Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

köszönöm, a gyors és fra…

#781669 tozsdenyul Előzmény: #781667

köszönöm, a gyors és frappáns illusztrációt a rólad alkotott véleményhez

"Te minden gerinces, ért…

#781667 prospero Előzmény: #781656

"Te minden gerinces, értelmes ember ellenpólusa vagy."

mondja ezt az, aki a magyarországi demokrácia haláláról beszél Orbán kapcsán, de örülne egy 2018-as Orbán győzelemnek. LOL!

...

#781665 prospero Előzmény: #781660

Hogyan látja ezt egy belsős ember, a volt főszerkesztő? "Már a kétezres évek elején látszott, a csökkenő nyereség miatt a Népszabadság ebben a formájában nem maradhat fent örökké. Ráadásul a vezetőség nem eszmélt időben, az online felületet túl későn hozta létre. Eközben a veszteség folyamatosan csak nőtt. Ám az olvasók már a világon sehol sem tartják fent a minőségi lapokat – emlékeztetett Tamás. Szerinte gazdasági értelemben piacról már nem is beszélhetünk. Pető tagadja, hogy a hiány, amivel sokan indokolják az újság felfüggesztését valóban elérné az 5 milliárd forintot (szerk: közzétett beszámolói szerint ennyi), noha „veszteséges a lap és idén is az lett volna”.

...

#781660 banyaiz Előzmény: #781630

A 2015 -ben mkb hitelből vásárolt megyei lapok nyereségét elvitte miközben 2015-ben már profitot termelt? :)

Ráadásul annyira rossz befektetésnek tartották, hogy 2015-ben ajánlatot tettek az mszp-nek a maradék 27%-ra.

Vezérigazgató ügyben pedig az történhetett vsz, hogy cél a rendbe tétele ezen dolgozott aztán rájött arra, hogy nem is ez volt a cél , összeállt a kirakós. Gondolom ezek után jelezte, hogy a jó édes anyjával szórakozzon a tulaj és viszlát. Azóta elfogyasztott még egy vezérigazgatót a cég. Röpke pár hét alatt.

Mikor papíron levezetik a racionális gazdasági alapú folyamatokat arra így szoktak reagálni vezérigazgatók, ajtón ablakon ugrálnak ki. :)

Ha engem kérdezel ez a terv legkésőbb 2015-ben mkb hitel folyósításakor már készen volt. Csak a megfelelő pillanatra vártak. Nem a helikopterezés itt a lényeg.

Esetleges új tulaj kapcsán, mostani szituban a jelenlegi tulaj kezében a sorsa ha elhúzza a tárgyalásokat akár évekig. Ha nem is célja eladni, mkb jelzálogjog miközben ugye tudjuk, hogy mkb milyen érdekeltség kezében van. Akkor indulhat ez újra nagyjából ha Viktor úgy dönt induljon újra . Ha nem engedi ki a kezéből akkor soha napján fog újra indulni. Kb mint légy a pókhálóban olyan szituban van a lap . Így megy ez a piaci alapokon működő médiapiacon farkastörvények vannak. :)

Pókok, vaddisznók, farkasok. :)

Tölgyessy mint ballib el…

#781656 tozsdenyul Előzmény: #781648

Tölgyessy mint ballib elemzö? Nem rossz :)

hogy jön ide egyáltalán ellenpólus? Személyes síkra terelnéd inkább a vitát?

de ha már ennyire érdekel téged, Te minden gerinces, értelmes ember ellenpólusa vagy.

re

#781653 Csusza Előzmény: #781636

Szenzációs! :-D 7 éven át be volt b@szva, teljesen életszerű. :-) Szerintem valamelyik oviban születhetett az ötlet.

beraktam már párszor a "…

#781650 Ibiza Előzmény: #781643

beraktam már párszor a "zsidók egymás közt" videót.. de csak lefagyás lett tőle..nem a zsidó szó a lényeg..hanem ami benne van, a libsibal vak gyűlölete..benne az urbánus zsidók csapatával..

Mondtam ezerszer..ez olyan vak gyűlölet ezt soha nem lehet megváltoztatni... és nem is kell megpróbálni..gazsulálni nekik.. férjenek el.. legyenek.

Ezek a legnagyobb kirekesztők.. nemzetközi kapcsolataik lévén országrontók.. ami nem az ő véleményük és érdekük az fasiszta rasszista..ettől félelmetes..és büdös...de gyerekes is egyben.

Semmi közük a liberalizmushoz..csupán rátelepednek..hiszen semmilyen el- vagy befogadás nincs bennük.

Elárulhatnád, miért akar…

#781648 prospero Előzmény: #781641

Elárulhatnád, miért akarsz te engem Tölgyessy ellenpólusaként feltüntetni?

Múltkor a pápával próbálkoztál. Átlátszó, gyerekes módszer.

