https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-20...
linkeket please dobd be, 1 dodóka alatt azért elég erős...
azt a rohadt mindenségit... most olvasom a márciusi, meg a mostani bloomberg cikket, kőkemény harcok folynak a háttérben... a lazacos új céget alapított, amit úgy is lehet értelmezni, hogy sarokba szorítja a bankokat, vagy lesz megegyezés részükről, ha meg nem, akkor hagyja bedőlni a seadrillt és az új céggel megy tovább...
Ez az 53,5 nagyon megtorpantja úgy látom, remélem nem annak a jele, hogy hátra arc.
nem is értem miért nem shortoltam be az eladásom utáni felpattincsban..?!
na gyerekek, ma lehet majd olcsón seadrill részvényt venni úgy tűnik...
Én még bőven kivárok, meg csak az egyik fele lenne kb nullszaldós most, esetleg picit pluszos. Lesz ez még drágább remélhetőleg, ha csak az év eleji szintig visszamászik, már az is jó nekem. :) Nincs áttét, se lejárat, maximum a rolloverekkel veszítek, szóval ráér. Sajnos az első felélt korán vettem, de hát ez van.
Ja értem, akkor kár ezen már utólag keseregni, csak kiidegeli magát vele az ember feleslegesen. Ennyi erővel a két évvel ezelőtti Richter longcertim is sirathatnám, mert már háromszorosát érné, de benne van a "mi lett volna ha".
Azért most megshortolhatnád az olajat, hátha adna egy kis lökést az emelkedésnek. (bocsi)
Hát mert lezártam, de nem nyitottam újra, mert elbizonytalanodtam, hogy vajon helyes volt-e az eredeti feltételezésem..
Matgab, ha adóoptimalizálási célból zártad, miért nem nyitottad újra az újévben?
Remélem most már elindulgat 53-55 fülé (Brent). Még mindig tartom a beesés előtti certiket, meg van 51-52 környékéről is ugyan annyi.
kicsit mérges vagyok magamra...
Volt egy csomó olaj shortom, mert biztos voltam benne, hogy hiába állapodtak meg a ruszkik és az OPEC, sem a ruszkik sem az opec államok nem fogják betartani a kvótákat, hanem a piac által elhitt csökkentés miatti magas áron próbálja majd minden kitermelő a lehető legmagasabb áron a lehető legnagyobb mennyiséget eladni és kitermelni, hogy miután kiderül a blöff és bezuhannak megint az árak, akkor azok akik mégiscsak visszafogták esetleg a termelést, jó nehéz helyzetbe kerüljenek és jó olcsón fel lehesessen vásárolni őket.
Meg amúgy is, a teljesült is volna a kartel csökkentési kísérlete az olyan más nagy termelő országok, mint USA, Norvégia amúgy is a növekvő árak miatt növelték volna a termelésüket és piacot is szereznek maguknak..
Világos láttam, beálltam egy közepes pakk olaj shorttal, amit év végén adóoptimalizálási céllal -mint veszteség lezártam. Egy mikro pakkom tartottam csak meg, ami most hiába profitál szépen, nem kompenzálja a korábbi veszteségeket sem, ahelyett, hogy baromi nagy nyereségen üldögélnék...
De utálom ezt, amikor jobban látom a piaci folyamatokat, mint a világ és mégis bukok a bulin összességében...
Türelmetlenségem miatt teljesen rosszkor vettem bele. Várni kellet volna.
Hát tegnap még +1%-al eladhattam volna az olaj certit, de az nem sok minden, így inkább nem tettem, erre most meg várhatom mire visszamászik legalább nullába, remélem ennyivel már kieste magát. Mindegy, átminősítem "hosszútávra vettem"-re :D Szerencsére nem turbo, szóval nincs kiütése.
én most tartózkodok az olajosktól, egyvalamit sajnálok nagyon amikor összeállítottam a figyelő listát nagyon megakadt a szemem az ECA-n 2015.08.13-án tettem figyelőre 6,8-as árfolyamon, tegnap 11,44-en ment, annó nagyon kicsin múlt, hogy nem vettem meg.
Nemrég vett Total-om inkább eladtam ma kb 0-ban (max jutalékból lehet mínuszom), úgy érzem inkább lefelé fog menni rövid távon, de ha nem is, legalább több a használható HUF.
Tegnap vettem pici olaj longot hirtelen felindulásból, eddig jó, aztán kiderül. Nem szánom hosszú életűnek, pici nyerővel már el is adnám.