Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Ha precízen akarjuk vizs…

#780428 banyaiz Előzmény: #780384

Ha precízen akarjuk vizsgálni a kvótát minden zavaró körülménytől meg kell tisztítanunk. Tudományos alapokra van szükség. :)

Vagyis csak önmagában arra kell fókuszálnunk menekült státuszt elérő populáció (ilyen volt , van , lesz többi körülmény ide vagy oda) sorsát közös teherviseléssel oldjuk meg vagy minden ország ahogy tudja.

Ha közösre szavazunk akkor jelenleg a kvóta a legjobb és elfogadott javaslat. Lehet még lóvéban megosztani a terheket annak az a hátránya a csóró országok fogják finanszírozni a gazdag célországokat. Hát ez nem tűnik jó ötletnek. Lehet kombinálni még vegyes megoldás mást nem tudom mit lehetne közösen.

Ha egyéni út akkor még nagyobb káosz borítékolható vsz.

Rossz és a még rosszabb a választék.

De hát ez nyilvánvaló már azóta , hogy az olaszok küszködnek afrikaikkal, és EU tököl a közös megoldáson. Mert nincs jó csak rossz és még rosszabb a közös programra. Az egyéni pedig még annál is rosszabb.

Hát igen, az élet tarto…

#780424 banyaiz Előzmény: #780370

Hát igen, az élet tartogat ilyen örömhíreket. A többi lehetőség se éppen egy leányálom ha az egyéni utat nézed. Sőt. Rögös, és még rögösebb ez a választék. :) De amondó vagyok ne essünk kétségbe apokaliptikus rémálmok még ne törjenek ránk.

népszavazás

#780420 tozsdenyul Előzmény: #780411

http://hvg.hu/itthon/20160701_Bojar_Gabor_Brexit...

Gondolom, kizárólag a ballibekhez köthetö vélemény és riogatás volt a propaganda szerint , hogy a fidesz többet fog lopni, mint a szocik, maffiakormányzás, demokrácia felszámolása, horthysta-feudalista visszarendezödés...

És mekkorát tévedtek a riogatók, hajjaj, hajjaj de mekkorát

Eü, meg oktatás? Árpi helyében a szavakat is kerülném, minden más csak kontraproduktív lesz a fideszre, tönkrebasszátok jó idöre az ország lehetöségeit

A holnap országa olyan lesz, mint a ma oktatása (Szent-Györgyi Albert)

Ja, várj, most jut eszembe, a híres ballib rettegö, Tölgyessy Péter (fidesz)

Mit is ír a népszavazásról?

Olvastad te is ugye?

népszavazás

#780417 prospero Előzmény: #780416

Kormánypárti vagyok. Te meg inkább ellenzéki. Ellenzéki fizetett propagandista vagy-e?

népszavazás

#780413 prospero Előzmény: #780406

"gyógypedagógus lehetsz, mert türelmed végtelen az idiótákkal"

Egyesek szerint meg fidesz seggnyaló propagandista vagyok, nem tudtad? :-)!

népszavazás

#780411 prospero Előzmény: #780406

Ballibek jól nyomják eü, oktatás, eu kilépés, patásorbán belpol haszna mindent igyekeznek hozzákapcsolni ehhez a kérdéshez amivel el tudják bizonytalanítani az embereket.

Az, hogy mi lenne Magyarország érdeke, a magyar átlagpolgár érdeke azt nem nézik. Mondjuk ballibek hisznek és dolgoznak is a transznacioanilsta (nemzeti identitás felszámolása) euért. Ez is egy irány, kötelező kvótával nagy lépést tudnak tenni a tagállami szuverenitás felszámolásának irányába.

népszavazás

#780407 prospero Előzmény: #780399

sok minden vezethet eu kilépéshez, de a kérdés nem erről szól, hanem arról: hogy akarod e a nemzeti szuverenitásnak azt a részét átadni eunak, ami a migránsok befogadásáról szól, figyelemmel arra, hogy euban hogy dőlnek el a dolgok, kinek az érdekében. Figyelemmel arra, hogyha végül mégsem tetszik a rendszer akkor a korrekció lehetőségét mennyire tudod befolyásolni a következő választáson pl. Eu esetében és mennyire ha a döntés tagállami hatáskörben marad, egy kormányváltással. Tehát ez annak a kérdése, hogy lemondasz-e ennek a kérdésnek a tagállami szabályozásáról és átteszed-e eu hatáskörbe most.

