Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Szűk nem szűk ugye ez re…

#783076 banyaiz Előzmény: #783048

Szűk nem szűk ugye ez relatív Csusza kollégám. :)

De azt tudom mondani neked építő jelleggel, hogy a világot nem célszerű a politikusok különféle magyarázatai alapján megérteni és összerakni.

Van azért köztük néhány aki nem bolyong mindig az agyhalott kategória szavazatainak környékén. Pl ugye ajánlottam neked Bokrost mint ilyet, de nem értékelted .

Azért bizonyos törvényszerűségeket meghatározhatunk egyes politikusok esetében is , így indikátornak használhatóak.

Orbán esetében ha rátör az ámokfutás egy egy ügyben kampányszerűen. Legyen az bankok, nyugdíjpénztár, gonosz migránsok , Magyarország megvédése stb , volt biztos még pár ilyen elmeroggyanása . Tehát ilyenkor a realitás , a tények, a józan ész stb az a kirohanásainak irányától és lendületétől 180 fokra eltérő irányban és 10-ed , vagy 100-ad akkora lendületnél , de minimum ezt gránitba véshetjük 90 fokban eltérő irányban van. :)

Ezt nyugodtan egy axiómaként kezelheted. Mint egy természeti törvény annyira gránitba van vésve.

Ha nem akarsz belemélyedni a dolgok sűrűjébe ezt tudom így jó tanácsként adni. :)

Pl most konkrét migráns Mo megvédjük, hazaáruló, stb kampány esetében felmérted az irányt , 2 pontból meghúzod az egyenest ráteszel egy derékszögű vonalzót és húzol egy irányt valahol a valóság közelébe kerülsz. Ezt tudom javasolni ha egy egyszerű axiómából akarod levezetni az ügyet minden erőfeszítés nélkül. :)

"Ki akar ilyet?"

#783071 Csusza Előzmény: #783059

Nem logikátlan, éppen, hogy nagyon is logikus. És ettől működik. Persze van, akinél tényleg csak a propagandától, de a gondolkodók és "látók" értik a dolgokat.

Banyaiz levezetését nem olvastam, de tudjuk, ő bármit képes levezetni, hogy az az eredmény jöjjön ki. :-) Ha kell, leírja százszor, de ettől még nem válik igazzá.

"A kereszténység gyengítése -mint cél- is téveszme szvsz."

Erről ne legyél meggyőződve.

"Ha egy liberálisnak a hátán feláll a szőr a kereszténység olyan vadhajtásaitól"

Nem. Egy "liberálisnak" magától a kereszténységtől, és a közvetített értékektől áll fel a szőr a hátán.

"Mert az a távlati célja, hogy saria legyen majd a csúnya boltzár helyett a jövőben valamikor?"

Gondolom, hogy nem. De egy remek példa a ballib "eszmeiség" céltalanságára, a puszta ellenzésére, a "szivárványszínű mesevilág" illúziójára. Ezek ez emberek csak az ellenkezésig és szabadosságig látnak, a következményekig már nem néznek előre.

A migránssiminek pedig az emberi jóság és segíteni akarás lenne az oka? Ez röhejes, ne is haragudj.

"Kár ebbe háttérhatalmakat belevonni, összesküvés elméleteket gyártani."

Nem kell ezeket bevonni, ott vannak anélkül is. :-)

"Bénázás megy a köbön."

Igen, illetve nem. Bénázás, de nem a nagy jószándék vezérelte segíteni akarás okán, hanem a teljesen értékzavaros roggyant elméjű vezetők miatt. EU vezetők nem feltételezem, hogy szándékosan akarnak rosszat, egyszerűen nincs egy határozott értékrendjük, ami irányt mutatna. DE! Ez ettől nem mentség Európa tönkretételére!

"Ki akar ilyet?"

#783060 Tucsok Előzmény: #783059

Volt a kertünk végében egy hatalmas darázsfészek. Mi nem bántottuk őket ,ők elvoltak a fán és nem bántottak minket. Egy arra járó távoli szomszéd azt mondta ő majd megoldja a problémánkat és leverte a fészket. A darazsak megvadultak és elkezdtek új lakóhely után nézni. Be akartak jönni a házban de nem engedtük. A távoli szomszéd megrótt bennünket hogy szegény párákat nem engedjük be. Honnan jönnek a menekültek ? Kezdetben volt a távoli szomszéd majd jött a fő gonosz iszlám állam .Honnan van a fegyverük?

