Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

"Ki akar ilyet?"

#783109 Sumér harcos Előzmény: #783107

szerintem hülyiti itt a népet.

igy nem gondolkodhat főleg migri kérdésben egy vidéki gyerek.

ha még pesti vmi belvárosi volna:)

"Ki akar ilyet?"

#783107 Csusza Előzmény: #783105

"Ami nem konzervatív, az értékzavaros vagy értéknélküli."
Nem ezt írtam, nem erre gondoltam, te is tudod, ne forgasd ki! ;-)
Amiket mostanában felmutat a magát liberálisnak nevező csapat, az az értékzavaros illetve sokszor értéktelen.

Banyaizt már rengetegszer cáfolták, de az, hogy ebbe szinte mindenki belefáradt, ne tévesszen meg, az még nem jelenti az igazát, legfeljebb a kitartását dicséri. :-)

"Ki akar ilyet?"

#783105 Láma Előzmény: #783071

"de a gondolkodók és "látók" értik a dolgokat."

Látók? Jelen stádiumban inkább csak vízionálók.

Vajon ki volt a gondolkodó és látó? Galilei és Bruno, vagy az értékvédő inkvizítor?

"Banyaiz levezetését nem olvastam, de tudjuk, ő bármit képes levezetni, hogy az az eredmény jöjjön ki. :-) Ha kell, leírja százszor, de ettől még nem válik igazzá."

Nem nézem a kertvket, mert tudom, hogy szar. Onnan tudom, mert nem nézem. ismerős? Észrevetted már, hogy a fórumokon egy ideje már csak az rtl a szennymédia, a tv 2 már sokat javult? :)
igen, Banyaiz ha kell, megvilágítja száz szögből. Nem ettől válik igazzá, hanem attól, ha nem sikerül cáfolni. És nem fogadható el cáfolatként, hogy nem olvastam. :)

"A kereszténység gyengítése -mint cél- is téveszme szvsz.
Erről ne legyél meggyőződve."

Ez nem ment át. Nem arra gondoltam, hogy általában semmilyen módon nem cél. Nyilvánvaló cél a világi hatalomból való kizárás. A kereszténység gyengítése a muszlim vallás terjedésének segítésével -mint cél- a téveszme.

""Ha egy liberálisnak a hátán feláll a szőr a kereszténység olyan vadhajtásaitól"

"Nem. Egy "liberálisnak" magától a kereszténységtől, és a közvetített értékektől áll fel a szőr a hátán."

Nem. A liberálisnak a ráerőszakolt, nem kívánt értéktől áll fel a szőr a hátán.

"Gondolom, hogy nem. De egy remek példa a ballib "eszmeiség" céltalanságára, a puszta ellenzésére, a "szivárványszínű mesevilág" illúziójára. Ezek ez emberek csak az ellenkezésig és szabadosságig látnak, a következményekig már nem néznek előre."

Remek megközelítés. Ha valami nem konzervatív, az nem önmagáért, hanem pusztán azért létezik, hogy bosszantsa a konzervatívot. Ami nem konzervatív, az értékzavaros vagy értéknélküli. Ez annyira frappáns érvelés, hogy erre nem is tudok válaszolni. :)

" Ez ettől nem mentség Európa tönkretételére!"

Attól függetlenül, hogy ez az én vízióm is, jelen stádiumban ezt bátran nevezhetjük víziónak.

Fura ez a szemcsi, amive…

#783103 Csusza Előzmény: #783083

Fura ez a szemcsi, amivel nézegeted a világot. Be kellene ugranod egy optikushoz...

Kemény vagy! Kellenek i…

#783102 Csusza Előzmény: #783076

Kemény vagy! Kellenek idegek olvasgatni téged. ;-)

Bokros. Imádom, ahogy újra és újra meglepve mindenkit -mint a nemzet lehetséges megmentőjét- előhúzod időnként a kalapodból. A gondolat is már annyira morbid, hogy jóérzésű ember nem is tud mit reagálni rá, hiszen elképzelhetetlen, hogy ezt komolyan gondolod.

Újra meg kell hajolnom a humorod előtt. Nem szokványos, sokszor súrolja a jó ízlés határait, de ütős! :-)

Egy konkrétabb példát is…

#783083 banyaiz Előzmény: #783048

Egy konkrétabb példát is mondok neked Csusza a törvény alkalmazására, testhezálló példát Otp, bank ügyben.

Élőben nézhetted a gonosz bank kampányt, chf hitel megmentő kampányt.