Ha most nem teszed át, később még mindig át lehet tenni, ha viszont most átteszed nincs tovább korrekciós lehetőség, mert ezt a szuverenitási jogot Brüsszel már az életben nem fogja visszaadni. Csak akkor kerülhet vissza, ha kilépsz az Euból vagy eu más módon szétesik.

Az érvénytelen népszavazás következményei ugyanúgy vezethetnek eu kilépéshez, mint az érvényes népszavazás következményei.

Sőt úgy általában Eu egyben maradása sem garantált.

népszavazás

#780406 Ibiza Előzmény: #780395

gyógypedagógus lehetsz mert türelmed végtelen az idiótákkal.

Szándékosan hazudnak ferdítenek...olyanok mint a zsizsik..mindent összebasznak...

Van itt minden, lmp-s propagandista gyurcsányista..

ezeknek nem számítanak a tények.. orbán egy fasz de ezt a vonalat jól viszi..

a komcsilibsi vonal nehezen fog engedni..láttad örültek a robbantásnak..felcsillant szemükben a remény.. most üres csomagokat pakolásznak..hátha ettől összeomlik a rendszer..

objektívnek mutatják magukat de közben a pozitív dolgokat elhallgatják ferdítik hazudnak..akkor? egyértelmű.. vacak kis frusztrált emberek, önjelölt és fizetett agitproposok. Elékezhetsz..mszp létrehozott egy ilyen brigádot..kimondottan erre a célra.. a választásokkor a szipogó gyurcsóti belehörögte a mikrofonba..ezeknek nem lehet egy perc nyugtot sem hagyni.. nyomni kell éjjel nappal.

csányi

#780401 rbbj11 Előzmény: #780382

Ez mär 20 éve is téma volt környezeti területen dolgozók közt, nem meglepetés. Engem az lep meg, h ilyen sokäig tartott. Ez még csak a kezdet val.szeg.

népszavazás

#780399 tozsdenyul Előzmény: #780396

ez a te véleményed, hogy nem vezethet Eu kilépéshez. Ráadásul "jelenleg" . Senki nem "jelenleg" gondolja.

Ahogy az is a te véleményed, hogy nincs Eu ellenes propaganda, bár az már inkább hazugság, kihagytad Orbán szónoklatait is a gyülésekröl? Azt hittem kötelezö a megjelenés nektek, hogy ne hallattszon a kifütyülés.

Nem tudsz semmilyen garanciát adni, hogy nem vezethet kilépéshez.

Az meg, hogy ne lenne itt Eu ellenes propaganda minimum 2009 óta, hazugság a részedröl.

Tony Blair egyébként pont ugyanazt mondta, mint te. És ö Orbánnál szavahihetöbb is :)

Aztán, hopp lett belöle

népszavazás

#780396 prospero Előzmény: #780394

Nincs EU ellenes propaganda ebben a kérdésben. Sallangoktól, érzelmektől, Orbánfóbiától, próbáljunk már elvonatkoztatni egy sorsdöntő kérdésben. Annak vannak más fórumai, ahol kiélhetitek magatokat.

Például ez a fórum. A 2018-as választás. De a lovagkereszt visszaadás is jó.

Egy kérdés van, hogy akár december elsejével elkezdődhet-e migránsok betelepítése Magyarországra.

Nem lehet olyan következmény jelenleg, hogy EU-ból kilépjünk, EU magas támogatottsága miatt. Ha beindul a kötelező kvóta akkor az nem fog tetszeni az embereknek, és EU ellenesség valószínűsíthetően nőni fog. Aminek már lehet kilépés a következménye, ha mondjuk 20-30%-ra csökken a támogatottsága EU-nak. Mint Merkelnek, nem kizárt.

De akkor ki a hibás, ha elkezdik betelepíteni ide a migránsokat és bármilyen okból itt maradnak? Orbán lesz a hibás, hogy ezt meg akarta akadályozni egy népszavazással, vagy azok akik nem mentek el szavazni illetve érvénytelenül szavaztak.

Úgyhogy ha EU kilépés miatt aggódsz, akkor inkább szavazni kellene.

népszavazás

#780395 prospero Előzmény: #780392

"A tényekben történt tévedésedet korrigáltam."

