Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

népszavazás

#780385 prospero Előzmény: #780373

Aztán EU szerződés nem változott meg egy cseppet sem, ugye, EU működése nem változott meg egy cseppet sem.

Szerk: de nyugodtan leadtad a szavazatodat.

Szóval adott EU ország m…

#780384 prospero Előzmény: #780350

Szóval adott EU ország megnézi, mennyi bevándorló kell neki munkaerőpiacra, aztán elmegy a kibocsátó országba és toboroz akár menekültszálláson. Klasszikus vendégmunkás keresés vagy visz tőkét abba az országba meg munkát, Afrikába, közel keletre, törököknek, Jordániába ahol milliós táborok vannak pl.. Még a pénz égetés is jobb ott, mint ideimportálni azt a problémát ami a kibocsátó országokat romba döntötte kb. ezerszer. Az illegális bevándorlás ellen meg nagyon keményen fellép tekintve azt a 420 milliós várható számot.Lehetetlen? Szivárogni fog, de nem milliós nagyságrendben...magyar kerítés is szivárog, de nem napi 10-15 ezres nagyságrendben. Komolyabb erőforrásokkal megtámogatva még annyira se mint most.

Keresztbe fekszünk a kvóta előtt, de okkal, nem azért mert obstrukció van és Angela Merkel ellen dolgozunk, meg az EU megbuktatásán. Pont, hogy EUért. Téged nem zavar, hogy ha nem láncolják ide a migránst akkor vissza fog menni? Ergo ide fogják láncolni. Ez tényleg schengen vége lesz. Mondj egy értelmes érvet a kvóta mellett. Figyelembe véve, hogy működni nem fog csak schengen feláldozása árán, ami kb. EU vége a mi szempontunkból.

Ha nem állítják meg, az is EU vége, mert megválasztják a szélsőséget EU-ban, pedig mindenkinek jobb lenne, ha Merkel vezényelne le egy ilyen folyamatot, nem egy szélsőséges párt.

Kvóta lesz, kke-ben hírig lesz EU ellen, ez garantált - megint egy olyan megoldást erőltetnek, ami senkinek nem jó, de arra alkalmas, hogy országok egymásnak ugorjanak.

Vedd észre, hogy EU politikusok pont ugyanúgy belpol érdekek mentén politizálnak, mint Orbán és mondják az általuk nyilvánvalónak tartott dolgokat.

Határok lezárása esetén nem kell közös menekültpolitika - maximum egyeztetés szinten, hogy ne kezdjen el egy ország migránsokat betelepíteni eszetlenül milliós nagyságrendben EU területére.

Ha nincs közös menekültpolitika akkor a bevándorlási piacon a célország igénye és a bevándorló célország iránti vágya egyaránt teljesülhet, hogy egy olyan szempontot is mondjak, ami integráció szempontjából fontos lehet.

csányi

#780381 rbbj11 Előzmény: #780377

nekem a tanárom is volt ö

Mindig Fidesz barátnak számított. Ill. sose ment nyíltan szembe semelyik kormánnyal, így szerzett mindig elég kutatási pénzt.

népszavazás

#780380 rbbj11 Előzmény: #780376

ezt sem tudjuk

Tény: jelenleg nincs használati utasítás. Csak az átvételröl. Még ott sincs kidolgozva. Írásban és szabályban nem létezik jelenleg korlát nélküliség sem. Perpill csak önkéntes átvállalás van, ez mindössze a tény.

népszavazás

#780379 tozsdenyul Előzmény: #780338

Medián

EU lakossági támogatottság

2003 - 70

2004 - 71

2005 - 68

2006 - 68

2007 -68

2008 - 67

2009 - 65

2010 - 64

2011 - 57?

Nem szavazat 2003 - 16,24%

Nem szavazat 2012 - 24%

A portfolio szerint az idei 64%, 7% pontos növekedést jelent

Eszerint 2015-ben már csak 56% volt

Egyrészt most így annyi, mint a medián szerint 2010-ben volt, másrészt érdekes a nagy növekedés

Mi lesz így veletek prospi? Árpi csödöt mondott?

Érzésem szerint ebben lehet egy nagy adag protest....

népszavazás

#780376 Ibiza Előzmény: #780373

ez sincs benne tehát továbbképzeled csak a másik irányba..

