Ez így nem ér! Kb 20% vagy feletti +ban vagy! :)
Ez így nem ér! Kb 20% vagy feletti +ban vagy! :)
no várjál csak, még nem telt el a 2 hét...
Túl erős a trend...már egy szaros Appent sem tudsz bedönteni :D
Áh látom te ezt nem (sem) érted...
Nem akarják eladni. Először felfújják kurva nagyra. Felvesznek rá egy csomó EU-s pénzt, aztán a még nagyobbra fújt EU-s pénzekkel megspékelt cégre felvesznek brutál nagy hiteleket, majd előbb kilopnak mindent a cégből és majd utána fogják csak eladni... Addig minden nap limiten megy felfele, amíg akkora nem lesz, mint az Apple legalább...
de el is kell adnod, ha nem akarod a tulajdonarányt növelni, márpedig ezeknél a cégeknél nincs tulajdonhányad változás, hisz senki nem lépi az 5%-os küszöböt
A másik része annyira alacsony a közkéz, hogy nagy tulajok biztos kezek akkor nyugodtan meg lehet támasztani . Az egész közkéz jelenlegi áron mondjuk 40 mrd Ft környéke.
Ebből mennyit kellene megvenni ahhoz, hogy a piacot vétel felé billentse?
Egész addig ez a helyzet amíg vagy nagyon nagyon el nem száll az árfolyam, vagy a közkezet nem növelik meg. Addig az árfolyamot oda lehet tenni ahová szeretnék ha van rá szándék. Mert vszínű, hogy rajtuk kívül kisbefektetők vannak benne pár 10 k-pár 100 k db-os állományokkal. Nem kell attól félni, hogy valaki leönt 10- 20 millió db-ot hirtelen.
Már megint limit. :) Csak összejött a hétre a 200 mrd-os cégérték. Kemény nagyon.
Szerintem ha közkézben tréfáskodnak akkor azt úgy célszerű lent gyűjtögetni , ha negatív hangulat megtámasztani. Hangulatot fokozni támogatni megszólalásokkal, közlemények hangvétele stb. Aztán amikor nagyon elszáll úgy borítani már megvan az az árszint ahol majd meg kell támasztani.
Pl teljesen hasraütés jelleggel mondjuk amikor kiszélésítik a napi limitet és van még nap elején egy rakás ember aki Mészárossal gazdagodna és sorban áll azokra ráönteni aztán 50%-al kisebb árfolyamon támasztani.
Mondjuk 800 - 400. Elég jó kis pénzeket lehet vele keresni pár millió db-nál. Főleg ha eredetileg az a pár millió db minimális áron lett megvéve.
Ha van ilyen szándék. Pl Konzumnál bár nem követtem olyan részletesen de mintha lett volna egy ilyen limiteltörléses nap ahol utána jóval lejjebb megfogták, vagy megfogta a piac. Hát ki tudja , hogy belenyúlnak e.
nem eladni akarnám, csak felfújni a részvényárat.
eladást szét kéne hozzá osszad, különben túl feltünö lenne
Ráadásul ha nem tud kiszállni, mert túl sokan ugranak fel a vonatra, és pl minden nap csak a felét tudja eladni, akkor hamar jelenteni kell az 5%-os küszöb átlépését, nem?
Amúgy ma is valaki egyből vett 800e darabot és felcsapta limitre.
Ha nekem lenne egy cégem 90%-ban, amit nagyon fel akarnék fújni, azt így csinálnám...
Reggel betennék 1 millió darab vételt 1200 HUF-ra és betennék eladásra ugyanannyit és felcsapnám limitre.
holnap ne számíts mozgásra a tőzsdén, mert meg fogsz lepődni! :-)
én nem, de azért köszi :)
Gazdagodjatok helyettem is :P
És ha így lesz remélem keresel vele (és henci is) jó sokat!!!
Ott 8.nap volt. Annak idején az nagyon érdekes volt, hogy a ralli végére tünt el a gyertyák teste, tehát hogy azonnal felsö limiten nyitott. 2 nap test nélküli nyitás után, 3 nap felsö limit után jött az öntés. Opusnak még ma is lesz gyertya teste, de egyre vékonyabb. Ha lehet párhuzamot vonni, holnap már számítanék azonnal felsö limitre és ott is maradásra egész nap.
egyébként ma van az 5. nagy zöld gyertya. innen beönteni elég kemény lenne ma du :O
Nem szabad elfelejteni, hogy konzum volt az elsö, szerintem kissebb volt pszichés örület, mert még nem volt elötte precedens. Apennin jó példa, hogy már nagyobb az örület, mert gyakorlatilag korrekcio nélkül 4x ár lett. Szerintem opust minden eddiginél jobban lehet fújni majd, ezek alapján a bázis ár ötszöröse lehet a kifulladás, tehát 1250 Ft körül.
Igen néztem, és hétfőn szólt valaki, hogy figyeljek, mert hasonló jöhet, én meg legyintettem!:((
Ma eladtam a kedden vettet 600 felett kicsivel, majdnem 30% 3 nap alatt. Lehet, hogy vissza kéne venni, de nem akarok ezzel is úgy járni, mint a Cig-el
az előtti kör az érdekes, mikor 800röl fordult