Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Hallgatom közben Juncker…

#803460 banyaiz Előzmény: #803457

Hallgatom közben Juncker papát, jó hosszú interjú nem biztos végig bírom. :)

Szerintem az a fő baj amit mondtam reagálási képesség, gyorsaság, megelőzés. Túl sokszor kell tűzoltás.

Sajnos EU-ban mióta ez a gazd válság kitört kijött az a hiányosság ezzel a struktúrálval események elébe menni nagyon nehéz, vagy akár eseményekre gyorsan reagálni.

Az, hogy Dublin nem lesz alkalmas önmagában szabályozásként aktualizálni kellene, és külső viharfelhők gyűlnek Szíriától Líbiáig, érlelődött már 2015 előtt sok évvel.

Csak jöttek folyamatosan az oltani való egyéb tüzek a gazdasági problémák, a görögök hazárdjátéka, amik háttérbe szorították mert volt akutabb kérdés.

Ezzel a struktúrával az ilyen szitukat elkerülni szinte lehetetlen. Aztán a tagállamok ütik a Bizottságot akinek nincs irányítási jogköre nagyon sok területen.

Egy-egy fogyatékos politikus meg ebben a szituban azzal jampizik 1x1-et feltalálta, aztán örül magának, rájátszik a szervezet lomhaságára és ebből él politikailag. :) kódolt problémák közben Nem egy túl hálás poszt Junckeré, de szép kihívás az biztos.

Az amit mondasz , hogy sokat változik a kommunikáció egyértelműen adódik az eseményekre későn reagálásból, folyamatos tűzoltásból. Ugyanez volt a görög ügyeknél is. Az a szitu ami ott kialakult olyan egyszerűen nem jöhet létre. Mégis sikerült addig eljutni, hogy egy ilyen földönfutó megzsarolja egész Európát, hogy mi lesz ha kilép az euró zónából. Politikailag jól jött ki Ciprasz belőle megvédte Görögországot, gazdaságilag a műsorával időhúzásával még lökött egyet lefelé az országon.

Ezek szerint volt olyan …

#803459 banyaiz Előzmény: #803391

Ezek szerint volt olyan diplomata aki EU politikáját külső határ ügyben úgy azonosította Európa földjére mindenki csak megérkezik és népvándorol a jövőben ?

Nem is volt ennek az állapotnak a felszámolása politikai cél?

Eltolódott errefelé a súlypont, hová máshová tudott volna eltolódni abból az állapotból tökön bokron megy át mindenki?

Ez fel kellett találni, hogy ez így nem túl jó? :)

Lassan oda jutunk Orbán feltalálta a menekülttábort.

Török mintára Afrikában is eljárni ezt is úgy kellett feltalálnia. Meg kell hagyni ördögi logikával bír. :)

Ő volt ebben a leghangosabb ez tény. Ezzel körbeugrálta az EU-t , míg ott megmozdulnak a dolgok addig is legyen valami műbalhé. Furcsa is lenne ezért megdicsérnék Brüsszelben ebben egyetértek az EU-s diplomatával.

Ha akkor ugrált volna így amikor még nincs balkáni útvonal. Menjünk elébe . Tudva azt EU-ban egy egy ilyen lépést félévekben, években kell mérni amíg megmozdul. A külső határok védelme, és török megállapodás, Líbia és a többi . Akkor még a gonosz bankok elleni küzdelemmel volt elfoglalva, csak utána tudta feltalálni menekülttábort Afrikában.

Re:

#803458 banyaiz Előzmény: #803389

Szerintem az ott és akkor már egy kényszerpálya volt sok tekintetben.

Nem sikerült megelőzni azt a szituációt. Onnantól már a melyik a legkisebb rossz történet adott helyzetben gondolkodás kellett, tűzoltás. Nem tudom mi volt akkor Merkel politikai helyzetértékelése, de minimum politikailag necces húzás volt a további karrierjét illetően. Egy nagyvonalú gesztusként értékelem a saját politikai karrierje vonatkozásában. :) Amire azért akármilyen hulladék politikus nem képes.

