Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

ha igaz dokit kirúgni!!

#782154 Ibiza Előzmény: #782135

a takony hozzáállásotok paraszt stilusotok miatt tartunk itt.. és persze eszed sincs..

gondolom mint tisztasági asszisztens doktorod közé sorolod magad maki.

1. a társadalomban vannak feladatok..ha elvállalod csináld rendesen..akár tisztasági asszisztens vagy akár hullamosó akár agysebész.postás... ha nem "menj anyádba"

2. ha eszed lenne tudnád mi az alkalmazott lét.. van egy terv..és te ebben egy részfeladatot látsz el.. egy fogaskerék vagy.. az alkalmazott a munkaerejét és tudását adja el..

3. sok maki...sok orvosmaki félistennek gondolja magát..ő már akkora ember neki nem kell kezet mosni..nem kell a tamponokat törléseket megszámolni..jelzi örüljünk ha néha leszáll közénk..

ez nem kis pénz kis foci.. ha elvállalod csináld!!

többet hibázunk, ha nag…

#782153 tozsdenyul

többet hibázunk, ha nagyobb a stressz

Egy skandináv vizsgálat pl ezt konkrétan megnézte az eü-ben

http://sciencenordic.com/stressed-doctors-make-mor...

Na, a 12 leggyakoribb stressznövelö tényezö, azaz áttételesen ilyen formában hibaforrás, Dániában

- megszakítások, félbeszakítások

- eszközhiány

- idöhiány, kevés idö az adott feladathoz

-Együttmüködési problémák a kollégákkal

-eröszak, vagy eröszakkal fenyegetözés

-Érzelmileg megterhelö beteg

- verbális inzultus

- Túl sok feladat

- A feladatok tervezési lehetöségének hiánya

- támogatás hiánya

- Túl sok zaj

Lehet követelözni, hogy mit hogyan kellene csinálni, de az csak kontraproduktív hülyeség lesz, ha a jelenségek okaival nem foglalkozunk

ha igaz dokit kirúgni!!

#782150 tozsdenyul Előzmény: #782146

ha nincs személyzet és eszköz, és ami van, az sincs megbecsülve, akkor nem lehet normálisan hozzáállni a munkához

Ezt mondja a szaki (nem az orvosi)

legnagyobb döbbenet, mikor magyar orvos külföldre kerül, a megbecsülés

A valódi megbecsülés és partnerség, mindenki részéröl. A beteg vazze köszöni, hogy ránéztél, nem hogy mosoly vagy nem mosoly. És cserébe visszakapja, mert a tiszteletet nem ismerö magyar orvos az elsö döbbenet után hirtelen mosolyogni kezd.

Itthon anyázás van, köcsögözés van, miért nem mosolyog van, de én fizetem a tb-t van.

Ki nem szarja le mit fizetsz, meg mit nem, viselkedjél, mutass tiszteletet és kapsz tiszteletet. Ugyanolyan beteg vagy, ember vagy, mint a többi.

Sosincs az ilyen cikkekben, hogy de és a beteg milyen volt? Aki frissen mütött lábbal nekiáll hazaugrálni, az milyen viselkedést mutathatott vajon, azért van elképzelésem.

Egyébként megszívják, az ibiza féle köcsögöket félrekezelik az orvosok, nem szándékosan, hanem mert fel lesznek idegesítve és ki lesz kényszerítve a hiba.

ha igaz dokit kirúgni!!

#782149 Koffein Előzmény: #782147

igen, azt én is megszavaztam, vissza is sírom a vizitdíjat. érezhetően megszűrte a betegeket.

valahol olvastam, vagy rádióban hallottam? pontosan nem emlékszem, de a lényeg, hogy a felmérések alapján, évről évre többen mennek magán dokikhoz, meg kórházakba. ami még megütötte a fülemet, hogy nem csak a gazdagok, hanem a középosztály is. ha valami probléma van, inkább felvesz hitelt és magánkórház, mint hogy államiba menjen...

ha igaz dokit kirúgni!!

#782148 tozsdenyul Előzmény: #782146

az orvosok többször hozzányúltak volna, nem volt támogatás, sem fentröl, sem lentröl

A politika néha hozzányúlt volna, a felheccelt meghülyített nép leszavazta (miközben tudjuk, hogy egyetértett vele)

Nem kell másra mutogatni, a népnek ha nem kell eü, akkor nem kap

ha igaz dokit kirúgni!!

