ma kivégezték a sdrl-t... -25% mindent elárul...
Gondolom sejtettétek, hogy a szürke zóna alázárásával máris bukott a long verzió.
Majd újra elemzem, mi futhat most. Ez így már nem annyira szép.
azért az ilyen cégekbe fektetőknek van még jó pár éve nyugalomban, nem hiszem, hogy hirtelen jönne a válság...
Total-rol mi a velemenyetek, erdemes belevenni? Nekem nem tunik rossznak laikus szemmel.
azóta is csorog lefelé
majdnem lenézett, a mindenkori aljig, 1.57 volt ezidáig https://www.tradingview.com/x/dVw0XV8j/
én már megvárom a gyj-t... csak remélem, hogy a hitelezők nem akarják bukni a zsét... :)
hátha a lazacos ad hitelt a cégnek ahogy írtad, akkor csúnya rally volna megint :) ráadásul a részvény pakkján keresne annyit, hogy ne fájjon a feje kötvények miatt. Mondjuk az 1.58as alj az erős...
azt írogatja mindenki, hogy a seadrillnél túl optimista iparági kilátásokat nyom a management. Ráadásul, ha engednek a hitelezők, akkor a többi iparági szereplő is követelni fogja, hogy engedjenek nekik is. Ráadásul, ha a seadrill most mentőövet kap, akkor ő képes lesz a piacot learatni, mert nemkell annyit törlesztenie mint a többi iparági szereplőnek, ezért a többiek ülnek és figyelnek, mert ha kimentik a Seadrill, azért kerülnek bajba, ha nem akkor meg azért
Azt nem tudom, de a bbep-vel és a line-el gondoltam együtt erre cégre is és azoknak már annyi volt hamarabb.
sok volt a hitele?
http://www.streetinsider.com/dr/news.php?id=12478170
pont én is ezt akartam belinkelni, mert annyira irogattak, h benyújtották a 6k-t, h nemtudtam mi a szar az de ereztem h fontos.
jelenleg azt gondolom, h az h ezt a közleményt igy bebuffentettek, -amellett, h az egesz debt restructiont mar 2016 júniusra megígérték de ugy latszik nem lett belole semmi- azt jelenti, h gyakorlatilag beismerik, h áprilisban nem tudnak fizetni. Ezzel próbálnak hatni a hitelezokre, mert egy ev alatt sem az olaj nem emelkedett vissza, se az adósságot nem sikerult atstrukturalni...
ez pedig azt sejteti, h eddigi okolszabalyunk- miszerint 2 usd-n venni kell(ett volna) kutba esik. Talan lesz a mai nap utan egy kis visszapattanas, de az is elképzelhető, h irany a centes pinksheet kategoria. Ha nem sikerul megállapodni, akkor csőd. Talan a norvég fotulaj meg egyszer bevasarol az alján, kiboffent egy hirt esetleges tokeemelesrol es ezzel beindit egy talan par napos raketat- de all in all itt mar a kiszallot kell keresni, mert tul sok az adósság, tul sok a hitelező.
"These negotiations have proved to be more complex than we had originally anticipated. Nevertheless, key stakeholders have demonstrated a clear desire to be part of a solution and with the right structure and terms we believe there is significant capital available to us. Seadrill is a great company with excellent people, assets and customers and we look forward to concluding a transaction that ensures Seadrill continues to be well positioned for the eventual recovery in the industry."
továbbá átakarják részvényre váltani a kötvényt? az erős...
ajjaj...ez nem hangzik túl biztatóan...
https://finance.yahoo.com/news/sdrl-restructuring-...
lehet, hogy még 0,2-ön is vehetünk majd...