Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

DAX

#815995 Lenthor Előzmény: #815994

Ma az alj 09:00 óra előtt 11.730 volt.

Ugye 11.700 környékét vártam elsősorban a 4. aljára, brutális esetben 11.400-11.450.

Tehát elvileg teljesülhetett a 4. hullám.

De..... sportszerűtlennek tartom, hogy azok, akik csak prompt időben tudnak kereskedni mindebből kimaradjanak.

Tehát várok még egy lefelé menetet.

DAX

#815994 Lenthor Előzmény: #815991

Így van! Ha felfelé várom, és közelítünk a 4. aljához, akkor a longnak túlsúlyban kell lennie.

DAX

#815991 TrendMan Előzmény: #815990

Honnan lehet megbízhatóan megitélni, mikor ér véget a IV.hullám?

---

Észrevétel:

Ha tudod, hogy hamarosan véget ér és melyik irány lesz később az uralkodó, akkor a folyamatosan nyitva tartott longok és shortok méretét ennek megfelelően tudom beállítani. (Tehát, ha a továbbiakban long irányra számítasz, akkor valamivel nagyobb longokat nyitsz, mint shortokat és vica versa.)

---

Ezek szerint az arany is a IV. hullámban lehet, mert én is sikeresen tarottam egyszerre longot és shortot:-)

DAX

#815990 Lenthor Előzmény: #815989

Ebben a 4. hullámban én is sokat tanultam.

Rájöttem és sikeresen alkalmaztam, hogy érdemes volt longot és shortot is nyitva tartani. Folyamatosan lehet mindkettőt eredményesen zárni.

Már csak a nyitások időszerűségét érdemes csiszolni.

Persze, ezt a módszert egy 3. vagy 5. hullámnál nem lehet alkalmazni, mert beragad az ember.

DAX

#815987 atiska83 Előzmény: #815985

Szia Lenthor! Most kezdem az évet, eddig külföldön voltam!

Sok szerencsét sok pipet mindenkinek! :D

DAX

#815981 Lenthor Előzmény: #815979
Én csak pislogok a sok lehetőségen.

----------------------------------------------

Csak pont annyi lehetőség van, mint egy 4. hullámban általában.

DAX

#815979 olika78 Előzmény: #815977

Azért teszek be máshonnan is talán neked többet mond. Gondolatébresztő.

Én csak pislogok a sok lehetőségen.

DAX

#815975 TrendMan Előzmény: #815973

Elvileg a negyedéves zárás idején nem zárok ki egy ilyen lefolyást sem.

Viszont, ami engem foglalkoztat, az a gazdasági ciklusok szétcsúszása. Részben a gazdasági indikátorok részben a jegybankok tevékénysége miatt nem biztos, hogy ugyanabban a hullámban tartanak az európai és az amerikai részvényindexek.