Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

együtt és a portik

#780488 Ibiza Előzmény: #780474

Tréfás és vicces a srác..de inkább hatásvadász.. a magam részéről

eléggé érzem a gazdaság minden rezdülését, elég sok emberrel van

kapcsolatom.. azt látom elég keményen beindult a gazdaság, hatalmas

pénzek mentek ingatlanokba is.. külföldiek is hoztak zsetont.. ez a kkv

szinten és eggyel feljebb van.. itt csak kismértékben játszik az eus

pénz..a bérek emelkednek ez hatni fog a kiskerre és a szolgáltatásokra..

a pénztárgépekkel fordított áfákkal fehéredett a gazdaság.. a mutyesz

pénzek és az állami számlákon tisztított pénzek is keresik a

helyüket...sok külföldi települ le..ők is hozzák a lét.

A mato hitel is kezd beérni.. 2,5%-os hitel olyan mint a mama hasában..

Pár dolgot kellene még behozni és nem lenne gond..önjáró lehetne a gazdaság.

- a jelzálog hitelezés az elsétálás intézményével talán a bóvliból kikeveredés hozhat ilyen eredményt...

- a feldolgozóiparba és logisztikába raktározásba és mezőgazdasági feldolgozókba nyomni a támogatásokat... ezzel párhuzamosan nehezíteni az élőállat kivitelt.. ne 7nap alatt menjen át rajtunk a vasúti szállítmány.. kikötők raktárak konténer átrakók fejlesztése.. vámudvarok.. repterek.. kelet nyugat kapuja vagyunk.
Gabona/termény és gyümölcstárolók építése.. ne a földekről kelljen eladni a gabonát kényszeráron..ne osztrák almát együnk télen mikor itt a jó magyar..

- kis dolog de a válság megrágta eltüntette a kisvállalkozások eredménytartalékát.. az 2 évnél régebbieket 0 adóval ki lehessen venni..már rég nincs meg nincs mit kivenni de kifehérednének a cégek...a mérlegek...ezeket a pénzeket elvitte a válság..ebből fizették a béreket.. Tudom mert ismerek jópár céget..10-40milliókat görgetnek.

már leírtam vagy ötvenszer..de hátha egyszer átmegy..

Prospi elküldhetnéd valami becsatornázott emberedhez..

Prospi..az emberek aapból jók..szorgalmasak..kell nekik egy cifra nyomorúság..taníttatja a gyereket.. biztonságba akarja tudni annak az életét..látni akarja jól kezelik az adópénzeket..cserébe megszakad és boldogan hal.. bonyi? nem!

együtt és a portik

#780478 banyaiz Előzmény: #780367

Nem mondom semmit , csak behatárolt a mozgásterünk. Pl egy Németországgal szembeni politikai játszmában . Varufakisz is blöffel elment a falig láttuk nagyban játszott , azóta is azzal haknizza végig a világot milyen gonosz csúnya a rendszer. A semmire nem adtak neki hitelt, hanem kértek is érte valamit. Szóval ilyen furcsa világ van ebben az EU-ban jelenlegi állapotában van helye a blöffnek el is lehet vele érni dolgokat. De azért ne veszítsük el a realitásérzékünket a nagy játékban. Mert aztán kiderül, hogy a pöcsünkön kívül semmi nincs a kezünkben mikor teríteni kell a lapokat. Dedóból így látom a helyzetet. :)

együtt és a portik

#780474 rbbj11 Előzmény: #780389

http://zsiday.hu/blog/mutyiszf%C3%A9ra-%C3%A9s-ver...

" baj az, hogy Magyarországon valóban van egy ciklikus fellendülés ("hét bő esztendő" - erről már 2013 elején írtam), de ez egy strukturálisan egyre romló háttérben következik be. Kedvenc hasonlatom a lerohadt Trabant a magyar gazdaságra: semmi ereje nincs, de azért erős hátszélben az érdi lejtőn ez is gyorsan robog, lobog a szél, fújja a hajunk, maxira tekerve a Sláger rádió, látszólag minden oké. Az NGM arra hivatkozik, hogy lám-lám mindenki jól érzi magát. A baj azonban az, hogy szép lassan a Trabantot Velorexre cseréljük, és a versenyképességi rangsor pont ezt mutatja. Nincs azonnal következménye, hiszen amíg jön az EU-s pénzeső, és tart a globális gazdasági stabilitás, addig minden rendben van. Azonban a külső, európai támogatás nélkül a hazai gazdaság azonnal lefulladna. Szétzüllesztett intézményrendszerrel, a független intézmények felszámolásával, a kiszámíthatóság hiányával, gyengülő oktatással nehéz lesz versenyezni a jövőben. "

együtt és a portik

#780389 prospero Előzmény: #780322

"Mert ez a nemzeti sorskérdés, tudom , tudom . :) Nem érzed azt mennyire komikus az egész?"