#782147 rbbj11 Előzmény: #782141

megtehetik

Emberi természet (mindegy orvos vagy nem), amit megtehet az ember, idövel meg is teszi.

Ez lett a vége az alulfinanszirozott eü-nek. Én annak idején elmentem vizitdijra is szavazni és meg is szavaztam, hogy legyen. Söt, 3x akkora dijat szavaztam volna, pedig akkor még semmi pénzem nem volt, talán még egyetemre is järtam. De mär akkor is lehetett lätni vilägosan, h nem tudunk azzal a ktg-vetési felosztässal jó eü-t teljesen ällami modon ellätni, ami rendszervältäs ota nagyjäbol vältozatlan. Én nem is värom el, hogy csak ällami legyen.

Azt mondom, ällami maradjon a sürgösségi ellätäs, de az legyen csúcs színvonalú minden szempontbol. Minden mäs mehet privätba. Ha nagyon rettegnek ettöl a népek, akkor még lehet egy állami häziorvos ellätäs is, vizitdijjal pärositva.

Onnantol nem lennének ilyenek az orvosok sem, netto átlag 700e ft fizu talän elég lenne hozzä, de nem a föorvosoknak a milliok, az ügyelö rezidensnek meg 150e....ez nyilvän tarthatatlan.

ha igaz dokit kirúgni!!

#782146 Koffein Előzmény: #782143

nem látom, hogy hol mennyi szaki van, de normálisan is hozzá lehet állni a munkához.

amúgy az egész egészségügyet úgy ahogy van át kellene alakítani, ezt ti is tudjátok, fent is tudják, csak senki nem mer karakteresebben hozzányúlni...

ha igaz dokit kirúgni!!

#782141 Koffein Előzmény: #782135

te is jól tudod, hogy nem ez a probléma, hanem az, hogy az esetek többségében morgós, hagyjál már stílus megy az egészségügyben. ugyanakkor elmész 10 szakorvoshoz 10 diagnózist add ugyanarra a problémára, ha bemutatod a kartonodat, akkor bólogat, aham aham szedje tovább... megtörtént eset, anyámat elkísértem a dokihoz, hogy én is halljam mit szakértenek neki, kérdem a dokit csökkentsük az adagot? hát lehet... jövő hónaptól? igen lehet... vagy mától? hát mától is lehet... el is hagyhatjuk? ha nagyon akarják el... wtf van? ő a szaki, ő tőle várja el az ember, hogy tudja mikor kell csökkenteni, vagy elhagyni... meg e mellé társul az arrogancia...

természetesen tisztelet a kivétel, mert vannak dokik akik lelkiismeretesen, emberi módon, normálisan elvégzik a munkájukat...

ha igaz dokit kirúgni!!

#782139 Euroman Előzmény: #782135

lehet, hogy Takony Árpád is ért a gyűlölködéshez, de ezt azt hiszem inkább Finkelstein-nek köszönhetjük....tegnap este volt egy nagyon érdekes beszélgetés az ORF2-n (Im Zentrum), ahol az amerikai választási kampányról beszélgettek....ott több példát is mutattak gyűlölködő hangulatkeltésre....osztrákoknál Jörg Haider volt ennek a nagymestere...

ha igaz dokit kirúgni!!

#782135 tozsdenyul Előzmény: #782133

na, ezzel a paraszt hozzáállással jutottunk el oda, hogy nincs aki gyógyítson téged, maki, de föleg nem mosolyogva

Egyébként

2, megcsinálta rendesen

3, nem tudjuk, hogy szarzsák-e, azt tudjuk, hogy egy online makimajom szerint az, aki nem ismeri sem az embert, sem az ügy részleteit

Mondjuk, mindjárt érthetö, hogy Habony miért ilyen sikeres, a lakosság jelentös része imád ismeretlenül is gyülölködni

Kérdezem én, az autószerelö, a hentes éjszaka is dolgozik?

Ha nappal mogorva, akkor írsz a netre, hogy ki kell rúgni?

Szóval,

1, elmegy külföldre, te meg itthon anyázhatod a maradót kedvedre, nem kis részben azért megy el, mert itthon jelentös az "én fizetem a tb-t, és mindjárt csicskának tekintem az orvost" hozzáállás.