Én nem gondolom szabadon használhatnánk őket..sztem lesz használati utasítás ami kötelező.

népszavazás

#780375 rbbj11 Előzmény: #780368

Mellesleg én k.ra nem akartam azt sem, hogy a kormány saját hatáskörben idegenek és bünözök százainak magyar állampolgárságot adjon állampapír vásárlásért! Érdekes, arról nem volt népszavazás, pedig majd annyi embert érintett már eddig, mint ahány az aktuális kvótával jönne...és milyen érdekes, sem választási programban, sem kampányban nem állt, h azert szavazz fideszre, mert letelepedési kötvényt ad majd idegeneknek, persze ugy, hogy mellé még adóforintjaimat is hozzácsapja kamat formájában. Hät tudod inkább EU, aki nem csak állampapirt vásárol kamatért, hanem legalább léteznek pályázható vissza nem térítendö támogatásai. HA már ígyis-úgyis idegeneket telepítenek be...Orbánék is azt telepítik be évek óta. Mindenféle felhatalmazás és a polgárok megkérdezése nélkül.

népszavazás

#780373 rbbj11 Előzmény: #780368

igy van, nem az a rengeteg áll ebben, amit írtál

de nyilvänvaló dolgokról nem tudom mit vitatkozunk, regény hosszan részleteztük többen, te is, hogy mennyi kérdést vet fel, és mennyi a "ha", csak ismételni tudom magam: nem lehet megválaszolni, ha még az sem tiszta, mit is jelent a kötelezö betelepítés!? A kvóta mechanizmus ugyanis nem beszél ilyesmiröl, és a menekültek átvétele sosem szólt végleges BETELEPÌTÈSRÖL, hanem menekültek átvételéröl. Amely menekültekkel mär azt kezdünk, amit akarunk, ha ugy gondoljuk, hogy mär nincs häboru a hazäjukban, mi országos hatáskörben mind haza is küldhetjük. Arról sem beszélve, hogy sokadjára elhangzott, nem középkor van, ahol röghöz kötés lehetséges lenne egyáltalán. Tehát ha nagyon szó szerint akarom venni, akkor nemhogy nem válaszolható meg, hanem egyenesen hazugság már a kérdés maga is, hisz nem is lehetséges a gyakrolatban semmiféle betelepítés egy felsöbb szerv ältal. Ha mär pontosan akartäk volna feltenni, akkor: adhat e az EU letelepedési engedélyt menekülteknek Magyarországon a magyar országgyülés engedélye nélkül? Bär ezt sem lehetne felelösen megvälaszolni a rengeteg paraméter hiányában, de legalább nem lenne már maga a kérdés is értelmezhetetlen.

Amikor EU-ról szavaztam, elég sokat olvastam az alapszerzödésböl, volt mögötte egy dokumentum, vilägos volt, mihez csatlakozik az ember. NATO-nál dettó, vilägos volt miröl szavazunk. Most mégis mi a fenéröl szavazunk?

Olvastam valahol,hogy ki…

#780370 Kiss Zoltán Előzmény: #780350

Olvastam valahol,hogy kiszámolták,hogy az első körben azt hiszem 1399 ember jönne,a mi kisvárosunkba 2 jutna!Ha a kvóta elfogadásra kerül.akkor tök mindegy,hogy itt marad vagy nem az alaphelyzet az lenne,hogy a helyi önkormányzatnak ki kellene jelölnie a számukra lakást!Na abban a tömbházban lakók abban a pillanatban el kezdenének tiltakozni,hogy miért pont ide.Jönnének a konfliktusok,napról napra egyre több,aztán jönne megint 5 aztán majd 10 stb "menekült"Elég lenne néhány erőszakosabb cselekedet oda vissza néhány városban és a pokol elszabadul!Én számomra egyértelmű,hogy néhány uniós politikus tudatosan akarja tönkre vágni Európát!Én úgy látom addig nyomják ide a "menekülteket"ameddig csak lehet,aztán utánuk a víz özön!Lehet,hogy egyre rosszabb a látásom,de én az utóbbi hetekben már csak 20-25 év közötti férfiakat látok!

De ez nem igaz határvéde…

#780350 banyaiz Előzmény: #780345

De ez nem igaz határvédelembe nem ölnek energiát.

Ez egy folyamat, és tökéletes soha nem lesz . Nem fog eljönni az az állapot, hogy az adódat nem csapolják meg. Tartani lehet arrafelé, de elérni tökéletesen nem.

Ez a parasztvakítás a szövegünkben, mert ki vitatná , hogy Európa külső határain ellenőrzés nélkül nem jöhet be senki? Senki az égadta egy világon.

Legutóbb Orbán elmondta, hogy Líbiában kell tábor. Líbia reakciója jött is azonnal. Könnyű amíg plakátokon kell okoskodni, vagy politikai hangulatot gerjeszteni.

