Egyébként ebben a témában is olyanok a politikai viták mintha két gyagyás beszélgetne. :) Egyik sem hallja meg mint mond a másik ha két különböző elképzelés van, hanem igyekszik valahogy egy egy mondatot , vagy szót kiragadva a másikat azzal megbélyegezni. Azzal valamilyen rövid távú politikai hasznot szerezni.
Mit tudom én mondjuk azon a szinten tartunk Vona homoszexuális társaságban járt ifjabb korában dobjunk be egy ilyen hírt. Nagyjából ez a szintje a vitáknak pro kontra.
Közben a világ megy valahová, millió tényező összhatásaként, függetlenül, hogy egy egy politikus mit látna helyesnek, vagy helytelennek.
Mondjuk egy jellemző példa mikor az amerikai republikánusok vezetője 2017-ben egy olyan ember akinek az élete semmiféle konzervatív értékrendet nem tükröz. Akár csak a családi életét nézzük, mondjuk a különféle modell és színésznő feleségeket cserélgette mindig egy 20 évvel fiatalabbra. :) Akkor ez az ember mondjuk családról, vagy erkölcsről, vagy nem tudom miről megoszt 3 mondatot a világgal. Valahol az egész világkáosz benne van ebben az egy történetben. Akkor most egy ilyen ember megfogja védeni a hagyományos családmodell értékeit? :) Viccnek is komolytalan.
Nem hinném, hogy ilyen politikusi viták fogják ezt valamilyen irányba vinni. Sokkal mélyebb folyamatok vannak, amik valamilyen szinten önjáró folyamatok. Mondjuk ki gondolta, hogy egy női munkavállalás ennyiféle társadalmi változást idéz elő. Ilyen nem is gondolta senki következményekből van millió .
Értékválság minden szinten, egy ilyen kaotikus világban, ebből mi sül ki. Mikor mondjuk egy Rétvári elmélkedik a családok fontosságáról a válása után. Szóval mintha ő maga se találná a helyét ebben, és közben osztja az észt a népnek az értékekről, amit ő sem követ. :) Kissé kaotikus ez a történet. Mondjuk nem hiszem bárki politikusnak az lett volna a célja mára minden nem tudom hányadik házasság válással végződjön rövid időn belül. De valami nagyon komoly arány. Mégis ezt dobta ki a gép mint végeredményt.
Alapvetőnek gondolt értékek megkérdőjeleződése jellemző, és nincs rá érdemi válasz.
Ezekről a dolgokról érdemi politikai vitát folytatni az fontos lehetne. Mélyére nézni amennyire lehet. De hát ahogy én látom ez addig jut ki genderhívő, vagy kinek az anyja volt egy homoszexuális kulák szeretője. A felszín karcolgatásáig se jut a dolog.