Boldog vagy makimajom? Ismeretlenül is leanyázhattál valakit a neten, virtuálisan. Megvolt a napi örömforrásod, lefogadom, hogy nem lesz elég :)

ha igaz dokit kirúgni!!

#782133 Ibiza Előzmény: #782128

1. akkor menj az "anyádba" vagy brókernek takony

2. ha vállalja csinálja rendesen

3. nehogy már boldogok legyünk ilyen szarzsák is van..

te is ilyen vagy ugye? látom sziven ütött maki.. de akkor ne járjon a pofád ha autó- vagy liftszerelő a zöldséges a hentes ilyen.. ott bezzeg jár a mocskos pofátok igaz?

ha igaz dokit kirúgni!!

#782129 rbbj11 Előzmény: #782123

Igen, empátia elvárható lenne, igen, valóban sok elfásult orvos van, föleg ügyeletben sokan nem tul lelkesek. De ha ismered az ottani viszonyokat és lennének orvos barätaid, akik elsö kézböl mesélnek, akkor ezen nem lepödnél meg. Sajnos érthetö, hogy sok olyan amilyen, ami persze nem menti fel, ha orvos tulkinälat lenne, nyugodtan el is lehetne bocsátani, de részben azért egyre több orvos arrogäns, mert tudja, hogy azzal is szivességet tesz, hogy egyáltalan dolgozik, és ugyse rughatjäk ki szinte semmiert, hisz nem tudsz kit felvenni helyette.

ha igaz dokit kirúgni!!

#782128 tozsdenyul Előzmény: #782123

kelletlen az éjszaka közepén, tehát rúgjuk ki

"ez a munkád és ki vagy fizetve"

1. Nem a rabszolgád, te paraszt

2. Ha kelletlenül fizetik, és kevés van belöle, akkor kelletlen lesz a stílusa

3. Nem válogathatsz, mert kevés van, örülj hogy van, aki még ellát, ha meg mindet kirúgod, aki éjszaka közepén kómásan és kelletlenül néz ki a fejéböl, akkor egy darab sem marad, és az milyen jól megoldja a problémát, igaz?

És miért alakult így? 1-es pont és 2-es pont

Dr House-ra is így felizgultál otthon? :)

ha igaz dokit kirúgni!!

#782123 Ibiza Előzmény: #782115

nem az a lényeg.. hanem a kelletlenség..találkoztam vele én is.. mérges a doki mert felébresztik éjjel..egy óra alatt nem kerül elő.. (nem azért mert mást lát el) anyád...ez a munkád és ki vagy fizetve...ha nem tetszik, menj el a papírgyárba 3 műszakba..vagy a magánszférába...jaaa hogy ott nem kellesz, mert iszol meg buta vagy..bocs ennyi járt neked dokikám..

nem a hazaszállítás de azonnal a lényeg..a társadalomban vannak feladatok, ha elvállalod végezd rendesen..az orvoslás egy humánus munka..akkor elvárható némi empátia..

Persze a sérült is várhatott volna..az ő buta döntése volt..egylábon ugrálva nincs 7 km.. a portás segítőkész volt.. hívhatta volna a rokonokat ha nem tud várni. A tolókocsit is jogosan nem adták oda..hiszen nem közuti jármű..(mi van ha baleset van) és nem biztos visszaviszik miután már nem kell...

ha igaz dokit kirúgni!!

#782115 rbbj11 Előzmény: #782112

jó jó szörnyű hogy keves a mentő autó, de ez a sérült kb szellemileg is serult volt... Felesegemnek meséltem, es egyetértett velem, hogy ilyen szituban hajnali 5ig siman megvartuk volna hogy elinduljon a taxis szolgáltatás.

Ki az a marha aki elindul labon ugralva, ha mar ugyis egesz ejjel ott volt, hogy nyerjen 2 ora alvást otthon?

ha igaz dokit kirúgni!!

#782113 tozsdenyul Előzmény: #782112

jaja, a dokit kell kirúgni, mert ellátta korrektül a beteget.

A doki tehet róla, hogy nincs betegszállító, hogy nincs taxi, hogy nincs a csórikámnak senkije aki jönne és segítene, és nem gondolkodott elöre, söt hogy nincs senki idegen se aki hirtelenjében segítene,

Meg a doki tehet róla, hogy nekiáll hazaugrálni 7km- t féllábon a nagyon okos és frissen varrt beutalt?

Megtaláltuk nyomorunk okát, a rohadt doki tehet mindenröl :)