Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

nem neztem meg a feldobo…

#816618 tozsdenyul Előzmény: #816614

nem neztem meg a feldobott oldalt, csak a szamok alapjan amit beirtatok, ez allami koltesnek tunik, azaz ebben nincsenek benne a maganforrasok.

Magyarorszagon gyakorlatilag nincs maganegeszsegugy (csak halapenz), mig nyugaton igen, ami az egeszsegugy jelentos reszet teszi ki, tehat a relativ elmaradas is szvsz joval nagyobb...

(pl gyogyszertamogatas merteke is jelentos torzito tenyezo, ami penz az atlagember altal "egeszsegugynek" gondolt temara konkretan megy, az valojaban kevesebb, mint ezek az osszegek. Pl nyugaton a polgar fizeti a gyogyszeret, magyarorszagon az allam)

Ez a kormány a Horthy re…

#816614 TrendMan Előzmény: #816613

Ez a kormány a Horthy rendszer viziójával kormányoz, ha azt vesszük alapul, akkor ezek az arányok várhatóak.

Liberális világnézettel nyilván abszurd ez a pár százalék.

Szerintem meg valahogy a két értékrend közötti arany középúton kellene járnunk.

---

Érdekes az is, hogy mekkora különbség lesz a két lekérdezés között, ha a GDP százalékában vagy a Total százalékában nézzük.

Itt vajon csak az EU transzferek jelentik a különbséget vagy van más is?

Nálunk Mo. egészség 4,8%…

#816613 Koffein Előzmény: #816611

Nálunk Mo. egészség 4,8% oktatás 4,9%

Svédeknél egészség 6,9% oktatás 6,6%

Németo. egészség 7,2% oktatás 4,2%

Litvánia egészség 5,8% oktatás 5,2%

Görögo. egészség 4,9% oktatás 4,3%

Cseh egészség 7,4% oktatás 4,5%

Lengyel egészség 4,6% oktatás 5%

Dánia egészség 8,6% oktatás 6,9%

stb...

Tényleg a Görögök, Bulgárok szintjén kéne lennie az egészségügy, oktatás finanszírozásának?

Nem tudom, nekem valami …

#816611 TrendMan Előzmény: #816609

Nem tudom, nekem valami mást dob ki.

Egyház pl. csak így van:

--> Recreation, culture, religion

Mondjuk a Healt+Education ahogy látom nálunk a legalacsonyabb (alig 20%), sok helyen meg 30 % felett van.

vakmajom oldaláról"Remek…

#816609 Koffein

vakmajom oldaláról

"Remek új eurostatos alkalmazás, lehet böngészni benne és összehasonlítani, melyik európai állam mire költi az adódat. És mire nem. Hunnia költési top helyezései: állami beavatkozás a gazdaságba, egyházak, tömegmédia, sport, börtön."

http://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/cofog/

érdekes így összehasonlítani kis hazánkat más országokkal...

Nézzenek oda, előkerült …

#816599 walex

Nézzenek oda, előkerült sok év után Herényi is.

Tiborczot is elkapta a H…

#816527 walex Előzmény: #816510

Tiborczot is elkapta a Hvg, láthatóan feszült lett a kamerától. :)

Hódmezővásárhely 3. rész

#816507 Láma Előzmény: #816425

Ideje volt. Kíváncsi leszek, mennyi idő kell, hogy aktivizáljanak egy új propagandistát.

Hódmezővásárhely 3. rész

#816502 TrendMan Előzmény: #816498

Figyelj nem mindenki bírja követni, ha vki 3x40 mondatban fejti ki a néha zavaros véleményét.

Konkrétan én egy ideje ezeket el sem olvastam, max. az első mondatot:-)

Viszont, ha többen igy jól megértik egymást, én azt is támogatom:-)

Hódmezővásárhely 3. rész

#816493 Koffein Előzmény: #816425

jaaaj már, így hogy fogunk vitázni? se prospi, se ibiza... furcsa lesz a nagy nyugalom :-P

Hódmezővásárhely 3. rész

#816476 banyaiz Előzmény: #816425

Prospero elesett ? Kár, bírtam pedig a zenéjét. Írom neki itt az okosságokat aztán már kitiltásra került és sötétségben kell bolyongjon . :)

Szomorú .

Ilyenkor ez végleges, tehát már nem is térhetnek vissza soha akik egyszer kitiltásra kerültek? Mit tudom én rehabilitálásra kerülnek egy kis kitiltás után, és újra közügyekkel foglalkozhatnak? :)

Kellene valami ilyen pozitív visszacsatolás a rendszerbe vsz.