Újabb kérdés, tudja e vki, h ez milyen bogár? :-)
Igazándiból az előző is Pana tz volt, még 2008-ból, azért ezt néztem. Zsebben férjen el, és lehetőleg minél élesebb képeket készítsen :) A régi aksija meg hátha jó lehet tartaléknak ha ugyanolyan. Videózni nem igazán szoktam. A többi márkát nem igazán ismerem.
A CCD-je elég pici, meg a sok zúm se a minőségnek kedvez, de ennyiért akár árarányos is lehet. A MILC szegmesben jók a Panák, ha a video is kell, akkor csak azt vennék a Sonyn kívül, de az más árkategória.
Ez mind képkivágás, az eredeti nagyobb. Itt van előnye a 24 mpixelnek, mert ha kivágok egy részt, az is megfelelő méretű marad.
Mit veszel? :-)
Nagyon jó kép, hogy látszanak a tollai.
Nekem is kell venni egy fotómasinát hamarosan, mert a régi megadta magát.
Cuki :-) Nálunk most először mátyásmadarak (= szajkó) raktak fészket a szilvafán. 3 fióka van, imádom nézni ahogy az anyjuk terelgeti őket :-) már egész nagyok. A mama különben 1 sárkány, láttam ahogy 3 szarkával viaskodott a csőrével buzgón gyepálva őket, el is húztak :-) A papa úgy látom főleg lelki támaszt nyújt, a mama a szorgos. Szép madár, gondolom a közeli erdőből jöttek, hogy miért? ki tudja.
Yes. Meg az új manuál Carl Zeiss Jena kistele (135/3.5) is. Majd téged is lekaplak (megint) Csoki tavában.. :-)
Nagyon szeretik ezt a környéket, legtöbb a feketerigó, néha télen akkora bandában mennek mint a seregélyek. :) Nagy kedvencük a giliszta hajnalban szedegetik össze őket a fűből . Persze, hogy tudok szedni ha kell, eső után szoktam akkor össze lehet gyorsan kapkodni nagyobb mennyiséget nem kell az ásót összepiszkolni.
Cinkék is vannak azért kevesebb mint feketerigó. A rétisas nem portyázik erre azért itt a házak között, több esze van annál . :) Menyét vagy nyest mindig mászkál itt este nem tudtam még beazonosítani melyik. De ez a vadászterülete , van, hogy parkoló autókra felmegy de mint a villám és a tetejükön mászkál. Azokra amik bokroknál, fáknál állnak, lehet, hogy valamit a fáról le akarna kapni. Nem tudom nem láttam még valamit elkapott volna.
Múltkor rámozdult egy sünre nagyon mókás volt. Sün begubózott, körbe járta tisztes távolságból aztán elkocogott, sün 1-2 percig meg se mozdult, aztán kidugta az orrát körbe szimatolt és az ellenkező irányba amerre nyest elment elsurrant gyorsan.
Igen, kerti rozsdafarkú. Nem egy fülemüle, de szépen énekel reggel meg napnyugtakor.
Vazz télleg. :-)
Azé' annyi madár nem lehet arra, h ne lehessen egy kis gilisztát kiásni..