Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

lmps kilépés

#793358 Ricsi Előzmény: #793356

Még ehhez:

http://index.hu/kulfold/2017/04/16/az_erdogan-part...

Idézet a cikkből:

Az USA-ban egész más a helyzet: az ott élő törökök több

mint 80 százaléka elutasította a török elnöki rendszer bevezetését.

Chicagóban, ahol már az összes szavazatot megszámolták, 90 százalék

szavazott nemmel.

Spanyolországban 80 százalék utasította el Erdogan teljhatalmát.

Csak kérdezem, akkor most a törökök az idióták, vagy néhány befogadó állam?

lmps kilépés

#793357 Ricsi Előzmény: #793350

Ne idegelj már, komolyan mondom. 10 milla 61%-a 6,1 milla, 9,5 milla 70%-a meg 6,7 milla. Ez pont 600K ember, mi 700-ból indultunk ki. Tehát az általad linkelt cikk pont azt mutatja meg (hibahatáron belül), hogy helyes volt a 700K-s kiinduló szám.

lmps kilépés

#793356 Ricsi Előzmény: #793353

A spanyolban élő törökök meg pont fordítva szavaztak. Ezekből az adatokból kimutatható:

A törökök nem integrálódnak. A törökök integrálódnak.

Az osztrákok nem tudnak integrálni. A spanyolok tudnak.

Az egyik egy keleti hozzáállással élő nép. A másik egy nyugatival.

Az egyik mindig is magasan hordta az orrát. A másik normális.

lmps kilépés

#793353 Spade Előzmény: #793349

Hogy látja sobotka a belügyminiszter a zosztrák törökök integrációját (nyilván a helyzet ennél sokkal súlyosabb lehet ha kormánypárti politikus mondja), aki nyiván hülye amúgy hisz nem ismer , talán nem is látott osztrák törököt mint robbaj :)

"Ne jöjjenek az európai kultúrától idegen zónákból

Sobotka szerint az 1970-es és 1980-as években Ausztriába érkezett vendégmunkások integrációs folyamatában elkövetett mulasztásokat mutatja, hogy az Ausztriában voksoló törökök majdnem háromnegyede szavazott igennel a török elnök hatalmának kiszélesítésére a vasárnapi referendumon. Annak érdekében, hogy a jövőben az ilyesmit elkerüljék, jelentős mértékben le kell csökkenteni a befogadható menekültek felső határát a miniszter szerint. Sobotka az ülésen ismételten sürgetett egy újabb bevándorlási törvénycsomagot."

Amúgy Sobotka nyilván egy full fasiszta rasszista és soros ellenes a magát néppártinak álcázó politikus

lmps kilépés

#793351 banyaiz Előzmény: #793262

Az egész LMP egyébként nekem egy olyan párt akikről nem tudnám megfogalmazni , hogy mit akarnának az országgal. Mi az irányuk a programjuk semmit. Pedig ott vannak nem tudom hány éve a Parlamentben.

Valahogy beleszürkültek ebbe az egészbe ami Parlamentben folyik. Jön Viktor az újabb okosságával és arra reagálnak. Semmi alternatívát nem tudnak felmutatni. Belerántotta őket ebbe a játékba. :) Ami nekik halál.

Mert beszélgetnek egymással a hülyeségről amit éppen Viktor bedobott gumicsontnak attól az lmp népszerűsége nem fog megnőni.

Ebből kellett volna valahogy kitörniük vsz ami teljes kudarc. Schiffert látják mint megváltót , hogy kár időlegesen visszavonult, szerintem kár volt egyáltalán őt az előtérbe tolni. Hiba volt mert egyáltalán nem neki való feladat volt az.

Lajossal is az a baj Bokrossal mint komoly emberrel, hogy benne sincs elég átütő erő ő is inkább ilyen gazdasági tudornak lenne jó a pártban nem egy első embernek. De hát egy Schifferhez képest a karizmatikus vezető mintapéldánya vsz. :) Ilyen embereknek be kellene tagozódniuk alá , ha valamit akarnak Orbán ellen vsz. Na de nem fényezem most tovább az öreg harcost. :)

lmps kilépés

#793349 tozsdenyul Előzmény: #793333

régen én is értelmesnek véltelek, aztán tessék, ilyenekkel mutatod meg, hogy még az értö olvasás se megy.