Ez egy ilyen játék, és én nem látom azt mi ebben konstruktívan vennénk részt. Olyan alamuszi a munkásságunk mert megtehetjük. Mert EU olyan amilyen.

Kvótarendszer ellen egyébként a legjobb stratégia az lenne ha hagynánk bevezetni vsz. Mert a gyakorlatban gyorsan kiderülne, hogy nem igazán jelent megoldást. Kvótáznak ide 1-2 k embert egy laboratóriumi tesztnek felfogható . Vszínű kötéllel se lehet itt tartani hanem Germany Germany kiáltásokkal menekülőre fogja. Meglátná a közmunkásbért visszamenekül inkább Afrikába ha más választása nincs. :)

Egyébként ugyanez az áls…

#780347 banyaiz Előzmény: #780340

Egyébként ugyanez az álságos magatartás ment EU-ban amíg csak szivárogtak olaszokhoz. Ők sürgették a közös megoldást, kitérés volt, mellébeszélés.

Mostanra már sokan sürgetik égetőbb a dolog. Ahogy fokozódik a nemzetközi helyzet.

Nyilvánvaló , hogy egy konstruktív megoldásra van szükség , de a mi magatartásunk amit csinálunk ebből az egészből az szerintem nem arrafelé mutat.

Keresztbe fekszünk a kvóta előtt . Sok sebből vérzik egyébként kétségtelen. Ezen kívül népszavazgatunk , plakátolunk, fasza gyerekek vagyunk az ilyen okosságokban mint a külső határokat meg kell védeni . Aztán ennyi. Jó játék.

Próbáljuk politikailag leszüretelni ami ebben a spéci helyzetben van. Közben elmondjuk a nyilvánvalót. :)

Igen, csak a sorrendiség…

#780345 prospero Előzmény: #780341

Igen, csak a sorrendiséget be kellene tartani. Ez a probléma Merkel mami meg eu ötletével, hogy előbb kvóta, aztán határvédelem. Szóval a tetőt kezdték el felhúzni, ahelyett, hogy az alapokat megépítenék. Mert nem látod ez mennyi szétosztandó menekültet jelent. Nincs felső határ. Nincs határvédelem. Még mindig milliónyi migráns áramlik EU-ba. Meddig? Akkor mire mondod, hogy osszuk szét őket, de mennyit? Lehetne mondani, hogy cél évi x ezer bevándorlóra leszorítani, ha ez sikerült, megvannak a módszerek hogyan, akkor lehet kiszámítható kvótáról beszélni. Ehelyett határvédelem helyett a kvótába ölnek bele iszonyatos energiákat.

Mi ketten egy közösségbe…

#780341 banyaiz Előzmény: #780340

Mi ketten egy közösségbe tartozunk mint magyarok és te azt mondod akkor vagy hajlandó adót fizetni ha mások nem lopják el.

Jogos nem? Ki vitatná azt, hogy van igazság abban amit mondasz? Senki.

Na kb ezt csináljuk mi kvóta kontra külső határ védelme ügyben.

Felkeres a NAV és megkérdezi, hogy te Prospero polgártársunk jogos az érvelésed van benne igazság kétségtelen. De mégis közös teherviselés egyebek, értjük az érvelésed csak mikor érzed úgy, hogy te már fizetnéd az adót azon a ködös lózung 1x1 dolgon belül, hogy mások ne pazarolják el, vagy lopják el stb. :)

Érzed a párhuzamot? Mert oké , hogy EU külső határain szűrés legyen csak az egy folyamat ami soha nem ér véget és soha nem lesz tökéletes. Ettől még dönteni kell a közös terhekről. Ha nem kvóta akkor milyen módon nem gátol senki szuper ötleteket beterjesszük csak egyelőre nem sikerült jobbat mondania senkinek.

Lehet az is egy út ne legyen közös teherviselés minden ország kezeli a hozzá érkezőket . Csak ez könnyen túlmutathat menekültügyek más területeire is kvótán kívül. Ami nekünk nem buli. + átterjedhet egyéb EU-s közös dolgokra , elfajulhat akkor aztán gáz van. Ez senkinek nem érdeke.

"Olyasmivel érvelünk add…

#780340 prospero Előzmény: #780328

"Olyasmivel érvelünk addig ne legyen közös teherviselés (kvóta formájában) amíg a külső határok nincsenek megvédve. "

Jogos érvelés.

És Orbán akadályozza a h…

#780339 prospero Előzmény: #780328

És Orbán akadályozza a határvédelem ügyének napirendre vételét, vagy ki a búbánat? 2 éve mondja.