Nem érzem. Pont úgy érzem, hogy történelmi időket él EU, és a jövőjét nagyban meghatározza, hogy mi történik ebben a krízises (gazdasági, bevándorlási, majd társadalmi krízises) 1-2 évben.

Azt például tudtad, hogy az elkövetkező években Németországban állítólag 12 millió ember fog elszegényedni.

És ahhoz képest amilyen bevándorlási problémák vannak, nem úgy látom, hogy lenne bármilyen ésszerű megoldásuk a helyzetre, pedig amit leírtam Neked, az ésszerű - és tekintve hogy a 420 milliós számú bevándorlóból 0,5% érkezett meg eddig 2 év alatt, még mindig nem lenne késő végre elkezdeni az irányváltást - talán.

együtt és a portik

#780387 prospero Előzmény: #780362

Nos, Tölgyessy interjúban volt benne: SPD-CDU együtt békeidőben 70-80%-ot hozott, most ketten nem érték el a 40%-ot. Ez nagyon súlyos, és én speciel bár szerintem hibázott Merkel, tehát van kritikám felé, nem szeretnék helyette egy elmeroggyantat. Pedig ez is valós veszély.

Orbán szerintem reálisan látja Merkel szerepét, pont ezt ne látná. Szerintem irányváltást szeretne elérni - nem mellesleg besöpörni az ezzel járó belpol hasznot, politikusról beszélünk - de ettől még 2018-ban bárhova húzhatod az x-et, akár pont annak elítélése kapcsán, hogy belpolitika haszonra tett szert - eléggé el nem ítélhető módon. :-)!

Viszont: eddig a migránskérdés kapcsán a legtöbb dologban igaza volt. Tudom ezt úgy fordítod, hogy megállapította a nyilvánvalót stb, stb - de ilyen PC uralta időkben (wilkommenskultur, migránssimogatás, nem fognak a migránsáradattal terroristák jönni, békeszerető vallás, nem iszlám hívő volt a robbantó, ja de, nem bevándorló, csak második generációs stb. stb) - ezt is meg kell becsülni, attól függetlenül, hogy olyan hatása van, mint elefánt a porcelánboltban, mert már annyira el vagyunk szokva ha valaki egyáltalán megpróbálja a valóságot leírni.

együtt és a portik

#780367 Ibiza Előzmény: #780362

bassz ennyi zöldet.. akkor a kis országok semmit ne tegyenek.. Monakó? ott mi van, kisegerebb.. kicsit szedd már össze magad..nem hiszem csak ennyi van..nem cikizés de ez dedó..

együtt és a portik

#780362 banyaiz Előzmény: #780342

Abban egyetértek, hogy Merkel bukása semmiképpen nem érdekünk, legalábbis akkor ha helyette valami elmeroggyant lesz , akkor nagyot buktunk a dolgon. De az, hogy mi terelgetjük őt mert a kvótával a pöcsét satuba fogtuk idézőjelben a szervet hát enyhe túlértékelése a szerepünknek vsz.

Mint mikor a kisegér mondja jól dübörgünk . :)

Olyan szempontból vannak kártyáink annyi EU probléma jön össze, hogy senkinek nem érdeke viták elfajulása egy bizonyos szinten túl. Brexit árnyékában. Ezzel a kártyával tudunk játszogatni ebben a helyzetben. De azért sok blöff nem fér bele. :) Hiba lenne túlértékelni a szerepünket a történetben. V4 összefogással is az ügyben, ami egyébként egy igen törékeny dolog. Láthattad a kvóta elfogadásnál is, mikor nem mellébeszélni kellett hanem szavazni. Van egy igen gyenge pontja sajnos ennek a szövetségnek, pont a lényeg, a piszkos anyagiak. Az a satu egy kicsit komolyabban fogja a pöcsünket mint a kvóták és hasonló okosságok.

együtt és a portik

#780342 prospero Előzmény: #780322

Azt nem lehet elvitatni, hogy egy adott ország ismeri a saját teherviselő képességét bevándorlók fogadása szempontjából, vagy lehetnek más céljai a migránsokkal : demográfiai gondok megoldási kísérlete stb.stb. Egy kulturális tényezőt hogyan számszerűsítesz. Hogy mondjuk németek, franciák már 50-es évek óta ezzel kísérleteznek, vannak tapasztalataik (elég rosszak), meg egy magyar zárt társadalmat, akinek még a határon túli magyarokkal is problémája volt, MSZP kampány hatására re: 2004-es népszavazás.