Politikai fanatikusokra jellemzö az ilyesmi tünetek idöszakos, de szelektív elöfordulása.

lmps kilépés

#793348 banyaiz Előzmény: #793262

Normális csókának látszik, csak nem tudom igazán értelmezni 1-2 dolgát. Úgy látszik ma ilyen nehezen fogom fel a dolgokat, fennakadok, már a labdarúgásban is így jártam. :)

Szóval van egy pár bajom azzal amit mond . Egyik ez, hogy halálra dolgozta magát. Most lehet, hogy az én szegénységi bizonyítványom de nem nagyon hallottam róla mit politizált az elmúlt x évben. Akkor mit csinált mint elnökségi tag?

Neki nem az lenne a dolga egy pártban aki hatalomra akar kerülni elnökségi tagként minden csip csup hülyeség után rohangáljon reggeltől estig. Főleg amilyen szintre Orbán levitte a politizálást egy retardált 2 perc alatt összerakja az 1 éves válaszokat a dolgaira a Parlamentben. Mint a gyogyóban kb. Ezen mit kell reggeltől estig dolgozni? 1 percnél többet kár .

Szóval nem tudom mit csinált reggeltől éjszakáig ha a párt nem fejlődött egy rakás új taggal, tagszervezetekkel, szövetségessel stb, és mellette teljesen elveszett ebben a gyogyós műsorban ami a Parlamentben van, beleszürkült az egészbe, ebből se tudott kitűnni. Mint elnökségi tagja egy pártnak.

Orbánt csak olyan politikus tudja leváltani aki kellően karizmatikus figura , hogy legyőzze. Ez szerintem baromira nem Schiffer aki lehet , hogy lángész , de a szerepléseiből egy mezei bürokrata jön le kb. Semmi átütő erő nincs benne. Az előtérbe valami sokkal karizmatikusabb figurát kell tolniuk , és a háttérben pedig nonstop szervezni építeni a pártot mint stratégia. Ha akarnak valamit, nem csak statisztálni ehhez a műsorhoz.

Hát így akármilyen normális csóka és dolgozhat reggeltől estig, de minek. :)

Szóval kicsit vérszegénynek érzem a mondandóját . Ilyen stratégiával hozzállással egy Orbánnak csemege egy ilyen párt. Leviszi őket a retardált szintre aztán a rutinjával legyőzi őket. :)

Komolyan mondom ha az elmúlt években semmit nem csinált volna ez a csóka csak felveszi a fizetését és mellette építgeti a vállalkozásait ugyanez lenne az eredménye nagyjából a közélet szempontjából vagy az lmp mint párt szempontjából vsz.

Azért ennél sokkal több kell egy Orbán legyőzéséhez. Először is ki kellene zökkenteni ebből a látszat ellenségekkel való szélmalomharcból. Valami olyan terepre vinni ahol a vitapartnerei is szóhoz jutnak és akkor hátha hallok az lmp elnökségi tagjáról is . Ez lenne a feladat nem reggel estig dolgozni, minek? :) Többet ésszel mint erővel.

Hát így tényleg jobb ha abbahagyja akármilyen tisztességes rendes fiú. Mert ez nem erről szól vsz ami egy ellenzéki pártnak a feladata lenne amit ő előad.

lmps kilépés

#793345 Ricsi Előzmény: #793333

A közszférát leírtam neked pont pár hsz-el ezelőtt akkor 720 000 volt.

lmps kilépés

#793333 matgab Előzmény: #793321

van ennek a régi cikknek egy igen érdekes gondolati világa logikai rendszere. Mondhatnánk azt is, hogy hazug, de az nem polkorrekt kijelentés egy liberális gondolatmenettel szemben.