"Ki akar ilyet?"

#783059 Láma Előzmény: #783041

"Ki akar ilyet?"
"Sokan, tudjuk is, hogy kik ők. Gyáriparosok, akiknek olcsó melós kell, ballibek, akik a kereszténységet akarják gyengíteni, amerikai "üzleti körök", akik európát akarják destabilizálni."

Ez teljesen logikátlan. Jó propaganda duma. Látjuk is, hogy eredményes. Gyárosokat amcsikat banyaiz már le is vezette. Nemrég olvastam, németeknél versenyszféra komoly 58 fő migrincset alkalmazott eddig. A kereszténység gyengítése -mint cél- is téveszme szvsz. Ha egy liberálisnak a hátán feláll a szőr a kereszténység olyan vadhajtásaitól is mint, pl. boltzár, kötelező hitoktatás stb, miért akarna elterjeszteni egy ennél sokkal agresszívabb agyatlanabb vallást? Mert az a távlati célja, hogy saria legyen majd a csúnya boltzár helyett a jövőben valamikor?

"Akkor miért engedik szó nélkül? Németek, olaszok, skandinávok stb."

Egyszerű oka van a migránssiminek. Ugyanaz az ok, mint amiért félrerántja a kormányt és összetöri magát is és esetleg még pár embert, mert ki akarja kerülni a kiskutyát, csirkét, sünt, bármit. Vagy bemegy az égő házba kismacskát menteni. Ilyen az emberek jelentős része. (A 98% ellenére még itt nálunk is.) A politikusok pedig meg akarnak felelni a választók elvárásainak. Agyatlan keblenkígyómelengetés ez az egész mingránsügy. Kár ebbe háttérhatalmakat belevonni, összesküvés elméleteket gyártani. Nyilván voltak találgatások, elemzések, politikai tárgyalások, amik arról szóltak, hogyan lehet ebből majd akár profitálni is. Ezek kiszivárognak, az ellenzők pedig felhasználják. De hogy ezt előre tervezetten hajtották volna így végre, azt nehéz elképzelnem. Bénázás megy a köbön. A szándékosság itt csak a bigottan vallásos, gazdag muszlim országok részéről létezik, akik nem engednek be menekültet, mert a cél a vallás terjesztése, akár több millió élet árán is.

"Talán Szingapúrt nem mo…

#783056 Ibiza Előzmény: #783045

"Talán Szingapúrt nem mondta ki mint példaképet."

Ibiza soxor kimondta.. és többféle összefüggésbe behelyezte.. példaként az illiberális kifejezésre..és mint a jövő új gazdasági irányára.. hiszen hatékonyabb mint a látszatdemokráciák.

Ibiza biza szóba hozta bezzeg obamakinak ott nem járt a szája, nem kiált demokráciáért hanem egyből lepippantotta a vezetőket..

És biza aztis mondta Ibiza, ez hatékony társadalmi forma de egy nagyon hazájáért elhivatott nagy tudású vezető kell.

mondtam..nincs egy fix p…

#783051 Ibiza Előzmény: #783047

mondtam..nincs egy fix pontod.. (talán egy pont leledzik..a zorbán manupulál mindent) minden relatív a fejedben.... és attól függ aznap mit olvastál..ahhoz mérsz..másnapra elmúlik.. még észak-dél sincs meg.. sztem még nem jártad le az utad..ingerszegény környezetben élhetsz..többre vágysz..többet akarsz tudni mint amit sikerül :)

igen már az axiómák az evidenciák hiányoznak.. de ne másokon kérd számon...amit annak gondolsz az csak sejtés....valami mozog..kukac..vagy felismerés.

:D ez azért van mert…

#783047 banyaiz Előzmény: #783046

:D ez azért van mert a vitapartnereimmel még az axiómák világából nem tudtunk tovább lépni a kérdésben. Az alap kérdéseket boncolgatjuk a megvédések , és nemzethalál világában.

Nem tudok így tovább szárnyalni az ügyben. :)

Szárnyalnék mint a sasmadár de mindig jön egy hsz ami visszaránt a földre az axiómák körüli viták mezejére. :)

:) de nagyon szorgalmas.…

#783046 Ibiza Előzmény: #783041

:) de nagyon szorgalmas..Én általában áttekerem zozót..olyan mint mókus a kerékben..

