Nincs sok? Itt, Budapesten már majdnem annyi van, mint Rómában.
Nincs sok? Itt, Budapesten már majdnem annyi van, mint Rómában.
Itt van két másodgenerációs bevándorló fiatal egy marokkói úriember, és egy pakisztáni-iráni kishölgy, akik egész jól beilleszkedtek a nyugat európai kultúrába.
Talán túl jól is? :))
persze, sok velemeny van a vilagon :)
a valosag meg az, hogy a kereszteny nok szamara ugyanugy vallasbol (Bibliabol) levezetett eloiras volt a fejkendo viseles, ahogy ma a muszlimoknal, egeszen a felvilagosodasig, sot, kicsit meg tovabb is tartotta magat a szokas
nem kellett hozza muszlim tradicio, eleg volt a kereszteny vallasi "fundamentalizmus"
meg luther is megtartotta ezt az eloirast
annyira sok muszlim nincs sem az országban, sem a Balatonon, mégis mindenki kikel ellenük :D
van olyan elmélet, hogy a fejkendő viselés a 150 éves török/muzulmán uralom visszaradt kulturális hatása.
.
Tényleg. Ha már 10 éve itt van, hagy fürödjön meg végre a Balatonban. :-)
Egyébként az is lehet, hogy ez amolyan 'legkisebb ellenállás' irányába viselkedés, nem is utálat?
Az ember egy energiatakarékos lény.
Egyébként figyeljétek meg:
Ha valami tömegesen jelenik meg, akkor az ember (én is) általában amúgy zsigerileg kezd el viselkedni.
pl. a piacon túl sok a nyugdíjas, mindig útban vannak
pl. a Gellért-fürdőben túl sok a nyugati turista, ott azok zavarnak
Ha meg a kedvenc étkezdémben iskolás csoport ebédel, akkor azoktól kapok herótot.
nem olvastad végig a cikket? Ha 10 éve itt dolgozik, akkor csak telik már egy telora ....
azért durva ez a zsigeri utálat, ami a legtöbb embernél alaptalanul jön elő, ha meglát néhány fejkendot...pedig öreg falusi magyar asszonyok is mind hordták régen a fejkendőt :)
A négernek ott van a kezében az okostelefon. Biztos visszaadták neki a tranzitzónában, ahhol elvileg "minden értéktárgyukat elkobozzák". Vagy talán vett egy újat a pénzünkből, az ártatlan kis bushman?
Szerintem a legfőbb ok az, ha sem a tények, sem a kontextus nem egyértelmű.
Ennek oka lehet a túl sok hír, a túl sok média és médium, a nem egyértelmű értékrend.
Itt van TrendMan média törvénye:
Minél több ember van, annál több hír is van.
De a hírek értéke összesen mindig ugyanannyi.
Tehát, ha több van belőle, akkor az egy hírre eső hírérték csökken.
Való világ hírei vs. média által bemutatott világ törvényszerűségei
A „fake news”-ok működése roppant egyszerű modellen alapszik. Vagy hamis kontextusba helyeznek valós tényeket, mint például a svédországi nemi erőszak és a bevándorlók számának növekedését. Juhász Attila szerint ha ma valaki csak álhíradásokból tájékozódik Svédországról, akkor be se meri tenni a lábát az országba.
A másik lehetőség a félrevezető tartalom létrehozása. Például amikor összemossák a terroristát a menekülttel, akkor éppen az okból válik okozat. A legegyszerűbb módszer a kitalált tartalom, amikor teljesen hamis információt juttatnak el megosztó felületekre az álhírgyárak.
"összemossák a terroristát a menekülttel,"
Khalid Masood- londoni gázoló
Mohamed Lahouaiej Bouhlel-nizzai gázoló
Youssef Zaghba, Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane-lononi gázoló
Salman Abedi (gyenlőre csak feltételezett) manchesteri terrortámadásban való részvétel
Ismael omar mostefai, Salah Abdeslam-2015 november 13-i párizsi terrortámadás sorozatok
Abdullah Reda al-Hamami-párizs, louvre, 2017 (allahu akbar kiáltással támadt egy katonára, aki könnyeben megsérült)
Ibrahim el-Bakraoui, Najim Laacraoui, Khali el-Bakraoui-Brüsszeli támadók
Said Kouachi, Chérif Kouachi, Amedy Coulibaly-Támadás a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen (bár itt valóban a tűzzel játszott az említett szerkesztőség)
Itt még csak egy nevet sem írnak:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160719-nemetorszag...
És még sorolhatnám az "apróbb" bűnöket.
A
menekültek amúgy sem összetévesztendők a migránsokkal, ám a menekültek
között is van olyan bőven, aki nem megfelelő módon viselkedik. Nem is
beszélve arról, hogy minden ide érkező migráns és a szélsőségesek is
menekültnek mondják magukat, ám ezzel gondolom nem mondtam újat.
Tegnap ment a natgeo-n ez a dokumentumfilm. Egész jól bemutatja a helyzetet, bár eléggé amerikai propaganda szaga van. De amúgy érdekes. Még néhányszor fogják adni. szerintem érdemes megnézni.
a libiai hadurak nem férnek a bőrükbe http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/fenyegetozn...
Kemények ezek a vietkongok. :) Kínai ügy is valami ilyesmi volt. Jó, hogy nem kezdtek el egy magánháborút mindjárt Berlin utcáin. Testőrei nem tudom voltak e az illetőnek.
Nem tisztelték túlzottan Germanyt.
Eszembe jut ez a letelepedési kötvényes rablás buli , ott is volt olyan verzió esetleg idegen titkosszolgálat adatok miatt követte el. Nem tudom milyen valószínűsége lehet annak.