. A legfrissebb hírek szerint a munkanélküliség 3,9%-ra csökkent, miközben a deficit 668 milliárd dollár volt tavaly, és 2020-ra elérheti az 1000 milliárdot.
Emiatt az USA-nak akkor kell még több állampapírt kibocsátania, amikor a Fed már nem lesz jelen a piacon vevőként, ez okozza majd a hozamok további emelkedését. "
Valamilyen elemzésben olvastam, hogy most az utóbbi 2 hétben az volt a furcsaság, hogy miközben a részvénypiacok továbbra is erősek voltak, a kötvényhozamok megemelkedtek.
Vajon jelenthet ez egy visszafelé is működő összefüggést? Amennyiben a részvénypiacok elkezdenek gyengélkedni, akkor a kötvényhozamok visszakorrigálnak?
Vagy ilyen esetben az előző változás még inkább felerősödik?
A szokásos havi lakossági állampapír-statisztika most egy új bekezdéssel bővült, az ÁKK a novemberi számok közlése mellett kitért arra is, hogy a múlt havi 350 milliárd forintos bruttó állampapír értékesítés 90%-át magánszemélyek vásárolták meg. A fennmaradó 10 százalékot olyan belföldi non-profit szervezetek (pl. önkormányzatok, társasházak, egyházak) jegyezték, akik erre jogosultak. Ez az arány az elmúlt fél évben átlagosan 80 százalék felett alakult - írják.
Hozzáteszik azt is, hogy:
A szabályok alapján, kibocsátáskor pénzügyi szolgáltatók, bankok számára nem értékesít lakossági állampapírt az állam, azokhoz kizárólag visszavásárlási kötelezettségük során juthatnak hozzá. Amennyiben valamely forgalmazó esetében az ÁKK Zrt. visszaélést tapasztal, jogában áll felbontani a forgalmazói szerződést.