Közelről láttam embert aki fiatalon a 2. vh-ban főtiszt volt, fogalma se volt mi van, utasításokat hajtott végre. No nem túl súlyosakat, csak azért volt felelős h menjen minden a maga útján, logisztika. Túlélte a háborút ahogy a rákosista börtönt is amit 56-ért kapott. A léte, a teste túlélt, de a lelke beleroppant. Mocsok hatalmak nyomorítanak meg tök ártatlan, jóravaló embereket. Eredetileg 1 életvidám, piszok jóképű olvasott társasági ember volt, olyan akit mindenhova várnak mert színes, és felragyog tőle a Nap. De eltörték a gerincét… úgy h nem szolgált rá, max naiv volt, de ki látott át akkoriban bármit? a nagyhatalmak is botladoztak az info-hiányban.
Elég vacak volt az élete innentől, végzettségéhez való állást se kapott h háborús, aztán h munkástanácsi elnökké választották és bukott 56 meg főleg nem kapott… börit inkább. Nekem nem papírízű a történelem és a jelen sem, a sűrűjében élek.
Sok hasonló ember volt/van a közelmúlt történelmében, akiket fel kell szabadítanunk, és ki kell mondanunk h nem a végek utolsó tudatlan harcosa a felelős, akit kínpadra vonnak érte, hanem az aktuális hatalom a felelős, aki ezt tette. Az emögötti emberek a felelősök, Hitler Sztálin v OV, nevezzük meg, épp ki. A bedarált emberek biomassza a diktátorok boszorkánykonyhájában, semmi sem számít.
Amibe hajszolódunk, azért nálunk Orbán Viktor a felelős. Levegőt venni se mer nélküle a köre. Prospi más, szopja be a propagandát (mondjuk ez a mostani eligazítás elég hosszas :-)) érte nem kár, mert tudja mit csinál, megkötötte a maga faustusi alkuját. De ma is sokan vannak akik nem tudják mit cselekszenek, mert fiatalok és nem látják át, vagy mert nincsenek olyan értelmi képességek birtokában. Az aljasság és cinizmus h az OV-rendszer erre épít, a naivokra és a butákra. Tudva, h nekik mindenképp Hawaii lesz, annyit összeloptak… max ha szakad nem itt hanem a Bahamákon. A sárosoknak már mind megvan a menekülő út… és aki bármi volt a közigben nem lehet nyugodt h nem áll-e majd büntetőbíróság előtt, zoo-csemegének. Mivel az egész működés annyira jogellenes h bármibe bele lehet kötni… és amit a foglalkoztatási kényszer nyom, írd csak alá, technika. Aha.
És ennek kéne véget vetni. Sztálin és Hitler a sírból már nem tud szólni, de Orbán Viktor még megteheti h kimondja: Emberek, akik követtek, és emberek, akik a kormányom utasítására tevékenykedtek, olyat tesztek, amiért én vagyok a felelős! Jogilag is, és Isten ítélőszéke előtt is. Nem vagytok felelősök azért, hogy nem bíráljátok felül a döntéseimet, hiszen nem is tehetitek meg. Nem ti hoztátok a döntéseket, nem is kérdeztünk benneteket. A munkátok a végrehajtás, mivel mi (én) vagyunk a felelősök, a balhét is majd mi (én) visszük el.
Így korrekt, nem? De félek, megint arra megy a játék h mások farkával verjék a csalánt. Megnyomorítva sok-sok embert, életet. Hagyjuk?