Ha abból meghatároztál egy irányt az kb a bankok letörlése a föld színéről totális sarokba szorítása, és a dev hiteleseknek a hiteltartozás elengedésén felül még egy + nyaraló +10 millió Ft ajándékba . Mindezt majd a bankok fizetik . + még azt , hogy az országnak milyen jó lesz bankok nélkül vagy legalábbis teljesen meg lesz tőlük védve az ország. :) Kb ez volt a a helyzet szóbeli értelmezése .

Ezzel szemben a valóság egy sokáig elhúzódó dev hiteles mentés a végén messze nem akkora terhekkel mint ami szóba került, és hirtelen micsoda meglepetés kiderült , hogy a bankokra szükség van a gazdasági növekedéshez.

Ugyanezt a kottát illeszd rá bevándorlók, menekültek , migránsok témakörre, illetve az ország tőlük történő megvédésére. Ugyanaz a kotta. A valóság az valahol az itt hangoztatott igencsak kampány jellegű kirohanásoktól kb annyira tér el mint a bankok esetében.

Igen is bevándorlásra szükség van, nem érdemes a fogalmakat összemosni mint menekült, bevándorló stb, a kvóta és az ország megmentése az kb felfogható a dev hitelesek megmentése fejezetnek. Kedvezményes árfolyamon forintosítottuk a migránsproblémát. Alkotmányba lesz foglalva. stb stb.

Nyugodtan alkalmazd a törvényt. :)

Remélem hasznos volt ez a kis gyorstalpaló tanfolyam Orbán kampány mint indikátor a világ dolgaira című fejezet . :)

Vszínű, hogy ez a gyógye…

#783080 banyaiz Előzmény: #783056

Vszínű, hogy ez a gyógyegér innen szedte ezt az illiberális mókát, mármint Ázsiából .

Szingapúrtól , Kínán át Oroszországig bezárólag. Van ennek egy leánykori neve diktatúra. Erre nem kell új szót alkotni.

Csak van néhány tényező ami Ázsia és Európa azon belül EU azon belül Mo vonatkozásában eltér. Amik döntőek lehetnek.

Az biztos, ha minden kézivezérelve van és az a kézivezérlés jó minőség akkor az hatékonyabb tud lenni mint mindenen vitatkozni egy demokráciában. Ez hozhat gazdasági sikereket is ez tény.

Viszont ha a legfelső és egyedüli vezető egy ilyen rendszerben nem tökéletes akkor sokkal nagyobb károkat tud okozni mint egy demokráciában.

Ez a csapda a sztoriban.

EU is valahol ezzel küzd , csak ott Viktor üti az asztal ha bekeményítenek és a többi ország is adott esetben.

Mo-n belül pedig elvileg a lakosság ha úgy érzi túl központosított a dolog. Azért ez nem Ázsia ilyen szempontból bármennyi félázsiai nép vagyunk.

A "rend , fegyelem" és a…

#783078 banyaiz Előzmény: #783051

A "rend , fegyelem" és a józan ész , gondolkodás képessége stb extrémnek tűnik ezt belátom Ibiza. :) Főleg extrémnek tűnik szembeállítva pl a mi közéletünket most éppen meghatározó gyűlöletkampányban.

Valami olyasminek tűnhet mintha aki elköveti egy másik bolygóról érkezett volna. Furcsának hat a dolog íze.

Ezt én mind nyugtázom, hogy ez egy nagy ugrás hirtelen de hát ez van. :)

Szűk nem szűk ugye ez re…

#783076 banyaiz Előzmény: #783048

Szűk nem szűk ugye ez relatív Csusza kollégám. :)

De azt tudom mondani neked építő jelleggel, hogy a világot nem célszerű a politikusok különféle magyarázatai alapján megérteni és összerakni.

Van azért köztük néhány aki nem bolyong mindig az agyhalott kategória szavazatainak környékén. Pl ugye ajánlottam neked Bokrost mint ilyet, de nem értékelted .

Azért bizonyos törvényszerűségeket meghatározhatunk egyes politikusok esetében is , így indikátornak használhatóak.

Orbán esetében ha rátör az ámokfutás egy egy ügyben kampányszerűen. Legyen az bankok, nyugdíjpénztár, gonosz migránsok , Magyarország megvédése stb , volt biztos még pár ilyen elmeroggyanása . Tehát ilyenkor a realitás , a tények, a józan ész stb az a kirohanásainak irányától és lendületétől 180 fokra eltérő irányban és 10-ed , vagy 100-ad akkora lendületnél , de minimum ezt gránitba véshetjük 90 fokban eltérő irányban van. :)

Ezt nyugodtan egy axiómaként kezelheted. Mint egy természeti törvény annyira gránitba van vésve.