Tehát először is leírja, hogy ELEMZÉSEK alapján valamire következtetnek, (nem tartalmazza a külföldön dolgozókat), majd ezt az elemzési lehetőséget később már kész tényként kezeli és mindjárt azt mondja, hogy a külföldi munkavállalókat kihagyják a statisztikából, majd a következő mondatokban már ennek szöges ellentétjét állítja, azaz nem kihagyják ezeket az embereket a statisztikából, hanem egyenesen beleveszik , mint foglalkoztatott figyelembe veszik...:-)

Összekeveri a vállalati adatokat (ami nyilván nem tartalmazza a közszférát és a közalkalmazottakat (akiknek száma jóval magasabb volt, mint ma!)), de nem elmagyarázza, hogy ez a nyilvánvaló különbség oka, hanem azt sugallja, hogy ezt az eltérést a két (amúgy tartalmilag nem egyező) adat között az okozza, hogy a statisztika a külföldön dolgozókat veszi figyelembe... Gratulálok!

Szóval helyesen leírtad, ez egy Soros cég féle teljesen eltorzított gondolatmenet, ami tökéletesen jó arra, hogy a kicsit kevésbé kritikus vagy kevésbé a szöveg értelmezésben jártas embereket félre vezesse.

http://index.hu/kultur/m…

#793326 Turkoglu

http://index.hu/kultur/media/2017/04/19/felmondott...

Éljen a sajtó szabadság!!!

Szerencsére egyre több jóérzésű ember gyomrában alakul ki gombóc ezektől a férgektől... Addig feszítik a húrt amíg egyszer csak elszakad, aztán mehet viszza a középcsatár az ausztriai szanatóriumába pár évre...

lmps kilépés

#793320 prospero Előzmény: #793317

Érdekes a gdp. Az állami kiadás is növeli a gdp-t. Az eü, az oktatás stb. A közmunkásoknál a közmunkás bérrel növekszik a gdp, függetlenül attól mekkora értéket állítanak elő ténylegesen. Pl. 10 Közmunkás parkosít önkormányzati parkban, akkor a gdphez hozzáad 10×közmunkás minimálbért, amennyibe kerül az államnak. Ha ugyanezt egy parkosító cég csinálja 10x annyiért, akkor 10x nagyobb gdpt állított elő az "ország", de 10x annyiba kerül az államnak is. Ha otthon főzöl, gondozod a gyerekeid akkor az nem jelenik meg a gdp-ben. Ha étteremben eszel, és bébiszitter vigyáz a gyerekeidre amíg dolgozol, akkor a bébiszitter és a munkád is megjelenik a gdpben. Ha állam piaci viszonyokhoz képest olcsó oktatást biztosít, akkor az kisebb gdp - függetlenül annak értékétől (spade írta egyszer, hogy gimnáziumi oktatásunk olyan erős ugyanezt nyugaton mindezt sok esetben csak súlyos pénzekért lehet megszerezni) mintha 10× annyit kellene fizetned ugyanazért a privát oktatásban.

lmps kilépés

#793319 matgab Előzmény: #793316

nem tudom hogy a külfldre távozottaknak is alkalmazottnak veszik.

Ezt hol olvastad? (attól függetlenül elképzelhető).

lmps kilépés

#793317 Ricsi Előzmény: #793316
2016 első félévben 280 ezer magyar dolgozott más uniós ragállamban, illetve az Európai Gazdasági Térség valamely országában – becsülte a KSH.

http://kamaraonline.hu/cikk/kulfoldon-dolgozo-magy...

166 000 közmunkás:

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/...

Máris kb 450 000 tartunk, én ezzel mindenképpen csökkenteném a 700 000 tábort.

Köztisztviselők és közalkalmazottak száma:

2012 kb 720 000, 2016 kb 860 000.

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/...

Növekmény 140 000, ezt is levonnám, így marad összesen 110 000 ember. Hááááát.......

lmps kilépés

#793316 Ricsi Előzmény: #793315

Te is tudod, pár éve áttértek arra, hogy a külföldön munkát vállalókat is alkalmazottnak veszik, és a közmunkásokat is.

Idézet a KSH-tól: Foglalkoztatott az, aki az adott héten legalább egy órányi, jövedelmet biztosító munkát végzett, illetve rendelkezett olyan munkahellyel, ahonnan átmenetileg (betegség, szabadság stb. miatt) volt távol.

Teljes cikk: https://www.ksh.hu/docs/hun/modsz/modsz21.html