Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Tölgyessy mint ballib el…

#781656 tozsdenyul Előzmény: #781648

Tölgyessy mint ballib elemzö? Nem rossz :)

hogy jön ide egyáltalán ellenpólus? Személyes síkra terelnéd inkább a vitát?

de ha már ennyire érdekel téged, Te minden gerinces, értelmes ember ellenpólusa vagy.

re

#781653 Csusza Előzmény: #781636

Szenzációs! :-D 7 éven át be volt b@szva, teljesen életszerű. :-) Szerintem valamelyik oviban születhetett az ötlet.

beraktam már párszor a "…

#781650 Ibiza Előzmény: #781643

beraktam már párszor a "zsidók egymás közt" videót.. de csak lefagyás lett tőle..nem a zsidó szó a lényeg..hanem ami benne van, a libsibal vak gyűlölete..benne az urbánus zsidók csapatával..

Mondtam ezerszer..ez olyan vak gyűlölet ezt soha nem lehet megváltoztatni... és nem is kell megpróbálni..gazsulálni nekik.. férjenek el.. legyenek.

Ezek a legnagyobb kirekesztők.. nemzetközi kapcsolataik lévén országrontók.. ami nem az ő véleményük és érdekük az fasiszta rasszista..ettől félelmetes..és büdös...de gyerekes is egyben.

Semmi közük a liberalizmushoz..csupán rátelepednek..hiszen semmilyen el- vagy befogadás nincs bennük.

Elárulhatnád, miért akar…

#781648 prospero Előzmény: #781641

Elárulhatnád, miért akarsz te engem Tölgyessy ellenpólusaként feltüntetni?

Múltkor a pápával próbálkoztál. Átlátszó, gyerekes módszer.

Tölgyessy jó elemző, sok mindenben igaza van, és talán az egyetlen olyan ballibsi politikai elemző akit nem fűt az engesztelhetetlen gyűlölet Orbán és a jobboldali érzelműek iránt.

Ugyanakkor az egész cikk…

#781647 prospero Előzmény: #781641

Ugyanakkor az egész cikk ellentmond annak, hogy Orbán valóban ki akarná nyírni az ellenzékét. Míg az igaz:

"Olyan brutális a baloldali értelmiség engesztelhetetlensége, hogy ez a harc egyedül a chicagói gengszterháborúhoz hasonlítható."

Addig a cikk szerint Orbánnak elemi érdeke ellenzékének életben tartása, (Tölgyessy szerint Orbán együtt fog bukni az ellenzékével) (ellenzék megszűnik, akkor ki ellen harcol?), tehát az már nem igaz, hogy:

A Fidesz politikusai arra jutottak: ölni kell, különben ők ölnek meg minket, és köztes megoldás nincs.

Sokkal inkább helyesebb, hogy az ellenzék életben tartásának szükségességét Orbán már régen felismerte, persze próbálja őket lefegyverezni.

A ballibsi engesztelhetetlen gyűlölet persze megmaradt.

Nem ér, ezt én akartam l…

#781643 prospero Előzmény: #781641

Nem ér, ezt én akartam linkelni! :-)!

"Olyan brutális a baloldali értelmiség engesztelhetetlensége, hogy ez a harc egyedül a chicagói gengszterháborúhoz hasonlítható."

ezért

"A Fidesz politikusai arra jutottak: ölni kell, különben ők ölnek meg minket, és köztes megoldás nincs."

Sok jó dolog nem szokott abból következni, ha bukik a rendszer és az ellenzéke is.... de szurkolni persze lehet ennek, hajrá! :-)!

...

#781630 prospero Előzmény: #781617

ha annál jobban csökken az értéke, akkor a vevőnek megéri várni hiszen annál kevesebbet kell fizetni érte.

Igazgatói lemondásról annyit, hogy ez inkább önismereti kérdés. Tulaj mond valamit, a menedzser végrehajtja -azért menedzser, azért fizetik. A végrehajtás módja már eleve okot ad a lemondásra, függetlenül attól, hogy egy egyébként racionális gazdasági döntés áll-e a megszüntetés, felfüggesztés mögött.

Azért azt lásd be, elég egyszerű magyarázat, amit szeretnének elhiterni, hogy azért zárják be,mert megírták Rogán helikoptertúráját, meg Matolcsy válását és az 5 milliárdos hozott veszteség meg a 10,8 milliárdos jelzálog, hogy elvitte a megyei lapok nyereségét, meg elveszítette olvasóközönségét, az mszp is megszabadult tőle akinek politikailag elvileg fontos a lap, ezek mind nem számítanak.

...

#781619 banyaiz Előzmény: #781612

Jaja már megkavarodtam a sok adásvételben kiszervezésben, csoportosításban, beszervezésben. :)

Van ilyen, úgy emlékeztem volt még egy közbenső szereplő.