Jó lenne ha a kényszerpályák megelőzésében előre lehetne lépni EU szinten. Nemcsak migrációs témát illetően. Ezen téren lenne teendő bőven.

eu totyikba linkeltem am…

#803457 Koffein Előzmény: #803455

eu totyikba linkeltem

amúgy 180fokot fordult körülötte a világ, az elmúlt évek kommunikációjához képest

szekuláris

#803456 tozsdenyul Előzmény: #803448

nehéz másféleképpen értelmezni szavakat, csak prospi szereti magát hülyének tettetni.

Nem azért nem írom le, mert nem tudom, én ugyanis megfelelöen használtam, prospi nem. De nem arra vagyok kíváncsi, hogy én hogy használom, mert az nekem nyilvánvaló.

Az a kérdés, prospi diszlexiás, vagy szándékosan tolja bármire a veszélyes saría muszlimokat.

Ha ö is tudja, mi a szó jelentése, akkor furcsa megmagyarázni, hogy az állításom szerint nem -agresszív szekulárisok kapcsán (ami prospi számai szerint minimum 2/3) ö miért a saria muszlimokkal jön riogatni, akik nyilván nem szekulárisok, hanem az ellentéte...

Ébren kell tartani a migráns rettegös propagandát, mindegy miröl van szó.

Szekulárisok nem aggresszívek? Ez így nem maradhat a tudatokban, szóval saria, saria...

Ha tudja, mit jelent a szó, akkor nyilván szándékos, ahogy nem véletlen, hogy nem akart színt vallani.

Lehet, neked dedós szint, de müködik, göbbelsz óta tudjuk.

Mit mondott le fog sújta…

#803455 banyaiz Előzmény: #803454

Mit mondott le fog sújtani tűzzel és haraggal vagy mivel mint Trump É-Koreára? :)

Nem láttam most mit beszélt.

Bevándorlás témakör ha már szóba került nem egyenlő ezzel a történettel, bár egy fejezete valahol, kapcsolodó sztori.

A másik része én nem védek semmit, maximum gondolkodással való próbálkozást szoktam védeni, a pusztán érzelmi megközelítéssel szemben.

Vagy az olyan gyengeelméjű szintet súroló dolgokkal szemben amit mondjuk mi politika síkon ezzel a témával művelünk belföldön.

Érdemes Junkcer bá nyila…

#803454 Koffein Előzmény: #803453

Érdemes Junkcer bá nyilatkozatát megnézni a témával kapcsolatban. A maga módján semmi jóval nem kecsegtet a bevándorlóknak, védheted a nagy katyvaszt, de már egyre kevesebben képviselik ezt a maszatolást :)

Ezeket mind értem, csak …

#803453 banyaiz Előzmény: #803388

Ezeket mind értem, csak abban kellene egységes álláspontot kialakítani mi is az amit ilyen konkrét kritériumként el lehet várni.

Mert pl az, hogy ne úgy ismerkedjen a másik nemmel, hogy lerántja egy bicikliről azt a törvények is valahol szabályozzák. :)

Végül is azt mondod , hogy egy olyan embertől aki menedékjogot kapott követeljünk többet mint attól aki állampolgár? Bizonyos tekintetben, mondjuk műveltség terén? Mellette követeljük azt, hogy az illemszabályokat maximálisan tartsa be + szabjuk meg az öltözködését? Bizonyos ruhadarabokat tiltsunk be? Burkával kapcsolatban voltak ilyen kezdeményezések itt ott helyileg. Be akarták tiltani vagy betiltották. Vagy iskolában betiltották vagy ilyesmi.

Ez nagyon nehéz ügy . Mert egy magyar állampolgárnak sem kötelessége műveltnek lenni. Van egy törvényi kötelezettség tanköteles korhatár. De most ha ő 16 éves korában még az 5. általánossal birkózik azért nem sújtjuk külön szankciókkal.

Biztos kell valami speciális dolog is ebbe a folyamatba nyelven és törvényeken kívül. De ezt hogyan lehet olyan módon meghatározni ami általános elvárás lehet, szakszerű fogalmakkal, nagyon feladja a leckét vsz.