Képtalálat a következőre: „mókuskerék”ott van a zorbán most elkapom

Ibiza . sokszor szokta e…

#783045 banyaiz Előzmény: #782968

Ibiza . sokszor szokta emlegetni nagy vezetőnk ezt a keleti irányt,nyitást, haldokló nyugatot, illiberális vonalat stb. Talán Szingapúrt nem mondta ki mint példaképet.

Érdekes hely. Nem akármi amit ott produkáltak, mindenképp érdemes megnézni ok okozati dolgokat ott, mert nagyon összekapták magukat.

Tényleg van egy ilyen Viktor féle rendszerrel kapcsolatos párhuzam lehetőség a dolgokban. Jó lesz figyelni ha azt látom bux 100 k fölé ugrik, és egy vidéki lakásért 50 milkót kérnek akkor megindultunk a szingapúri úton. :)

Tartok tőle , hogy neki ebben leginkább az egyeduralom ami sikerülni fog, az nyerte meg a tetszését benne legjobban, dinasztia átveszi a gazdaság, és az ország totális uralmát.

Az orosz modell is valami hasonló mint a szingapúri ilyen alapon. Legalábbis az ország irányítása szempontjából.

"Akkor miért engedik szó…

#783043 banyaiz Előzmény: #783041

"Akkor miért engedik szó nélkül? Németek, olaszok, skandinávok stb."

Szerintem nem engedik szó nélkül. Az egy másik dolog mit lehet tenni ez ügyben. Mivel lehet tovább szigorítani, van egy csomó ötletelés ez ügyben, zajlanak tárgyalások sok országgal EU-n kívüli megoldásokról stb stb.

Azt szerintem kizárhatod a lehetőségek közül, hogy pl az olaszok ellenőrzés nélküli milliókra áhítoznak bárcsak még jönne 3 millió idén a partjaikhoz, hogy ellenőrzés nélkül továbbíthassák őket. :)

Nem hinném ezt komolyan gondolnád , hogy ez lehet az álmuk, vagy a skandinávoknak bárcsak regisztráció minden nélkül jönne még 5 millió idén. :) Bár ebben az Orwell Viktor világban sok minden megeshet gondolkodás címszó alatt az emberekkel, amik néha meglepőek. :)

Szóval ezt én így látom.

Szerintem Csusza nem ér…

#783042 banyaiz Előzmény: #783041

Szerintem Csusza nem érdeke senkinek az, hogy ellenőrzés nélkül milliók érkezzenek ide. Ellenőrzéssel milliók az pedig rövid, közép , hosszú távon egész Európa érdeke mint kényszerpálya gazdasági , demográfiai , éghajlatváltozási stb alapokon.

Usa ezzel gyengítené Európát azért nem tartom vszínűnek mert egy európai anarchia nekik is igen rosszul jönne, Mad Max Európában akkor kinek adják el a cuccaikat, afrikaiaknak? Azért ez egy kötélhúzás de nem korlátok nélkül egyik gyengesége a másikra is rossz hatással van. Gyáriparosoknak miért lenne érdeke ellenőrzés nélküli tömeges roham? Hátha elfoglalják a gyárat lakásnak mikor benőtte az erdő az épületeket? :)

Ez nagyjából senkinek nem érdeke. ellenőrzött szabályozott keretek között viszont nagyon is kényszerpályának néz ki.

Logikailag vsz ez így áll össze.

Na most mi derék vezetőink dolgairól a gátak kérdésében itt Otp -s példát hoznék neked az testhezálló, hagyjuk a gátakat . :)

Olyanok kb a dolgai az ügyben mintha én azt mondanám neked holnap adjuk el mi ketten az összes otp papírunkat és ettől bedől majd a papír alsó limitig. De ez csak a kezdet mert jövő héten 10 Ft-ig fog esni ha mi ketten lépünk. Nemzethalál- Otp halál víziók ránk törnek:)

Ő kb ezt vázolja fel nekünk a kötelező kvóta , megvédés nemzethalál hazaáruló, nemzetmegvédés stb történetekkel. Kb egy ilyen logikai összefüggést sikerül felmutatnia.

Na most én ezt kétkedve fogadom kissé finoman fogalmazva. :)

Ami szerintem megint csak logikus dolog.

Azt aláírom ha mi ketten dobjuk az otp-ket akkor az árfolyamhatás az kb megegyezik a dolgainak a nemzetmegvédési hatásával. Kivéve a gyűlöletpropagandát és nemzetbutítást mert az elég nagy hatású, csak negatív irányban nem a nemzetvédés irányába nagy hatású.