No mindegy nem is ez a lényeg. Nem lehet könnyű ma Mo-n ennyi lapot eladni akár külön akár csomagban. Van egy kézenfekvő pénzes vevői kör akik éppen nagy nyomulásban vannak. Korlátlan hitelkerettel, korlátlan állami garanciával. :) Így azért egy Pecinának óvatosan kell ugrándoznia (még a vezérigazgatót is elfelejtette tájékoztatni a játék lényegéről:) Főleg óvatosan kell ugrándozni ha egy visszautasíthatatlan ajánlattal érkeznek . :)

Vagy túl élénk lenne a fantáziám? Majd a jövőbeni fejlemények iránymutatóak lehetnek. Mondjuk első körben a vevő személye erre a szépen összegyűjtögetett csomagra mínusz népszabadság.

De már az eddigi fejlemények is eléggé egyértelműnek tűnnek a számomra.

...

#781617 banyaiz Előzmény: #781579

Vagy a másik variáció az állami pénzzel kitömött vevő hajlandó megfizetni a piszkos munkát. :) Mondjuk nekem a vezérigazgatók egymás utáni pánikszerű menekülése nem arra utal annyira racionális ez a lépés amivel azonosulni tudtak.

Meg úgy egyébként se az egész. Mert , hogy a népszabiból nem lehetne pénzt kihozni akár külön eladva miközben tavaly a töredékért 100 milliót kifizetnek, elég érdekes megközelítés. Minimum egy misét megér.

Ha lenne rá külön vevő minél tovább parlagon van annál nehezebb lesz újraindítani. Annál jobban csökken az értéke.

...

#781615 banyaiz Előzmény: #781568

Részletkérdés, logikailag adja magát ha már kinyírják akkor az ingatlanokat előtte kiveszik belőle. Ha volt még mit. :) Ha nem volt érdemi akkor már nem kellett vele szórakozni.

Várjuk meg az év végét, …

#781603 walex Előzmény: #781386

Várjuk meg az év végét, de eddig jó a tendencia, ezt meg is kellene őrizni és nem kellene elszórni a pluszt, ha lesz.
Már 2014 óta meg lehetne csinálni a nullás költségvetést, ha nem lennének eszetlen pénzszórások és végre befejeznék az állami pazarlást, meglépnék az évtizedek óta mindenki által tologatott reformokat, amire mellesleg most lenne leginkább alkalmas az idő (most lenne miből finanszírozni az esetleges többletkiadást azért, hogy néhány éven belül jelentős megtakarítás legyen).
Az lenne a minimum elvárás, hogy az állam ne költsön többet annál, mint ami bejön. Az látható, hogy idén nemhogy nullás, de brutál többletes büdzsét lehetne összehozni, szvsz alsóhangon +500 milliárd plusszal (jönnek az év utolsó hónapjai, ilyenkor folynak be a lóvék leginkább).
Ezt a többletet meg kellene őrizni, nem elkölteni, hanem kőkeményen az államadósság csökkentésére kellene fordítani, hogy végre nominálisan is csökkenjen, ne csak GDP arányosan (vagy kizárólag a bérekre rakodó terhek csökkentésére) .
Cirka 1200 milliárd ment még néhány éve csak kamatra, ez brutális összeg, amit lehetne másra is költeni.

re

#781599 Spade

A népszabi malteros volt már az eredetnél fullra ahogy az egész munkásmozgalom és ezzel kapcs a baloldal is sajnos. Úgyhogy hadd menjen nem kár érte. Csak egy szempontból h közülük nyilván majd többen beszivárognak a többi médiába is itt lagalább egy helyen voltak. Persze ezzel együtt nem értek egyet a fidesz módszerrel a nyomulással sem és náluk is vannak pl. árpi sanszosan az. Ha pártok alapján itélitek meg az eseményeket teljesen tévúton jártok

magánnyugdíjat ellopták

#781597 TrendMan Előzmény: #781530

Hát de bizony.

Legutóbb akkor, amikor beigérték a számlás rendszert, amiről már csak nem is ködösítenek, hanem agyonhallgatják.

...

#781579 prospero Előzmény: #781558

Ott a hvgben a gazdasági indoklás: népszabadság nélkül többet ér a portfóliója, mint népszabadsággal. Miért? Mert a népszabadság országos olvasottsága nem vetekedik a megyei lapokkal, plusz a megyei lapok nyereségét elvitte 10 éven keresztül. Megyei lapok jobban lefedik az olvasóközönséget. A népszabadság fenntartása passziónak éri meg. Kicsit drága, de hát ha van ingerenciája valakinek erre, akkor az elvi lehetőség megvan arra, hogy megvegye, hiszen egy pénzügyi befektetőnek a pénz számít.

Én nem tartom kizártnak, hogy piaci alapon a népszabadság visszakerüljön a piacra, ha valakinek ez megéri.