Ha nem akarsz belemélyedni a dolgok sűrűjébe ezt tudom így jó tanácsként adni. :)

Pl most konkrét migráns Mo megvédjük, hazaáruló, stb kampány esetében felmérted az irányt , 2 pontból meghúzod az egyenest ráteszel egy derékszögű vonalzót és húzol egy irányt valahol a valóság közelébe kerülsz. Ezt tudom javasolni ha egy egyszerű axiómából akarod levezetni az ügyet minden erőfeszítés nélkül. :)

"Ki akar ilyet?"

#783071 Csusza Előzmény: #783059

Nem logikátlan, éppen, hogy nagyon is logikus. És ettől működik. Persze van, akinél tényleg csak a propagandától, de a gondolkodók és "látók" értik a dolgokat.

Banyaiz levezetését nem olvastam, de tudjuk, ő bármit képes levezetni, hogy az az eredmény jöjjön ki. :-) Ha kell, leírja százszor, de ettől még nem válik igazzá.

"A kereszténység gyengítése -mint cél- is téveszme szvsz."

Erről ne legyél meggyőződve.

"Ha egy liberálisnak a hátán feláll a szőr a kereszténység olyan vadhajtásaitól"

Nem. Egy "liberálisnak" magától a kereszténységtől, és a közvetített értékektől áll fel a szőr a hátán.

"Mert az a távlati célja, hogy saria legyen majd a csúnya boltzár helyett a jövőben valamikor?"

Gondolom, hogy nem. De egy remek példa a ballib "eszmeiség" céltalanságára, a puszta ellenzésére, a "szivárványszínű mesevilág" illúziójára. Ezek ez emberek csak az ellenkezésig és szabadosságig látnak, a következményekig már nem néznek előre.

A migránssiminek pedig az emberi jóság és segíteni akarás lenne az oka? Ez röhejes, ne is haragudj.

"Kár ebbe háttérhatalmakat belevonni, összesküvés elméleteket gyártani."

Nem kell ezeket bevonni, ott vannak anélkül is. :-)

"Bénázás megy a köbön."

Igen, illetve nem. Bénázás, de nem a nagy jószándék vezérelte segíteni akarás okán, hanem a teljesen értékzavaros roggyant elméjű vezetők miatt. EU vezetők nem feltételezem, hogy szándékosan akarnak rosszat, egyszerűen nincs egy határozott értékrendjük, ami irányt mutatna. DE! Ez ettől nem mentség Európa tönkretételére!

"Ki akar ilyet?"

#783060 Tucsok Előzmény: #783059

Volt a kertünk végében egy hatalmas darázsfészek. Mi nem bántottuk őket ,ők elvoltak a fán és nem bántottak minket. Egy arra járó távoli szomszéd azt mondta ő majd megoldja a problémánkat és leverte a fészket. A darazsak megvadultak és elkezdtek új lakóhely után nézni. Be akartak jönni a házban de nem engedtük. A távoli szomszéd megrótt bennünket hogy szegény párákat nem engedjük be. Honnan jönnek a menekültek ? Kezdetben volt a távoli szomszéd majd jött a fő gonosz iszlám állam .Honnan van a fegyverük?

"Ki akar ilyet?"

#783059 Láma Előzmény: #783041

"Ki akar ilyet?"
"Sokan, tudjuk is, hogy kik ők. Gyáriparosok, akiknek olcsó melós kell, ballibek, akik a kereszténységet akarják gyengíteni, amerikai "üzleti körök", akik európát akarják destabilizálni."

Ez teljesen logikátlan. Jó propaganda duma. Látjuk is, hogy eredményes. Gyárosokat amcsikat banyaiz már le is vezette. Nemrég olvastam, németeknél versenyszféra komoly 58 fő migrincset alkalmazott eddig. A kereszténység gyengítése -mint cél- is téveszme szvsz. Ha egy liberálisnak a hátán feláll a szőr a kereszténység olyan vadhajtásaitól is mint, pl. boltzár, kötelező hitoktatás stb, miért akarna elterjeszteni egy ennél sokkal agresszívabb agyatlanabb vallást? Mert az a távlati célja, hogy saria legyen majd a csúnya boltzár helyett a jövőben valamikor?

