Sokat kell dolgozzak, hogy utána legyen mit eltőzsdézni...:-)
Sokat kell dolgozzak, hogy utána legyen mit eltőzsdézni...:-)
ezek a mészáros részvények nagyon nem bírják jól a faktort...
Szoktál valamikor nyerni is vagy csak a veszteségből élsz?:-)
megint megcsinältad mester, és jol meg is szivattál engem vele :S
Kicsit beleolvastam a PF-es topikba, hogy milyen ott a hangulat, de még mindig túl sok az optimista. Ezek szerint péntekig még mindig esni fog..
van egy kis év eleji portfólió átrendezés, év végén nem adták el, most szórják
majd ha lesz olyan megérzésem...
Az Appenin az legkevésbé, de az OPUS, KOnzumból most elég nagy pakkom amortizálódik, ott nehezebben tűröm...
Milyen szinten fáj annyira az appenin esés hogy kidobd? Márcsak a forduló miatt kérdezem... Köszi
Nem kell besz@rni, bízni kell, hogy a választáson egy jobbérzésű kormány kerül hatalomra és akkor az állami vagyonelkobzások után - esetleg -fennmaradó vagyonból,te is számíthatsz némi kártérítésre! Mondjuk, ha rajtam múlna,én nem kártérítenék senkit,aki rajtavesztett a piramisjátékon, de én nem is vagyok jobbérzésű!
ezzel az OPUS, Konzum Appenin vétellel jól betettem a kaput ennek a Mészáros rallynak...
Igen vettek 1995 és 2010 között egyszer 150 buszt. 2010 óta meg közel 300-at. azért ez elég beszédes adat.
Nem tudom Boby. Egy ilyen politikai hátszéllel , ilyen állami működés mellett, tőkeerős vállalkozóként azért akármiben is gondolkodhat, a legnagyobb dolgokban is a legegyszerűbb mutyitól a legnagyobb dolgokig, széles skála.
Azt tudnám én elképzelni, hogy a következő években felkészíteni ezeket a cégeket egy nyilvános tőkebevonásra. Amihez kellenek olyan célok amik vonzók , és addig még építgetni a cégeket minél magasabb áron lehessen tőkét bevonni.
Ennek a lépései lehetnének szerintem a következő 4 évben ha nagyban gondolkodnak.
Máshogy látom ezt Matgab. De ez tényleg csak érintőlegesen a Mészáros részvények téma.
Mészáros részvényeknél olyan szempontból van ennek jelentősége nyerjék a választásokat, és Mészáros haveri , strómani státuszban maradjon párhuzamosan.
nana "2009-ben ugyanazok a buszok közlekedtek, mint amik 1990-ben"
a volvo buszok 2004ben jöttek be, és belül ki is volt írva, hogy gyurci bá közremüködésével kerülhetett az utcára és kérnek mindenkit, hogy ne szemeteljenek rajta... pfúúúú de kár hogy nem tudtam lefotózni, csak akkoriban még nem volt okosteló :D
A kommunikáció soha nem volt a fidesz erőssége. 98-2002 között teljesen elhanyagolták a kommunikációt ezért is buktak meg (no meg nem is nagyon volt felületük, mert akkortájt még minden írásos és képi média a balliberál mszp-szdsz holdudvarában volt, csak ez akkortájt nem zavarta a demokráciáért aggódóakat.
Aztán 2006-ban jöhetett rá a Fidesz a kommunikáció fontosságára, amikor látták, hogy az egyetlen kis réteg televíziónak (HírTv) milyen jelentős szerepe van a közvélemény megformálásban. Néhány korrupciós ügyet kipattintva meg is nyerték a 2010-es választásokat.
Arra is rájöttek, hogy az embereknek nem kell túlcizellálni a dolgokat. A lehető legegyszerűbben kell elmagyarázni a dolgokat, mert az emberek 80%-a amúgy sem érti, hogy miről van szó.
Ezért ahelyett, hogy azt magyarázták volna, hogy a Manyupok lenyúlják a teljes nyugdíjjárulék 40%-át működési költség jogcímén, inkább elkezdtek azt kommunikálni, hogy eltőzsdézik a nyugdíjakat.
Vagy most ahelyett, hogy a háttérhatalom működését kezdenék el elmagyarázni - amivel nyilván bele lehetne kötni, hogy nem így vagy úgy működik, meg bizonyítsák az állításaikat, meg rágalmazási pereket indítani - ehelyett azt mondják : Soros és az eszmerendszere a főgonosz. Na ezt így mindenki megérti, Soros meg amúgy sem népszerű a világon sehol.
Vagy itt vannak a migránsok. Épelméjű ember számára teljesen világos, hogy az a társadalom, ami nem reprodukálja saját magát, nem őrzi meg hagyományait, hitét, szokásait és más társadalmak erejéből akarja pótolni a saját hiányosságait, az előbb utóbb összeroppan, kiszolgáltatott lesz, eltűnik a történelem süllyesztőjében. De ezt megintcsak bonyolult lenne elmagyarázni az egyszerűbb embereknek, ezért marad az egyszerű: Idejön a migráncs lopni és erőszakolni- kell ez neked? kommunikáció.
