Regisztráció Elfelejtett jelszó

OPUS GLOBAL Nyrt – Stabil, kiszámítható növekedés

Bréjking nyúúúz!!!

#806056 banyaiz Előzmény: #805976

Ha most csinálna komoly közkéz emelést szétverné az árfolyamot. Mert a cég tartalma és piaci árazása magunk között szólva köszönő viszonyban sincsen. Jelenleg.

De ha ezzel a megoldással időt nyer. Miközben kontrollálja az árfolyamot . A céget építi lendületesen . Akkor ez a helyzet megváltozhat . Eljöhet az az idő amikor azt mondja közkéz növelés céljából megválna 50 millió részvénytől és már olyan érték van a cégben , hogy azt a piac csont nélkül megveszi akár a mostaninál komolyabb árfolyamokon is.

Ehhez még azért dolgozni kell egy kicsit. Sok közbeszerzést kell még hozzá elvinni. :) Mondjuk 100 mrd-os nagyságrendekben minimum. Meg nem ártana ha olyan lábai is vannak a cégnek amik nem csak az aktuális politikai széljárástól függenek.

Bréjking nyúúúz!!!

#806053 banyaiz Előzmény: #805976

Zoli , amíg a cégnél a részvényesi struktúrában ez a helyzet ami , ilyen alacsony a közkéz oda rakják az árfolyamát ahová akarják.

Annyi megkötéssel, hogy nyilván minél extrémebb az ár annál többet kell a közkézből megvásárolniuk esetleg . Ezért nincs most mondjuk 1000 Ft-on . Mert ahhoz lehet, hogy a közkéz 90%-át is meg kellene vegyék. :)

Szóval vsz rövid távon bárhová rakhatják az árfolyamot a fenti megkötéssel.

Ha viszont ebből komoly céget akarnak építeni hosszú távon. Akkor a közkezet meg kell növelniük. Az alapfeltétele , hogy kisbefektetőkön és a "családon" kívül más is kereskedjen vele. Ennek több útja lehet majd. Nyílt tőkeemelésekkel , vagy a nagy tulajok megválnak egy bizonyos %-tól és azzal növelik a közkezet. Elvileg most ezzel a kötvény-részvény "cserével" is növelték a közkezet. Más kérdés, hogy saját maguknak osztották le, de papíron az a 2 millió db is növelte a közkézhányadot.

Lehet, hogy ez a folyamat még évekig tarthat. Közben teljesen kontrollálják az árfolyamot. Ami időt adhat a cégépítésre. Egy kontrollált tőzsdei árfolyam mellett. Azért az nem akármilyen helyzet.

Nézd meg most Konzumot 100x-ott a részvény, vagy hányszorosára ment fel. Aztán beállt 2300 környékére és meg se mozdul szinte. Teljesen abnormális egy ilyen mozgás így leálljon helyben járásra.

CEO interjú

#806050 banyaiz Előzmény: #805975

Nyilván a tőkeemelés azért történt 310-en jelige kisbefektetők védelme, hogy ne váltson ki eladási parát ha mondjuk 180 naposon történt volna. Mert a részvények eleve 7x %-a nem is közkéz.

Ennyit a kisbefektetők védelméről. Mert ez a 2 millió db részvény amikre most a kötvényeket lecserélték hogyan aránylik mondjuk ahhoz a 250 millió db-hoz kb ami a kezükben van? + még ami a közkézből a kezükben van. Az se kevés db lehet vsz.

Angyal magyarázata egyébként helytálló volt csak éppen elég mókás a fentiek miatt. :) Főleg , hogy a kötvények lejegyzője valószínűleg eléggé kötődik vagy azonos a cég nagy tulajaival. :)

Az is tetszett, hogy a saját tőke egy fontos dolog. :)

Egészen szürreális ez a cég. Ezekkel a vezetői nyilatkozatokkal mintha valami retardáltaknak magyarázná el az életet. :) + a közlemények ezzel az alaphelyzettel és ahogy ezt használják. Szórakoztató végül is ez az erőlködés valahol ezekben az interjúkban a nyilvánvaló megmagyarázására.

felfüge

#805989 picirigo Előzmény: #805987

Hencinek már írtam, h mint egy féllábú, botladozva futottam, h fel tudjak szállni a vonatra...eddig bejött!

Buffet

#805988 Kissherceg

Szerintem bevásárolja magát Warren Buffet és Zuckerberg is hallott a zseniről, ezért veszi :)

felfüge

#805986 Kissherceg Előzmény: #805985

2008-2009-ben láttam ehhez foghatót...

Mellesleg bekerül a bux indexbe nehéz lesz shortolni a buxot :))))

Henci!Legközelebb ha tal…

#805984 picirigo

Henci!

Legközelebb ha találkozunk, elmesélem, hogyan sikerült visszavennem ma :))))! Tanulságos! Ilyen nincs és mégis van kategória! :)

Hát akkor nektek is további jó utazást a vonaton!

ugy látom, szarvashiba v…

#805982 rbbj11

ugy látom, szarvashiba volt opusrol masterplastra váltanom, ráadásul 270-nél....nem gondoltam, hogy ilyen meredek erekcio jön épp most...konzum pedig nagyon csendben van, pedig benne levö apennin állandoan megy....ezt nem értem...

Bréjking nyúúúz!!!

#805976 Kiss Zoltán Előzmény: #805972

Nekem itt a technika: "Hírkereső" beírom Opus, aztán megnézem, hogy éppen honnan dől a lé, már ami nem fű alatt megy , és kész!

Rbjj, Zoli stb.......kétségkívül igazuk van, de most más dolgok vezérlik itt a dolgokat!