Aláírod, vagy tiltakozol? :)

"De Zoli arra nem gondol…

#783041 Csusza Előzmény: #783037

"

De Zoli arra nem gondoltál még , hogy senki nem akarja azt, hogy ellenőrzés nélkül milliók érkezzenek?

Ki akar ilyet? Az Viktornak a meséje . Kiárad a Duna és mesélek neked róla mint politikus, hogy a gonosz Brüsszel ezt akarja, és így meg úgy. :) Ez történik."

Néha benézek ide, kicsit olvasgatok. De mindig meglep, ahogy a világot fordítva látod. És még rá is szólsz másokra, hogy ők nem értik! :-D

"De Zoli arra nem gondoltál még , hogy senki nem akarja azt, hogy ellenőrzés nélkül milliók érkezzenek?"

Akkor miért engedik szó nélkül? Németek, olaszok, skandinávok stb.

"Ki akar ilyet?"

Sokan, tudjuk is, hogy kik ők. Gyáriparosok, akiknek olcsó melós kell, ballibek, akik a kereszténységet akarják gyengíteni, amerikai "üzleti körök", akik európát akarják destabilizálni.

"Az Viktornak a meséje"

Nem. Ez egy hülyeség. Ez nem mese, ezek a tények. Nem szeretem OV-t sok mindenért, de most tisztán látja, mi történik a világban.

"Kiárad a Duna és mesélek neked róla mint politikus, hogy a gonosz Brüsszel ezt akarja, és így meg úgy. :) Ez történik"

Egy nagy túrót! Nem építesz gátakat, nem törődsz a folyóval, és amikor jön az árvíz és mindent eláraszt, akkor a folyót hibáztatod???
Aki pedig homokzsákot pakol a háza elé, nem pedig széttárt karral bambulja, hogy elmossa a házát a víz, az lesz a rossz?

Az fel se merült bennem,…

#783040 banyaiz Előzmény: #783038

Az fel se merült bennem, hogy a mi műsorunk célja egy globális probléma megoldása. :) Az viccnek is erős lenne.

Azt állítom konkrétan a mi műsorunk az egy parasztvakítás mert semmiféle logikai lánc nincs az ország jövőbeni nemzeti identitása, nemzethalála, vagy túlélése , és a parasztvakítás között.

Illetve egy olyan összefüggés lehet, hogy a sok elbutított ember miatt még nagyobb zűrök vannak. :)

Ilyen indirekt módon kihat a "nemzeti identitásra" és túlélésre evolúciós alapokon.

Ez az én véleményem. De ha levezeted, hogy semmi miért hatalmas nemzetre kiható valami akkor meg tudsz győzni az ellenkezőjéről. :)

Arra a logikai láncra lennék kíváncsi ami pl kötelező kvótáktól elvezet a nemzethalál víziójáig. Aztán arra a logikai láncra ami kötelező kvóták nélkül nem vezet el a nemzethalálhoz. A 2 eset logikai levezetésére.

Ez nehéz ügy lesz úgy érzem. Mondhatnám úgy is a lehetetlen küldetés. :)

Ha azt mondod Mo viszonylatában ez egy mikro pöcs részproblémát valamilyen módon kezel aminek a jelentősége csak a bevándorláson belül is 0-hoz közelít akkor azt mondom ezt aláírom.

De hol van ahhoz az elmebajhoz amit kerítenek körülötte, nemzet sorsa stb.

Maga a bevándorlás mint folyamat Európába, Mo-ra egyértelműen nemzetsors téma, de ez a bohóckodás amit itt a vezetőink kínjukban előadnak azt ne keverjük már össze vele. Ennek lángja kb akkora mint egy gyufaszálnak a füstje meg mint az Amazonasnál egy erdőtűznek műholdfelvételeken látszik a füstje. :)

Egyetértek, meg kell mut…

#783038 prospero Előzmény: #783032

Egyetértek, meg kell mutatni.

Azért nincs igazad alkotmány ügyben szerintem: mert ennek soha nem is volt célja a globális probléma megoldása, a lokális probléma megoldás a célja, arra pedig működhet - a nagy egész egy kis szeletének egy icipici részére megoldást adhat - de az ország sorsa múlhat rajta. Ahogy a határvédelem is egy icipici megoldása a lokális problémának, ahogy a kibocsátó országok megvesztegetése is egy icipici részterület megoldása a nagy egészből ami tulkép 7 milliárd ember közös problémájaként csúcsosodik ki.