Az, hogy közben a munkanélküliségből (közmunkaprogram) munkaerő hiány lett, hogy az ország teljes deviza adósság kitettségének a 90%-át megoldották (köz és magánszféra), a CHF elszállása előtti pillanatban minden hitel forintosítása, hogy olyan stratégiai iparágakat, mint az energia vagy közműellátás visszavettek állami tulajdonba -amine hatása egy krízishelyzet esetén mutatkozik majd csak meg- vagy hogy igazságosabbá tették a közterheket a munkavállalói adók csökkentésével és a közvetett adók növelésével (erős feketegazdaságban ez fontos), miközben fehérítették a gazdaságot (online pénztárgép, vagy majd a számlázó programok) , jelentős mértékben fejlesztették az infrasturktúrát, felújították a városokat, gatyába rázták a BKV-t és egyre nagyobb pénzeket tolnak az egészségügybe, hogy a stadion és egyéb középítkezésekkel életben tartották a magyar építőipart, ami most már újra normál piacról is meg tud élni, jelentős bérnövekedés az oktatásban, illetve, hogy már most készülnek az emelkedő kamatpályára és a lakáshiteleknél már most erőltetik a minél hosszabb távú fix kamatokat, ez mind mind pozitív gazdasági intézkedés.
Na a szoci kormányok 12 éve alatt én nem tudok egy olyan dolgot sem mondani ami pozitív lett volna a lakosság vagy az ország hosszú távú jövője szempontjából bármilyen szinten. De lehet , hogy kopik a memóriám. Én csak messze áron alul eladott privatizációkra, egymást követő megszorító intézkedésekre, Bokros és egyéb csomagokra, lenyúlós manyup rendszer kiépítésére és a deviza hitelekben történő nyakra főre eladósodottság támogatására emlékszem - no meg persze bróker botrányokra, bank konszolidációkra Postabank, Realbank stb stb.), úgy hogy közben semmi nem épült az országban, 2009-ben ugyanazok a buszok közlekedtek, mint amik 1990-ben, nem volt hová elmenni egy randira egy nővel, mert nem voltak kiépített használható "kiülős" közterületek, robbantgatások vagy rendőrattak viszont voltak, stb stb...
Szóval én így látom, persze biztos sokan másképp látják, de ez már inkább politika totyik..
A Párt eddigi működését elnézve,ezek a cégek sem közösségi érdekeket fognak szolgálni,akárhány év lehetőséget is kapnak még.Társakra itt csak addig van szükség,amíg kihasználhatóak.Ez pedig jelenleg már megtörtént.
Nem tudom egy választási vereség esetén mi következne ebből országosan. De sok jó nem az biztos. Minden közéleti egyéb pozícióban bebetonozták magukat, eszement retorikával. Mint egy idegbeteg, mintha nem lenne holnap semmi se számít. Lehet, hogy a tankcsapdákat a valóságban is meg kellene ásni ha megbuknának , mert innen nagyot lehetne esni.
Lölő papíroknál pedig az a legérdekesebb kérdés ha tovább építhetik a következő 4 évben mit raknak ebből össze, és hogyan. Mi lehet ezekben árfolyamilag ilyen cégértékekről felfelé, milyen módon menedzselik ezt majd. Ez a valószínűbb, hogy ez a lesz a kérdés mert 18-ban megbukjanak ahhoz nagy fülkeforradalom kell . :) Elnézve közv kutatásokat nagyon félre kellene mérjenek ahhoz, hogy 3 hónap alatt innen bukjanak. Max akkor lenne elképzelhető ha sokan nem vállalnák a véleményüket mikor megkérdezik. Vagy még azt tudnám elképzelni megjelenik egy olyan ellenzéki jelölt aki mögé beáll mindenki és a tömegeknél is népszerű lehet.
Pl most ez a hódmezői csóka aki a semmiből megjelent és felkavarta ott a dolgokat. Versenyképes jelöltnek tűnik mindjárt nagyok az indulatok. :) Ilyesmi esetleg országosan bekövetkezne az még megkavarhatná a játékot akár pár hónap alatt is.
Hát nem rakták magasra a lécet az elmúlt 30-60 év kormányai. Legjobb lenne a Fidesz ezek közül összességében , hát ízlés kérdése is valahol. Sok sebből vérzik mindegyik. Egy valamiben biztos, hogy a legjobbak az ellentétek szításában, és a kamu harcokban ahol a szélmalmoktól megvédtek, miközben mérgezték az amúgy sem túl egészséges magyar társadalmat , ebben szerintem elmúlt 60 évben hozzák az első helyet.
Nem bukhatnak 18-ban , nem valószínű , de kb olyan ez a népszerűségük mint egy szappanbuborék vsz. Egy tűszúrásra bármikor kipukkanhat és az nagyot szólhat ilyen felépítménnyel amit csak eddig összeraktak, ilyen alapokkal, ilyen megközelítéssel. A leghétköznapibb dolgokat is úgy közelítik mintha az ellenség Budapestet körbevette volna és házról házra kell harcolni és tankcsapdákat kell ásni, és közben még gyagyásak is lennének. :) Amiben sajnos olyan aktívak, hogy a leglátványosabbak ebben az eredményeik . Miközben éppen az ellenkezőjén kellene dolgozniuk ilyen támogatottsággal, 2/3 stb, ilyen adottságú országban szerintem legalábbis.
Nagy pénzzel benne lennék Mészáros papírokban azért nem lennék nyugodt a választás napján bármi is papírforma. Létkérdés majdhogynem a győzelem ezeknek a cégeknek. Ami azért egy lapra minden függetlenül attól mi a papírforma, voltak már érdekességek választásokon.
:D há hogyne látnák a trendet, ráteszik a fülüket a billentyűzetre és érzik a piac dobbanását, dádám bádádá badádábum bádádádádábum