"Akkor miért engedik szó nélkül? Németek, olaszok, skandinávok stb."

Egyszerű oka van a migránssiminek. Ugyanaz az ok, mint amiért félrerántja a kormányt és összetöri magát is és esetleg még pár embert, mert ki akarja kerülni a kiskutyát, csirkét, sünt, bármit. Vagy bemegy az égő házba kismacskát menteni. Ilyen az emberek jelentős része. (A 98% ellenére még itt nálunk is.) A politikusok pedig meg akarnak felelni a választók elvárásainak. Agyatlan keblenkígyómelengetés ez az egész mingránsügy. Kár ebbe háttérhatalmakat belevonni, összesküvés elméleteket gyártani. Nyilván voltak találgatások, elemzések, politikai tárgyalások, amik arról szóltak, hogyan lehet ebből majd akár profitálni is. Ezek kiszivárognak, az ellenzők pedig felhasználják. De hogy ezt előre tervezetten hajtották volna így végre, azt nehéz elképzelnem. Bénázás megy a köbön. A szándékosság itt csak a bigottan vallásos, gazdag muszlim országok részéről létezik, akik nem engednek be menekültet, mert a cél a vallás terjesztése, akár több millió élet árán is.

"Talán Szingapúrt nem mo…

#783056 Ibiza Előzmény: #783045

"Talán Szingapúrt nem mondta ki mint példaképet."

Ibiza soxor kimondta.. és többféle összefüggésbe behelyezte.. példaként az illiberális kifejezésre..és mint a jövő új gazdasági irányára.. hiszen hatékonyabb mint a látszatdemokráciák.

Ibiza biza szóba hozta bezzeg obamakinak ott nem járt a szája, nem kiált demokráciáért hanem egyből lepippantotta a vezetőket..

És biza aztis mondta Ibiza, ez hatékony társadalmi forma de egy nagyon hazájáért elhivatott nagy tudású vezető kell.

mondtam..nincs egy fix p…

#783051 Ibiza Előzmény: #783047

mondtam..nincs egy fix pontod.. (talán egy pont leledzik..a zorbán manupulál mindent) minden relatív a fejedben.... és attól függ aznap mit olvastál..ahhoz mérsz..másnapra elmúlik.. még észak-dél sincs meg.. sztem még nem jártad le az utad..ingerszegény környezetben élhetsz..többre vágysz..többet akarsz tudni mint amit sikerül :)

igen már az axiómák az evidenciák hiányoznak.. de ne másokon kérd számon...amit annak gondolsz az csak sejtés....valami mozog..kukac..vagy felismerés.

:D ez azért van mert…

#783047 banyaiz Előzmény: #783046

:D ez azért van mert a vitapartnereimmel még az axiómák világából nem tudtunk tovább lépni a kérdésben. Az alap kérdéseket boncolgatjuk a megvédések , és nemzethalál világában.

Nem tudok így tovább szárnyalni az ügyben. :)

Szárnyalnék mint a sasmadár de mindig jön egy hsz ami visszaránt a földre az axiómák körüli viták mezejére. :)

:) de nagyon szorgalmas.…

#783046 Ibiza Előzmény: #783041

:) de nagyon szorgalmas..Én általában áttekerem zozót..olyan mint mókus a kerékben..

Képtalálat a következőre: „mókuskerék”ott van a zorbán most elkapom

Ibiza . sokszor szokta e…

#783045 banyaiz Előzmény: #782968

Ibiza . sokszor szokta emlegetni nagy vezetőnk ezt a keleti irányt,nyitást, haldokló nyugatot, illiberális vonalat stb. Talán Szingapúrt nem mondta ki mint példaképet.

Érdekes hely. Nem akármi amit ott produkáltak, mindenképp érdemes megnézni ok okozati dolgokat ott, mert nagyon összekapták magukat.

Tényleg van egy ilyen Viktor féle rendszerrel kapcsolatos párhuzam lehetőség a dolgokban. Jó lesz figyelni ha azt látom bux 100 k fölé ugrik, és egy vidéki lakásért 50 milkót kérnek akkor megindultunk a szingapúri úton. :)

Tartok tőle , hogy neki ebben leginkább az egyeduralom ami sikerülni fog, az nyerte meg a tetszését benne legjobban, dinasztia átveszi a gazdaság, és az ország totális uralmát.

Az orosz modell is valami hasonló mint a szingapúri ilyen alapon. Legalábbis az ország irányítása szempontjából.