Te szoktad mondani a végső megoldás, sok kis lépés összességéből fog adódni.

Ez egy kis lépés, aminek következménye lesz a kvótára, akár úgy, hogy EU mégis végigviszi és akkor Magyarország kimarad - cserébe határvédelem vagy valami más, új tárgyalási pozik felvétele, vagy úgy, hogy kvóta ügyben irányváltás következik be.

Merkel mamit meg kell támogatnunk, hogy a helyes irányba induljon el, nem szeretném, ha bukna, nem szeretném, ha Magyarország EU ellenes lenne, nem szeretném schengen felbomlását a kvóta miatt, és ha nincs kvóta, akkor hátha elkezdenek nagyobb felelősségel gondolkodni az ügyről értsd: ne a kke országainak faszával verjék a csalánt a migránsok ideosztogatásával, mert akkor lehet tovább töketlenkedniük, hiszen a kvóta majd megoldja az otthoni népszerűségi problémájukat.

együtt és a portik

#780322 banyaiz Előzmény: #780297

Ha a világ jóságára és rosszaságára alapvető hatással van szerintünk a kvóta ami az egész közös eu-s vonatkozó szabályoknak egy részterülete, akkor két választásunk van vagy elfogadjuk nincs jobb alapon, vagy megváltoztatjuk a közösségen belül.

Elindultunk a megváltoztatás útján , nyugtázom. Közben úgy csinálunk mintha ez lenne a Szent Grál vagy hasonló. Nagy felismerésünk. Nyugtázom , a maga helyén, hogy ez micsoda.

Lehetnek olyan kimenetek , hogy EU kvóta helyett más közös megoldást próbál, lehet az, hogy egyáltalán nem lesz kvóta hanem valami más tehermegosztás, vagy mindenki egyénileg intézi .

Foglaljuk bele az Alkotmányba mi ebben a részterületben egyénileg döntünk. Mindez jogi anomáliákat okozhat a későbbiekben ha az EU álláspontja majd kialakul az ügyben, változik az ügyben és ez esetleg üti a mi bohóckodásainkat. Elég valószínű, hogy folyamatosan napirenden lesz ennek a részterületnek a helyzethez igazítása EU-n belül . Tehát értelme 0 vsz Alkotmányba belefoglalni , de mi ezzel most nyomást gyakorolunk a majdani EU álláspontra. Nyugtázom , szuper jó .

Egy kérdésem van és akkor mi van? :) Erre kell ezt a cirkuszt nyomni?

Mert ez a nemzeti sorskérdés, tudom , tudom . :) Nem érzed azt mennyire komikus az egész?

együtt és a portik

#780321 banyaiz Előzmény: #780297

Azzal őrizzük meg a magyarságot , hogy hülyébbnek tettetjük magunkat mint amilyenek vagyunk? :) Mert valahová ilyen irányba kúszunk mászunk nagy erőfeszítéssel rendszeresen.

Tagjai vagyunk egy közösségnek aminek vannak elfogadott bevándorlási, menekültügyi stb irányelvei, jogszabályai.

Sikerült felismernünk néhány 1x1 dolgot és erre rájátszunk.

Nem hiszem, hogy ezek előre vivő dolgok bármilyen szempontból.

Kvóta vagy nem kvóta lenni vagy nem lenni. :) Röhejes .

Ha mi azt az irányt tartjuk jónak ne legyen közös menekültpolitika, bevándorlási politika , minden tagállami szinten dőljön el akkor megvannak ennek a fórumai. Többség megszavazza EU-n belül máris automatizmus lesz. Ilyen egyszerű egy közösségben az élet.

Az egy másik kérdés, hogy Mo-nak előnyös lenne e az ha a közös menekültpolitika helyet tagállami döntés van . Ez már egy elég bonyolult kérdés a jövőre nézve. Kiragadni belőle egy egy dolgot mint most a kvótát, hogy nem tetszik az könnyű mondhatnám úgy is olcsó játék hülye gyerekeknek. :)

De ha teljesen tagállami szintre kerül és mindenki egyénileg szabályozza teljeskörűen , más szituáció. Valami olyasmi vigyázz mit kérsz még a végén teljesül. :)

szavazás

#780313 banyaiz Előzmény: #780261

Annyira beijedtem attól mennyien mennek el népszavazni, hogy mindjárt átugrok a boltba egy óriás csomag wc papírért. :) Kell majd hétvégére . :)

Ugye első körben megvizsgáltam eseményeket, aztán levontam következtetéseimet. Szerintem elég jól mi miért is történik. Politikusok egyszerűség világában közben drámák és tragikomédiák zajlanak az egy dolog megfelelő helyen kell kezelni.

