Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

DAX

#818424 Maroni 07 Előzmény: #818423

Jó reggelt!

Én úgy gondolom hogy visszamegyünk 60-70 környékére majd talán megindulunk lefelé! Ennek semmi tudományos alapja nincs csak a Lenthor rajzaiból , beirásaiból valószínűsítem! Mármint a saját kútfőből származó alap!

DAX

#818423 olika78 Előzmény: #818410

Sziasztok, jó reggelt!

A tegnapi esés korrigált 61.8%-ot. Még mehet föl egy keveset, rést tölteni vagy lefelé lesz az út?

S&P500

#818410 Lenthor Előzmény: #818409

Nincs mit!

A bika csapda lényege, hogy lassan vége a 4. hullámnak lefelé.

A nagy kereskedőknek sok shortjuk lehet, amit vissza kell venni, valamint szeretnének longot is nyitni az 5. hullámra még.

Hogy ez sikerüljön: kiállnak a könyvből, ami hatására elkezd esni az árfolyam. A kicsik az esés hatására még több short ajánlatot tesznek be.

A nagyok visszajönnek és a kicsik eladási ajánlatai segítségével visszaveszik szép lassan a shortjaikat, illetve longot nyitnak, de úgy, hogy ne szálljon el az árfolyam túlságosan felfelé.

Mindezt még csinálják az 5/2 hullámban is, mert valószínű, hogy nem végeznek.

S&P500

#818406 TrendMan Előzmény: #818403

Ilyen értelemben a doji gyertya azóta, hogy kvantitatív easing van, szinte soha nem jelentett semmit illetve - a legtöbb elemzés által is elismert módon - a bizonytalanságot jelzi. Ezért is van sokszor több ilyen gyertya rövid időn belül.

Mivel a bizonytalanságot jelzi, nem szolgálhat útjelzőként.

Az erőteljes visszahúzást jelző kalapács gyertya viszont - ezzel szemben - a fordulatra utaló erősebb jel.

napos-jelet-ado-gyertyak-gyertya1111.gifAmire én most hivatkoztam én úgy látom, nagyon hasonlít ahhoz, amit ide belinkeltem fent.

Egyébként én eddig abban a hitben voltam, hogy az a hosszú kanócú gyertya, ahol az alsó kanóc jóval hosszabb, mint a felső szár, de a záró és a nyitó érték majdnem azonos - a doji egyik speciális esete:-)

Természetesen én csak ugatom ezt a dolgot, nem vagyok szakértő.

Köszi és bocs.

S&P500

#818403 Lenthor Előzmény: #818402

Ha az alsó árnyék hossza több mint 2/3-al hosszabb mint a gyertya teste és felül vagy nincs vagy elenyésző az árnyék az a kalapács gyertya.

Ugyan ez a hullócsillag gyertya, csak fordítva.