Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Kinek az érdeke zűrzavar…

#786375 banyaiz Előzmény: #786370

Kinek az érdeke zűrzavart kelteni és egymásnak ugrasztani etnikai, vallási stb alapon , főleg egy ilyen helyzetben mikor sokan érkeztek a kontinensre?

Olyanoknak akikkel Európa harcban áll, vagy eszmei alapon, vagy gyakorlatban is. Van néhány ilyen tényező a világban.

Nem annak a nyomorultnak az érdeke aki örülne neki ha német állampolgárságot kaphatna.

Jó persze vannak olyan esetek amit mondasz, hogy totálisan beilleszkedésre , és gondolkodásra képtelen , elmebeteg stb nyilván van ilyen.

De alapvetően nem annak az érdeke akire rágyújtják a menekültszállást esetleg , és a kis családjával ott retteg mi lesz vele a nagyvilágban ahová minden nélkül megérkezett.

Ez is egy fontos szempont vsz.

Most ezt a konkrét esetet nézem az elkövető tudott vezetni kamiont , nem vszínű, hogy egy analfabéta volt valahonnan aki nagyon megharagudott a németekre. Elboldogult egy kamionnal a forgalomban oda navigált a helyszínre , lelőtte a sofőrt. Ráadásul szerelvény is volt a kamionon ahogy néztem. Nem vszínű, hogy egy mezei menekült hirtelen felindulásból követte el. Oka volt a tettnek, és célja volt vele.

Vagy az orosz nagykövet lelövése ami már megint egy másik szintje a dolgoknak. Mondjuk régen volt ilyen célzott merénylet , mostanában inkább a lakosság támadása van divatban. Könnyebben kivitelezhető mint egy politikai személyiség elleni támadás. Azért ez is ok okozat szempontból akárhová is vezethető ügy.

Úgy érzem nekem céloztad…

#786374 banyaiz Előzmény: #786369

Úgy érzem nekem céloztad ezt a hszt.

A szitán át akarsz látni érdemes az ok okozatok vizsgálatánál kezdeni. Mi az oka a globális terrorizmus létezésének? Magára valamit adó terrorista a világtörténelemben általában eszmei alapokon dolgozik.

Vannak persze futóbolondok is. De általában eszmei alapok vannak. Mire gondolok pl harcolni a kapitalizmus ellen, nacionalista indokok baszk függetlenség, szabad É-Írország , harcolni a kommunizmus ellen, harcolni vallási alapon stb.

Mondjuk a XXI . sz ilyen jellegű cselekményeit megnézed akkor Európában a ruszkiknál csecsenek akcióztak mint okozat, mi volt az oka ennek orosz csecsen háború. Európában pedig a 9/11- utáni al-Kaida akciók, és a mostani ISIS által elismert akciók. Ezek milyen okra vezethetők szerinted vissza?

Ez a kezdet a szitán való átlátáshoz aztán 1514. lépéssel eljutunk az orbáni egyszerű kérdések egyszerű magyarázatok világába. :) Ezt te is tudod. Nem véletlen az 1514. lépést mondom éppen.

azt kellene felfogni eze…

#786370 Ibiza Előzmény: #786369

azt kellene felfogni ezek a "menekültek" migránsok olyan országból jöttek ahol nincsenek túlzott jogaik..nincs szociális ellátás.ebben szocializálódtak..az van amit elveszel.. amit megszerzel..ott a rendőr egy bottal tesz igazságot.. most ezek az emberek eljönnek egy olyan országba ahol számtalan joguk..és még többletjoguk is van.az olyan nekik mint a mama hasában.. ingyen pénzt kapnak...több országba regisztrálhatnak különböző neveken.. különösebb következmények nélkül azt tehetnek amit akarnak.. akkor meg is fogják tenni.. Normálisan jogokat kötelezettségek teljesitésével lehet nyerni..ebben az esetben ez nincs.

Ráadásul ezek az emberek szexuálisan frusztáltak.. minden európai nőt qrvának néznek.. mindek hord rövid szoknyát ha nem azért jól megqrják..vagy alányúljanak..