Miről írnék ki népszavazást. Mit tudom én, meg kellene feleljen néhány kritériumnak legyen értelme, szükséges legyen sőt elkerülhetetlen mert különben minek bohóckodni stb. Leginkább semmiről nem írnék ki hacsak nem elkerülhetetlen. Hülyeségfesztiválokat szervezni , van amúgy is elég probléma anélkül is. :)

Persze ha költségeket minimálisra szorítjuk kampányt , választás közvetlen költségeit ésszerű módon akkor ez a svájci módszer se utolsó, hogy nagyon sok mindenről szavazgatnak rendszeresen. Ennek a kultúráját is ki lehet alakítani .

Talán az EU/NATO népszavazásokon kívül nem is volt egy olyan sem aminek bármi értelme lett volna a cirkuszon kívül rendszerváltásunk óta. Nekem nem jut eszembe egy se ezen kívül.

együtt és a portik

#780306 tozsdenyul Előzmény: #780296

a kiválasztott nép lehet, hogy nem sokat változott etnikailag, a magyar viszont nagyon is,

Az elmúlt ezer évben, valóban sikerült megtartani ezt a népet, európán belül szinte egyedülálló mértékü etnikai keveredéssel, és az "eredeti", ázsiai rész teljes felhígulásával

Hogy mitöl maradt meg ez a nép, nem tudom, az az egy azért biztos, hogy nem a befogadás elutasításával

Az elutasítás a nacionalizmussal indult, az meg úgy kb 19.sz.

Nézd meg, hogy maradt meg ez a nép a 19. sz-ig, meg az azt követö idöszakban

Ezt még csiszoljátok kicsit Árpival

együtt és a portik

#780297 prospero Előzmény: #780236

Népszavazás kötelező érvényű eura. Brexit stb. Vagy ukrajna esete.

De nemzetállami szinten. Svájcban megszavazták, hogy ne legyenek minaretek. Megoldja a migránsválságot? Nem, de azt megoldotta, hogy ne legyenek minaretek.

Érvényes népszavazás megoldja a migránsválságot. Nem. De azt megoldhatja, hogy Magyarországnak ne kellkjen automatizmusok alapján befogadnia ismeretlen számú embert, ami ismeretlen szám bemeneti adata az, hogy hány millióan érkeznek euba egy adott évben.

Komolyan nem értelek. 1000 éven át sikerült megtartani ezt a kis országot magyarnak, az őseink élhető formában hagyományozták ránk minden hibájuk, tévelygés ellenére. Nekünk is így kellene továbbadományozni a gyerekeinknek.

De vegyél példát Isten választott népéről. Pár birodalom már elbukott, országuk sem volt jó darabig, módszeresen irtották őket mégis itt vannak és azt mondják: mi nem fogadunk be, mert megváltozna izrael etnikai vallási összetétele.

Talán nem véletlenül maradt meg ez a sokat szenvedett nép.

együtt és a portik

#780296 prospero Előzmény: #780236

Népszavazás kötelező érvényű eura. Brexit stb. Vagy ukrajna esete.

De nemzetállami szinten. Svájcban megszavazták, hogy ne legyenek minaretek. Megoldja a migránsválságot? Nem, de azt megoldotta, hogy ne legyenek minaretek.

Érvényes népszavazás megoldja a migránsválságot. Nem. De azt megoldhatja, hogy Magyarországnak ne kellkjen automatizmusok alapján befogadnia ismeretlen számú embert, ami ismeretlen szám bemeneti adata az, hogy hány millióan érkeznek euba egy adott évben.

Komolyan nem értelek. 1000 éven át sikerült megtartani ezt a kis országot magyarnak, az őseink élhető formában hagyományozták ránk minden hibájuk, tévelygés ellenére. Nekünk is így kellene továbbadományozni a gyerekeinknek.

De vegyél példát Isten választott népéről. Pár birodalom már elbukott, országuk sem volt jó darabig, módszeresen irtották őket mégis itt vannak és azt mondják: mi nem fogadunk be, mert megváltozna izrael etnikai vallási összetétele.

Talán nem véletlenül maradt meg ez a sokat szenvedett nép.