Amiben egyetértünk szerintem: hogy EU nem elég 7 milliárd ember globális problémájának megoldására ezért amikor mindenki megteszi lokálisan amit megtehet, sok icipici lokális megoldásból fog kialakulni a globális problémakezelés.

De Zoli arra nem gondolt…

#783037 banyaiz Előzmény: #783033

De Zoli arra nem gondoltál még , hogy senki nem akarja azt, hogy ellenőrzés nélkül milliók érkezzenek?

Ki akar ilyet? Az Viktornak a meséje . Kiárad a Duna és mesélek neked róla mint politikus, hogy a gonosz Brüsszel ezt akarja, és így meg úgy. :) Ez történik.

Kiáradt a Duna és arról beszélnék neked, hogy majd beleírjuk az Alkotmányba , hogy nem lehet ilyen. :) Nem jó példa mert nem az áradással foglalkozunk az Alkotmányban, hanem mondjuk egy pocsolyával kb az ügy egészét tekintve. Hasonló fából vaskarikák.

Emelheted a gátat az égig is ha nincsenek tározók ahová a víz elfolyjon. Vagy a globális éghajlati folyamatok miatt, és az erdőirtások miatt stb zúdul rád a víz.

Hülyének nézni az embereket az nem segít semmin az én megítélésem szerint inkább ront a helyzeten. :)

Ha pedig konkrétan a kvótával akarsz foglalkozni nem szükséges a kvóta ha tudsz jobb megoldást arra a problémára ne a frontországra zúduljon a teljes emberállomány kezelésének a gondja. Ha tudsz erre jobb megoldást a kvótánál akkor terjeszd elő mert az egész európai közösség örömujjongásban fog kitörni a gordiuszi csomó átvágásának hírére. :) Ezt a részterületet kb olyan 10 éve minimum nyüstöli EU hogyan kellene szabályozni. Egyelőre ennyi sikerült kötelező kvóta ami úgy néz ki mielőtt még a gyakorlatban tesztelésre került volna máris kuka. Ugyanott állunk mint 10 éve mi legyen ennek a részterületnek a szabályozása ami kezeli a jövőbeni folyamatokat.

Ez kb az egész problémának egy huszadrangú technikai kérdése egyébként. A miheztartás végett jelzem.

Ezt a filmet viszont nem láttam majd megnézem kulturális perceknek is adjunk.

Ezeket én aláírom a szü…

#783034 banyaiz Előzmény: #783031

Ezeket én aláírom a születésszám növeléstől , a komolyabb kontrollig stb csak azt nehéz belátnom mi köze van mindehhez az egész bevándorlási halmaz részhalmazának a részhalmazát jelentő kvótának? Mert a műsor szerint amit itt lenyomnak nekünk ez a kulcskérdés. :)

Ez fogja keresztülhúzni a számításainkat a nagy nemzeti identitásmegőrző tervben? Az , hogy valamennyi menekültkérelmet ide kvótáznak? Nehéz elképzelni a dolgot főként ebben a jelentőségben ahogy a vezetőink előadják . Mintha alfája és omegája lenne az eseményeknek.

Ahhoz , hogy ebből valami érezhető létszám ide érkezzen ahhoz Európába kellene mondjuk 10 millió menekültstátuszra komolyan esélyes kérelmező. Akkor még azoknak az állampolgársága is egy nagy kérdőjel , szóval viccesnek találom ezt az erőlködést.

Kvótából levezetni a nemzeti identitási ügyeket, vagy az univerzumot lassan. Logikailag zavaró a mikro részterületből levezetni ezeket a dolgokat.

Paraszvakításnak az iskolapéldája.

Láttad az Elysium/zárt v…

#783033 Kiss Zoltán Előzmény: #783032

Láttad az Elysium/zárt világ/című filmet,ha nem nézd meg!Na az lesz,totális határzár kell,vagy Európa megdöglik.Eddig Európa a béke volt maga a világon,ezt most hagyjuk elveszni!?Nem véletlen,hogy nem csináltak a filmből még egy részt,mert arra ott a Mad max a totális káosz!Ez nem azt jelenti,hogy időnként arra érdemesek nem juthatnak el Európába,de ellenőrzés nélkül,milliók?Ugyan már!Különben tisztára a DK szövegét nyomod,ez a nagy turmix,jaj úgyse tudjuk megakadályozni,nem kell kerítés,kell a kvóta,gyűlöletkeltés+parasztvakítás!Stb.........!