Tölgyessy jó elemző, sok mindenben igaza van, és talán az egyetlen olyan ballibsi politikai elemző akit nem fűt az engesztelhetetlen gyűlölet Orbán és a jobboldali érzelműek iránt.

Ugyanakkor az egész cikk…

#781647 prospero Előzmény: #781641

Ugyanakkor az egész cikk ellentmond annak, hogy Orbán valóban ki akarná nyírni az ellenzékét. Míg az igaz:

"Olyan brutális a baloldali értelmiség engesztelhetetlensége, hogy ez a harc egyedül a chicagói gengszterháborúhoz hasonlítható."

Addig a cikk szerint Orbánnak elemi érdeke ellenzékének életben tartása, (Tölgyessy szerint Orbán együtt fog bukni az ellenzékével) (ellenzék megszűnik, akkor ki ellen harcol?), tehát az már nem igaz, hogy:

A Fidesz politikusai arra jutottak: ölni kell, különben ők ölnek meg minket, és köztes megoldás nincs.

Sokkal inkább helyesebb, hogy az ellenzék életben tartásának szükségességét Orbán már régen felismerte, persze próbálja őket lefegyverezni.

A ballibsi engesztelhetetlen gyűlölet persze megmaradt.

Nem ér, ezt én akartam l…

#781643 prospero Előzmény: #781641

Nem ér, ezt én akartam linkelni! :-)!

"Olyan brutális a baloldali értelmiség engesztelhetetlensége, hogy ez a harc egyedül a chicagói gengszterháborúhoz hasonlítható."

ezért

"A Fidesz politikusai arra jutottak: ölni kell, különben ők ölnek meg minket, és köztes megoldás nincs."

Sok jó dolog nem szokott abból következni, ha bukik a rendszer és az ellenzéke is.... de szurkolni persze lehet ennek, hajrá! :-)!

...

#781630 prospero Előzmény: #781617

ha annál jobban csökken az értéke, akkor a vevőnek megéri várni hiszen annál kevesebbet kell fizetni érte.

Igazgatói lemondásról annyit, hogy ez inkább önismereti kérdés. Tulaj mond valamit, a menedzser végrehajtja -azért menedzser, azért fizetik. A végrehajtás módja már eleve okot ad a lemondásra, függetlenül attól, hogy egy egyébként racionális gazdasági döntés áll-e a megszüntetés, felfüggesztés mögött.

Azért azt lásd be, elég egyszerű magyarázat, amit szeretnének elhiterni, hogy azért zárják be,mert megírták Rogán helikoptertúráját, meg Matolcsy válását és az 5 milliárdos hozott veszteség meg a 10,8 milliárdos jelzálog, hogy elvitte a megyei lapok nyereségét, meg elveszítette olvasóközönségét, az mszp is megszabadult tőle akinek politikailag elvileg fontos a lap, ezek mind nem számítanak.

...

#781619 banyaiz Előzmény: #781612

Jaja már megkavarodtam a sok adásvételben kiszervezésben, csoportosításban, beszervezésben. :)

Van ilyen, úgy emlékeztem volt még egy közbenső szereplő.

No mindegy nem is ez a lényeg. Nem lehet könnyű ma Mo-n ennyi lapot eladni akár külön akár csomagban. Van egy kézenfekvő pénzes vevői kör akik éppen nagy nyomulásban vannak. Korlátlan hitelkerettel, korlátlan állami garanciával. :) Így azért egy Pecinának óvatosan kell ugrándoznia (még a vezérigazgatót is elfelejtette tájékoztatni a játék lényegéről:) Főleg óvatosan kell ugrándozni ha egy visszautasíthatatlan ajánlattal érkeznek . :)

Vagy túl élénk lenne a fantáziám? Majd a jövőbeni fejlemények iránymutatóak lehetnek. Mondjuk első körben a vevő személye erre a szépen összegyűjtögetett csomagra mínusz népszabadság.

De már az eddigi fejlemények is eléggé egyértelműnek tűnnek a számomra.

...

#781617 banyaiz Előzmény: #781579

Vagy a másik variáció az állami pénzzel kitömött vevő hajlandó megfizetni a piszkos munkát. :) Mondjuk nekem a vezérigazgatók egymás utáni pánikszerű menekülése nem arra utal annyira racionális ez a lépés amivel azonosulni tudtak.

Meg úgy egyébként se az egész. Mert , hogy a népszabiból nem lehetne pénzt kihozni akár külön eladva miközben tavaly a töredékért 100 milliót kifizetnek, elég érdekes megközelítés. Minimum egy misét megér.

Ha lenne rá külön vevő minél tovább parlagon van annál nehezebb lesz újraindítani. Annál jobban csökken az értéke.

...

#781615 banyaiz Előzmény: #781568

Részletkérdés, logikailag adja magát ha már kinyírják akkor az ingatlanokat előtte kiveszik belőle. Ha volt még mit. :) Ha nem volt érdemi akkor már nem kellett vele szórakozni.