Menedéket kapott az nem egyenlő még azzal , hogy állampolgár is lett. Megilletik jogok nagyjából amik egy állampolgárt. Kötelezettségek is, hogy tartsa be a törvényeket . Ez a jelenlegi helyzet. Németek pl mit fognak nézni az állampolgárság megadásánál gondolom azért lesznek kritériumaik , milyen szinten tudott beilleszkedni, nyelvtudás, van e munkája stb stb. Titkosszolgálati jelentések mit írnak róla. :) Azért az még odébb van ebben az eljárásban.

Mi mit követelünk meg állampolgárságot kérővel szemben? Mai nap. Nem tudom pontosan elmondani, de érdekes lenne megnézni mi a szabályozása ennek.

szekuláris

#803451 prospero Előzmény: #803448

Én is erre a következtetésre jutottam, csak közben utaztam, így nem láttam, hogy trendman linkelte a szó jelentését...nem léptem ki a hozzászólás írásából.

Mikor megláttam: Na mondom basszus, most kezdhetünk nyomozni megint, hogy nyúl így értette e. :-)!

De inkább hagyjuk...nincs energiám felgöngyölíteni az ügyet. :-)!

Linkeltem inkább egy érdekes cikket...amiben van vonatkozás az elvilágiasodott muszlimokra vonatkozóan is.

szekuláris

#803449 prospero Előzmény: #803444

látom közben te is meguntad érdekfeszítő társalgásunkat nyúllal, úgyhogy segítségre siettél, hogy a végére érjünk. :-)!

Most már csak az a kérdés, hogy nyúl ilyen értelemben használta-e? De mint mondtam, erre a kérdésre a válasza már tényleg nem érdekel.

Sajnos ez így dedós szín…

#803447 prospero Előzmény: #803443

Sajnos ez így dedós színvonalú párbeszéd: -én kérdeztem, de nem is, nem válaszoltál, sunyiság stb - és nem is túl érdekfeszítő...

Én együtt tudok élni azzal a véleményeddel, hogy szerinted nem tudom mit jelent a szekularizált szó...:-)! Meg azzal is, hogy nem írod meg te mit értettél alatta. Írtam is, hogy most már soha nem tudjuk meg...értsd: nem érdekes már.

Ez az ajtó itt most bezárult, de majd nyílik másik...

szekuláris

#803445 tozsdenyul Előzmény: #803444

Most jól kibastál propsival, így hogy mutassa, hogy nincs sunyiság, hanem tele van gerinccel, egy egyszerü szót halált/habonyt megvetöen felvállalni...

ha nincs benned semmi su…

#803443 tozsdenyul Előzmény: #803442

ha nincs benned semmi sunyiság, mi akadálya van, hogy leírd szerinted mit jelent a szekuláris szó?

Te állítottad, hogy nem …

#803442 prospero Előzmény: #803441

Te állítottad, hogy nem értem, én kérdeztem, hogy mit is pontosan, és nem válaszoltál egy egyszerű kérdésre. Bocs. :-)!

csak kíváncsi voltam, h…

#803441 tozsdenyul Előzmény: #803438

csak kíváncsi voltam, hogy szándékosan viszed-e félre a témát, mert mi más okod lenne nem válaszolni egy egyszerü kérdésre, nemde? De :)

Természetesen a magyar szinonímáját használtam, nem is tudtam, hogy a magyar nyelvben van neki másmilyen.

Hát akkor már soha nem t…

#803438 prospero Előzmény: #803436

Hát akkor már soha nem tudjuk meg, hogy mit nem értettem... de azért biztosan nem vagyok tisztában a szó jelentésével...:-)!

Javaslom, hogy legközelebb a magyar szinonímáját használd, akkor mindenki tudni fogja, hogy te milyen értelemben használtad. :-)!

Hangsúlyozva azzal, hogy…

#803437 prospero Előzmény: #803431

Hangsúlyozva azzal, hogy ezek az adatok úgy keletkeztek, hogy a muszlimok részaránya Eu-ban 10% körüli és már régóta itt élő muszlim közösségekről van szó. Azaz nem véletlenül hatnak "sokkolóan" ezek az adatok. Mi lesz akkor, amikor egyre többen lesznek?