Kösz. cikkből másoltam, úgyhogy mindegy. 61 vagy 64 nem változtat a tényen, hogy Orbánnak esze ágában sincs arra használni ezt a népszavazást, hogy EU-ból kiléptesse az országot. Hazugság, nem is tudom már melyik párt kampányol ezzel. Talán Gyurcsány. Pár embert biztos meg tud hülyíteni vele.

Kormánypropaganda ide vagy oda. Jól mennek a dolgok Magyarországon gazdaságilag, ezért nő az EU pártiság.

Nézd meg 2009-et: támogatottság aránya: 48%

2015. június: 57%

2016: július: 64%

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfej...

Ami szép eredményt ugye 70 ezer fő migráns érkezése december 1-től kötelező kvóta keretein belül félek tőle lombozhatja.

népszavazás

#780394 tozsdenyul Előzmény: #780393

nem

De ha az Eu ellenes propagandába illeszkedö népszavazást, annak esetlegesen egy Euból kilépést eredményezö következményét, mint Eu-pártiság fenntartását értelmezed, az vaskos cinizmus.

népszavazás

#780393 prospero Előzmény: #780392

Én EU párti vagyok, bár van kritikám az EU felé. Amikor ezeket elmondom akkor EU ellenes propagandát nyomatok?

népszavazás

#780392 tozsdenyul Előzmény: #780390

1. "cinizmus meg a tények" mondtad

A tényekben történt tévedésedet korrigáltam.

Hogy mi a változás oka, nem tudom hogyan mérik, de ök is nevesítették a kormány Eu ellenes propagandáját.

Elég tisztán látszik a cinizmus :)

népszavazás

#780391 prospero Előzmény: #780380

"Perpill csak önkéntes átvállalás van, ez mindössze a tény."

Még szerencse, mert így van értelme a népszavazásnak. Ha ugyanis kvóta döntés után szavazol, akkor a régi döntést még alkalmaznod kell. Tegnap linkeltem a migrációügyi biztos nyilatkozatát miszerint az érvényes népszavazás eredménye az uniót csak jövőbeli döntésekre vonatkozóan kötelezi.

"Az Európai Parlament ugyanis októberben megkezdi a kvótacsomag tárgyalását, és a parlament az előző héten hozott olyan határozatot, amely szerint szeretnék, ha december elsejével megkezdenék a tagországokban alkalmazni a kvótát. "

http://888.hu/article-kiszelly-olyan-a-kvota-mint-...

"Magyarország esetében tavaly először csak 307 főről beszéltek, majd 1300-ról. Ha ehhez hozzáadunk 5-8 családtagot, akkor már rögtön más számokról beszélünk. .... Ne legyenek kétségeink: a Juncker-képlet alapján Magyarországra 1,78 százalék jut, és ha az évi egymillió menekültet vennénk alapul, akkor az azt jelenti, hogy 17800 új „honfitárs” jutna Magyarországra. Erre azt mondják a németek, hogy örüljünk neki, mert ha mindenki csak négy családtagot hoz, akkor évente 70 ezren jönnek, így nem csökkenne, hanem stagnálna, vagy növekedne Magyarország népessége. Hogy milyen ország lenne ez 30 év múlva, az őket már nem érdekli"

http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160929_hack_pet...

népszavazás

#780390 prospero Előzmény: #780379

Tudod, meg kéne nézni, hogy mi történt 2011-ben, meg a köztes időszakban, ami miatt az emberek morcosak voltak EU-ra. Túlzott deficit eljárással való baszogatás, most így hirtelen beugrik...

2016-tal kapcsolatban meg a brexit utáni döbbenet ugrik be, miután az emberek veszteségként élték meg a brit kilépést. De hát ha a medián közzéteszi a számait, biztos mérte azt is, hogy mi a változás oka. Talán olvasgasd el, ne a Habony művek kommentárjára légy kíváncsi, ahhoz ugyanis nekem sincs hozzáférésem. Csak a tisztán látás végett.

No munka, No beilleszkedés

#780388 TrendMan Előzmény: #780370

Alapvetően az a gond, hogy nem lehet nekik értelmes és hasznos munkát adni.

Ha lennének hatalmas vasút vagy csatorna építések, még akkor is kérdéses lenne, hogy milyen módon tudnak beilleszkedni a társadalomba.

Erre a történelem számos példát kínál.

De nincsenek ilyen építkezések!

Ne jöjjenek ide! Építsenek valami odahaza!