Ezen felül jön még az, vallásuk szerint ember nem hozhat törvényt..csak az istenük.. akkor? mennyit fog betartani a törvényekből?

És emellett még az van..hitetlenek vagyunk a szemükben..értéktelenek..

Pc és pávatánc..álproblé…

#786369 Ibiza

Pc és pávatánc..álprobléma..politikusok kisded játékai..(még szerencse vannak akik mint szitán látnak át ezeken) .

nincs migránsokhoz köthető veszély..ezek csak illiberális fasiszta gondolatok..

embertelen és megalázó a migránsokat azonositani.. lefényképezni.. ujjlenyomatot venni..

A minimum az lenne, ha e…

#786367 walex

A minimum az lenne, ha eltakarodna Merkel a hatalomból a tegnapi merénylet után.

Gyakorlatilag Putyin egy…

#786353 banyaiz Előzmény: #786327

Gyakorlatilag Putyin egy dolgot várna legyen egy olyan nemzetközi egyezség Aszad maradhat az elnök, és akkor szabad kéz . Ebben Trump vagy támogatja , vagy sem. Ez a kérdés amire igen gyorsan választ kell majd adnia. Kíváncsi leszek mit fog kisütni ebből friss elnökként. Ez a helyzet kulcsa gyorsan lezárulna a szír konfliktus ha amcsik kihátrálnak. Ha viszont nem hátrálnak ki akkor Putyin gyorsan elhelyezi a megfelelő fiókba a Trump féle dumákat, meg az egész világ is. Mese megvolt csak a gyakorlat kicsit mást mutat.

Ha kihátrálnak lezárul a szír konfliktus csak egy olyan üzenettel , hogy Usa belerángatta a szövetségeseit egy ilyen buliba amiből kiugrott, dettó ugyanez az ukránok esetében is a kérdés. " Egyszerű" döntésnek tűnik:) Az a szép a sztoriban , hogy itt maszatolni nem nagyon tud, vagy , vagy döntenie kell, és mindkettőnek komoly következményei vannak, egyik rosszabb verzió mint a másik.

Persze pótcselekvésnek jó az, hogy a gonosz IÁ terroristákkal le kell számolni. :) Csak hát nem ez a kérdés.

Tegnap terror nap volt ,…

#786352 banyaiz Előzmény: #786327

Tegnap terror nap volt , vagy mi a bánat? Brutál ez a német karácsonyi vásáros sztori.

Az oroszokkal a játék az egy másik szintje a történetnek. Ott most Trumpnak állást kell majd foglalnia Szíria ügyében. Ha kiszáll abból akkor Aszad az oroszokkal megnyeri a polgárháborút. Aztán a Krím ügyében döntést kell hoznia ami szintén elég akut helyzet. Itt már a tettek beszélnek majd nem a twitter üzenetek. Nagyon kíváncsi vagyok hogyan fogja ezeket az általános szövegeket erre a pol helyzetre alkalmazni.

Ha ezekből az ügyekből kiszáll akkor EU-nak is ki kell szállnia, amiben az oroszok elleni szankciók megszüntetésétől kezdve az ukránoknak egy üzenet , hogy ennyire számíthattok ránk stb stb benne van.

Ha nem száll ki akkor az oroszok elég hamar nyugtázzák, hogy csak a duma ment de a gyakorlat mást mutat.

Mindegyik fél szereti a médiában a terrorizmus elleni harcként bemutatni az ügyet, de egy kissé komplikáltabb annál a helyzet, hogy az ISIS-el le kell számolni. Addig oké Trump leírja a Twitteren leszámol az IÁ gittegylettel, csak mit lép az oroszokkal szemben hagyja nekik Szíriát ez a fogós kérdés.

