Kár töprengeni ezeken, a nagy játékok a háttérben zajlanak és soha nem fogunk rájönni. Előre meg aztán biztosan nem.
Annyit kell ebből értenünk, hogy éppen ki a "jó", kit szeret a hatalom, tűzhöz közel ülőknek mi az érdeke.
Kár töprengeni ezeken, a nagy játékok a háttérben zajlanak és soha nem fogunk rájönni. Előre meg aztán biztosan nem.
Annyit kell ebből értenünk, hogy éppen ki a "jó", kit szeret a hatalom, tűzhöz közel ülőknek mi az érdeke.
https://index.hu/gazdasag/2017/07/20/cseh_sztarbro...
http://magyarnarancs.hu/belpol/elcsinalt_energiapr...
http://168ora.hu/penz/penzeromu-mit-keres-meszaros...
https://index.hu/gazdasag/magyar/rwe071111/
Kicsit olvasgattam Mátra ügyben. Múlt jelen jövő elég kacifántos. Nagy politikai kavarások privatizációtól kezdve. Nem tudom honnan szedtem a 20 mrd-ot de az komolytalan. Vszínű sokkal nagyobb pénz lehet a vételár. Annak idején a németeknek adták kb 20 mrd-ért 100 millió dolcsiért 20 éve kb. Kíváncsi lennék milyen összegek forognak most, de arról nem találtam semmit , titok.
Ebbe komoly pol hátszél nélkül beszállni öngyilkosság. Gondolom ezért is társultak a csehek Lőrinccel. De érdekes ez a Mol-os Hernádis-Csányis vonal és Lőrinc megjelenése , MVM megjelenése és visszalépése is . Megy a kavarás rendesen.
Ezt már kerülgették egy ideje, úgy látszik komoly a szándék a megvételére. Nem tudom mennyi ennek az ára 20 mrd környéki összegekre emlékszem de nem esküszöm meg rá.
Lehet ehhez is köze volt annak a hiteltörlesztésnek -tőkeemelésnek amit Herceg mondott. Közben megnéztem a Konzum magántőkealappal szembeni tartozás csökkentése volt, nem STatusos buli
Nem kispályáznak a bevásárlásokkal egyik nap egy biztosító másik nap egy hőerőmű kerül célkeresztbe. :) a magántőkealapokban bankok. Közeledik a Karácsony. :)
Nem először fordul elő pletykák arról mit vennének aztán hírek róla, hogy dehogyis, aztán utána mégis. Mediaworksnél is ezt játszották ment előtte Mészárosé lesz , aztán nem, és egyszer csak a bejelentés, hogy igen.
Opusnál pedig Mediaworks vásárláshoz kellettek a hitelek, kötvények. Amit magántőkealapból nyomattak . Annak a kiváltása volt a múltkor kötvény-részvény csere és mostani tőkeemelés is. Ezt simán lehetett volna úgy is a mediaworks megvásárlás előtt tőkét emelnek, nem tudom miért így utólag csepegtetik be, de biztos megvolt az oka.
Gyakorlatilag ami érdemi hitel maradt az a Konzumban az Mkb -s hitel amit még Hunguest vételhez vettek fel.
Azt hiszem még az Opusban is maradt valamennyi a mediaworks "hitelből" ami részben kötvénykibocsátás volt.
Opusnál hitelkiváltásra ment a tőkeemelés.
Konzumba pedig tőkeemeléssel bevitték a magántőkealapban lévő Hunguest részt, +Cig tulajdonrészt + egyéb szállodákat még. Ehhez a pénzt Cig + Duna + magántőkealap. A magántőkealapban kinek a pénze van az kérdőjeles elvileg. Gyakorlatilag vszínű, hogy vagy Mészárosé, vagy a "családé".
Konzumnál ezzel komoly lépéseket tettek 30 mrd-os tőkét betolnak ez kb 50%-al megemeli a részvényállományt. Aminek a jelentős része családban marad a magántőkealapban.
Duna Aszfalt egy új játékos elég szoros kötődésű közbeszerzéseken Mészárossal közösen dolgoznak többször.
Ciges vonal kölcsönös tőkeemelések zártkörűmesszire mutathat. Mert a Cig mint biztosító kapcsolható nagyon jól az MKB +Fhb+TAkbank + BB ? bulihoz.
kell a pénz akvizícióhoz vagy mi a szösz?
Ez az egy ugrás a Sugár tervnek a reklámfilmje. :) Ez a terv valójában kulcskérdés mert ez határozza meg hogyan is kerül tőke, és vagyon ezekbe a cégekbe.
Ma kaptunk belőle egy kis ízelítőt hogyan is kerülhet be. Egy nap rendezték a család ügyeit. Kicsit kusza már nekem ki hol hogyan mivel emelt tőkét és hány részvényt milyen árakon kapott, vagy mit apportált mennyi részvényért.
Most az egész cégcsoportra értve, Konzumnál volt inkább nagy fennforgás ma ahogy nézem.
Szerintem az egyszerűbb megoldást választom majd gyorsjelentésnél megnézem félévente éppen hány db részvénynél tart és cserébe milyen vagyonelemek kerültek be és azok mit hoztak.
Csípem amikor kijelölik az aljat! 635!
hmm ne ráncigálták meg a konzumot, ezt csak DT-re vettem. Mínusz lesz :(
"Hogy a francba, hogy mindig az megy, ami nekem nincs!"
Ezen te még csodálkozol???
hátha ad ez a szar CIG egy kis lendületet az OPUS+Appenin duómnak is...
Hogy a francba, hogy mindig az megy, ami nekem nincs!
a szabad apróból vettem én is
Vagy talán már azzal, egy füst alatt. Ha pánikvásárlás van, akkor valamit venni kell, remélem... :-)
azt hiszem az új vásárlások után ezt is megrángatják
igen, gyanús