Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mészáros részvények

vásárolgat, építget, terjeszkedik

#805868 Kissherceg Előzmény: #805867

micsoda érzéke van az üzlethez :) kicsi ez az ország, oroszban már mennyivel jobban menne

Ki is az a Mészáros Lőrinc?

#805393 rbbj11 Előzmény: #805390

Jézusom :D

Úgy látszik, hogy már annyira vállalhatatlan ez a nyílt strómankodás, hogy fidesznek is lépnie kellett verbálisan. :)

ha én Mészáros lennék a tőzsdén... :D

#805344 banyaiz Előzmény: #805274

Lehet azért ennek jelentősége vsz.

Az egy kedvező helyzet, hogy van finanszírozó bank aki minden ötlet mögé odaáll. Most a hitelköltségek is nagyon alacsonyak.

Pl egy TV2 megvásárlás. Ha jól emlékszem Vajna szinte 0 forintot tett a buliba , Eximbank talán, vagy mkb támogatta a projektet.

TV2 masszívan veszteséges , ennek most nincs jelentősége olyan szempontból beletolnak amit lehet állami lóvét is hirdetésekkel enyhíteni a veszteséget. Nyilván a profiton túlmutató szempontok is voltak a beruházásnál. :) + nyilván cél az is hosszabb távon termeljen azért.

Nem azt mondom nem lehet nyereségesen működtetni pl egy Hunguestet. Csak azért ebből a szempontból , hogy hitelből van egy plusz tétel lesz, adósságszolgálatot teljesíteni. A fellendülő magyar turizmus biztos kitermeli. Nagy támogatások is várhatóak turizmusban. Csak azért más szitu mintha ezt Mészáros betolta volna a cégbe , vagy a cég kitermelte volna ezt a vételárat.

#805274 rbbj11 Előzmény: #805268

Ennél a cégnél nem számít, hogy hitelbol. Mert állami banktol, közel kamatmentesen kap, és fog is kapni....gyakorlatilag kozpenzbol. És annál minden egyes befektetese magasabb hozamot termel majd. Tehát penzgyar.

#805268 banyaiz Előzmény: #804661

CIG olyan szempontból profilba vágna, hogy bank már van az mkb, lehetne hozzákapcsolni a biztosítót.

Megvenni meg tudnák vsz csak ha egy mkb bankot meg tudnak szerezni 3x mrd-ért, akkor mennyit érdemes adni egy Cigért? :)

Mert azért más az államtól megvenni , és más a piacon. Vételár szempontból jelentős különbség lehet.

Rába megint egy másik nagyságrend lenne döntő tulajdont szerezni benne.

Főleg mikor BB privatizáció közeledik . :)

Hát nem tudom most pl az Appenninre amit vettek, ami ajánlatot tettek annak a pénzügyi fedezetét sem látom , nyilván csak résztulajdon került, kerül a Konzumba megint . De az is miből , hitelből? Mi másból.

Mert ha jól láttam a Hunguestet is hitelből vették. Legalábbis a Konzumba került részét.

húsüzemet épít a sertéstelep mellé

#805267 rbbj11 Előzmény: #805184

Na végre! Remélem ez opusban csapódik majd le.

Gondolkoztam mi értelme nyrt-n keresztül az aranyembernek lehetoseget adni a plebsnek? Aztán rájöttem, hogy azon túl, hogy minden fintorgonak lehet majd mondani politikában, hogy mindenki részesülhet a sikerbol és csak savanyú a szőlő; kotelezove tehetik azt is, hogy nyugdijalap jelleggel kell venni részvényeket, elonyben reszesitve valahogy a mészáros papírokat. Így a végén elofordulhat, hogy mészáros fogja fizetni az új nemzedékek nyugdijanak egy részét. És aki nem kussol, annak majd nem fizeti. :D

nemzetközi terjeszkedésbe kezdett

#805266 rbbj11 Előzmény: #805062

nem kell neki más megrendelés...elég annak a hidnak a fele is 15 milliardert , azzal el lesz egy darabig :*D

#804836 matgab Előzmény: #804661

Mekkora az állami vagyon? És ha rájönnének, hogy mind biztosítani kellene az utolsó önkormányzati közigazgatási épülettől, az utakig, a kórházak felelősség biztosításán keresztül mindent?

#804661 rbbj11 Előzmény: #804020

panny mitöl jo fejöstehén? Mit jelent a részvényeseinek hogy brokerek tolják? Tényleg nem értem, csak állandoan ezt hallom...:S

CIG szerintem nem kell neki, mert a szektorban tul nagy a verseny, ANY és Rába sokkal szebben megkínálható állami pénzekkel.

Állami mobilszolgáltató se olyan király, mert abban a szektorban is nagy a verseny, nem lehet jól pumpálni állami forrásokkal úgy, hogy az kivehetö is maradjon, és mtelo tökeigénye is túl nagy.