DAX hasonló:
Na most mire föl emelkednek ennyire?
-----------------------------------------------------
ez emelkedik?
szerintem meg csúszik lefelé korrekciókkal!
Szerintem munkaerőpiaci adatra mennek föl.
Ha ez így van, akkor lehet, hogy pénteken is lesz egy még intenzívebb ilyen mozgás.
Elkezdik zárni a shortjaikat = Kedvezőbb (alacsonyabb áron) veszik vissza a longot
Én többnyire certifikáttal ügyeskedek, ott konkrétan van short változat.
Ebben az esetben, ha jól értem, a shortot a long eladása, majd kedvezőbb árfolyamon történő vissazvétele jelenti.
Nincs mit!
A 4. hullám lassan vége. 14.670-ig nem szeretnék magukkal cipelni a shortokat.
Nekünk kicsiknek egyszerű, zárjuk a shortot és kész. Meg sem látszik az árfolyamon.
De, a nagyoknak nagyon sok shortjuk lehet. Ha egyszerre szeretnék zárni a nagy befektetők többsége, akkor nagyon hamar és rettentően magasra emelkedne az árfolyam, amit ők sem akarnak.
Emiatt, szép lassan engedik beesni, majd veszik vissza.
Köszönöm felvilágosítást, magamtól biztos nem jutott volna eszembe!
Nap végén a nagyok veszik vissza nagy erőkkel a korábban megnyitott shortjaikat. Ezért húzzák vissza az árat.
Napközben kiállnak a könyvből, ezért leesik az ár, majd elkezdik zárni a shortjaikat.
Pár napig elképzelhető a hasonló mozgás.
Hathor ábrája a BUX fórumról:
http://www.kephost.com/image/J9Nx
Vajon lefordul?
Ismét csinált egy olyan kalapács-dojit, amiről tegnap olyan jóízűen beszélgettünk:-)
Viszont várható mostanábam ez a mozgás.
A bika csapdánál írtam le, hogy a nagyok veszik vissza a shortjaikat, ami emeli az árfolyamot.
Most én sem tudom. Nem várt mozgás számomra ez felfelé.
Mindenesetre 12.080 felett lenne longos, addig még bármi lehet.
Már fel is húzták a DAX-ot h1 MA 200-ig (az SP-vel együtt, ami átvitte a D1 MA 200-at.
Gondoltam, azért tettem be, hogy mit szólsz hozzá.
Több TF-en bizonyos MA mozgóátlagok is itt vannak 11970 környékén, és H1-en az MA200 is csak 12000. Esetleg mégis még felfelé akarják vinni a nagyok, akár az öntés előtt?
Ilyenkor úgy sajnálom, hogy este tudok csak gép elé ülni.
--------------------------------------------
Ilyenkor gondolj arra, hogy még így is jobb, mint ha reggeli tetőn longokat nyitsz mielőtt elindult lefelé, és amikor 11.800-ra ért, megijedsz és zárod a nagy veszteségben lévő longokat és 11.800-nál fordítasz shortra, és most meg végignézed, hogyan emelkedik.