Törökök szerepe is nagyon érdekes szaudiaké is. Mondjuk a törökök EU-t az ororszokhoz közeledéssel próbálják sakkban tartani, közben Szíriában ellentétes az érdekük Putyinnal ott a felkelőket támogatják. :) Szaudiakról nem is szólva az ő matekjuk se egyszerű amiben vannak. Ez még csak egy kis része a problémának. Erre karcsú lesz, hogy egy ilyen általános duma IÁ terroristákkal le kell számolni.

valami párhuzamos 2D-s d…

#786289 Ibiza Előzmény: #786274

valami párhuzamos 2D-s dimenzióból tévedt át.. most ijedten pillog mint a lukinyúl..

:)Talikon lehurrogtatok …

#786276 rbbj11 Előzmény: #786270

:)

Talikon lehurrogtatok eddig, ha 30 percnél tovább komoly témát tartottam szájon. :D

Oda mindenért megy az ember, csak nem a fórumos kommunikáció folytatásáért. :P

Én már jan-ra SVK-ra készülök...esetleg febr. De addigra mindenképp!

Én sem látok nagy külön…

#786270 KawaBazsy Előzmény: #786264

Én sem látok nagy különbséget a borokban, főleg, ha szárazak. De erről, meg Robbajj ízléséről is meggyőződhetsz, ha elvonszolod magad egy talira.. :-)

igen..kicsit szögletes v…

#786264 Ibiza Előzmény: #786263

igen..kicsit szögletes vagy...mérnöki agyad van.. nincsenek árnyalatok..szerintem a borokban sem tudsz nagy különbséget tenni...sztem érzékelhető az írásos kommunikáció is..egyben kell nézni..mi miután következik..írásjelek milyen szavakat használ..és mit írt korábban..nem jó ha sorról sorra mész és külön külön értelmezel.. .nem ragozom..nálam amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten..

Tőlem még nem láthattál olyat egy vélemény okán ráugrottam..leanyáztam volna valakit..nem mondtam kussoljon vagy menjen az anyjába...vagy tudok érvelni az igazam mellett vagy nem.

Ha leírod a zsidó cion vagy izrael szót akkor már antiszemita leszel.. nem véletlenül usa és israeli példákat szoktam hozni a kettős mércére...mert plasztikusak...( még nagyon jó példák az autós példák..dilettánsoknak azokkal jobban el tudsz mondani dolgokat...a munkámban használom.)

Már írtam.. Én konzervatív liberálisnak gondolom magam (ha már skatulya, de inkább saját világképem van) számít az identitásom szeretem hazám a szokásainkat..de imádom a más kultúrákat..embereket.. más ételeket.. egyforma mércével mérek..egy milliméterrel nem várok el többet másoktól mint amit én megteszek..sőt.. Nem fogadom el alapból a rangokat.. a leosztott kártyákat.. Azt gondolom a jó és a rossz fogalma kb egyforma a világon, amerre jártam a világban ezzel elég jól elvoltam..

vakon semmit nem követek.. sem pártot sem embert..sem eszmét.. sem focicsapatot..nálam az számít mit mondasz és mit teszel..

Nem bírom a hazugságot..az álságos dolgokat..a kettős mércét az igazságtalanságot.. a kettős beszédet..

Ez már így marad erre a kis időre..

amikor ide regisztráltam kellett írni egy önjellemzést, nem gondolkodtam csak leírtam, azt gondolom röviden ennyi.

"Öreg róka, lelke fiatal, sokminden lakik benne rajtad múlik mit hozol ki belőle"

A neten és írásban szo s…

#786263 rbbj11 Előzmény: #786260

A neten és írásban szo szerint szoktam venni a dolgokat, ugyanis hiányzik a kommunikáció nonverbális fele, ami nem is fele, hanem %-a....ezeket csak smileykkal lehet itt helyettesíteni, az meg szép kevés. Tehát a bölcsebb, ha szó szerint értelmezünk minden leírtat, mert az már túl szubjektív és nem megállapítható, "mi van mögötte". Élöben más, ott hanglejtés, gesztikuláció stb segíti a kommunikáló feleket ebben. Tehát görbe tükör alkalmazása fórumon csak rossz kommunikációs forma lehet...