szóljak? Kávét ne fözzek neked, amíg vársz? :)
szóljak? Kávét ne fözzek neked, amíg vársz? :)
na még háromszor írd át a szöveget, ha megvan a végleges gondolat szóljál :)
"az az érdekes az integrációban,hogy gyakran az emberek olyanok lesznek,
mint a feléjük "felépült" elöítélet. Egy fajta önbeteljesítö jóslat"
:DD ez komoly? jó nagy zöldség. Inkább arról van szó lehullik a máz előjön a való.. kiderül az előitélet az egy tapasztalat..
festheted rózsaszínre a darazsat..rakhatsz rá tütüt..lehetnek lilaködös óriásplakátok..ha megcsókolod meg fog csípni..
Hol jogvédösködtem? Én azt látom, hogy pl a gyújtogatást relativizálod a németeknél, meg a kamionost sajnálod. De én jogvédösködtem? :)
az úgy nem megy, hogy rohadjon meg a gyújtogató migráns (aki tüntetöleg gyújt) , a német gyújtogatás (aki más emberre gyújtja rá a szállást) viszont önvédelem...
Következetesség hiányánál nem rád gondoltam elsösorban, de látszik a helyzet súlyossága :)
A magyar esetnél nem tudom ki mire gondol, én pl se feleség se gyerek esetre, de szerintem amúgy sem számít, minden rögzült már régen, a kerék meg halad tovább...nagyjából a felesleges szófosás szintjét érte el a " vita" sikeresen kiiktattak minden rációt ugye, akiknek a ráció fájna
(visszautalva elözö hozzászólásomra, ezt a következetlenséget érti a migráns, nem múlik el nyomtalanul a dolog. Attól még, hogy a mindenhonnan az arcodba fosott gyülölet közepette, arról nagyot hallgatnak hogy közben verik a migránsokat, rájuk gyújtják rendszerszerüen azt a pöcegödröt is, amit szállásnak csúfolnak, attól mindez létezik. És olyan válaszgyülöletet kelt bennük, hogy abban nem lesz köszönet. Tudom, megint mindenki más lesz a hibás, és a következö béketárgyalás után megint lehet visszafele mutogatni, ahelyett hogy elöre gondolkodtunk volna)
jogvédősködsz folyamatosan :)
annyira francia példa, hogy a magyar sofőrt fel is jelentették magyarországon, és a magyar hatóságok azóta is ellehetetlenítik a mindennapjait.
a vasúti sínre fektetés óriási csúsztatás, mert láttam a videót, amire gondolsz és saját maga vágta be a feleségét gyerekestől a vasúti sínre, úgy hogy még rendőr sem volt a közelbe. nem kell maszatolni.
német gyújtogatás, idő kellett, amíg eljutott egy társadalom, addig a pontig, hogy elkezd ellenállni, ha már a politika nem hallgatja meg a véleményét az adott témával kapcsolatban. ok okozat.
francia jogvédö társaim?
Francia volnék? :) Vagy jogvédö?
Csak elmondtam a véleményem, hogy az egyik fél magatartása hogyan járul hozzá a helyzet tartós ellehetetlenüléséhez és eszkalációjához. Ettöl mindjárt francia leszek? :)
A kamionos a francia példa, a gyújtogatás (föleg) német, a verés után vasúti sínre fektetés magyar.
Valószínüleg anglia áll a legkevesebb elöítélettel hozzájuk, legtöbb türelemmel, bizalommal, legalábbis ez lehet amit érzékelnek.
Én amúgy 2006-ban is a rendörök pártján voltam, mert legyen rend szerintem. Ahogy hasonlóképpen akármilyen hátterü gyújtogatóval, rendzavaróval.
Van egy gyanúm, hogy a felhorgadó közönség jó része nem olyan következetes, mint én...
Franciaország, Németország miért nem jó nekik? Miért akarnak minden áron átszökni Angliába? Háború van az EU-ba, hogy minden áron át akarnak szökni a szigetre? Miért annyira fontos számukra, hogy átjussanak, akár azon az áron is, hogy lezárják tűzet gyújtanak az autópályán, megverjenek kamionosokat stb?
Amikor az autópályán tűzet gyújtanak, vagy a parkolóban a kamionokat feltörik, akkor a francia jogvédő társaid ott vannak és mondták, hogy kedveskéim, ezt ne tegyétek?
az az érdekes az integrációban,hogy gyakran az emberek olyanok lesznek, mint a feléjük "felépült" elöítélet. Egy fajta önbeteljesítö jóslat.
Ha nincs beléd vetett bizalom, ha nincs feléd érkezö türelem (hogy azt ne mondjam szeretet), akkor nincs "fejlödés".
Igaz ez gyerek-szülö, vagy férfi-nö vonatkozásban is.
Ha tolvajnak néznek mindig "ezek", akkor tolvaj is leszek (és elsösorban "ezeket" lopom meg).
Ahol a kamionos ráhúzza a kamiont a gyalogosra, ahol a menekült fején hat darabra törnek egy botot és a vasúti sínre vonszolják, ahol százszámra gyújtják fel a menekültszállásokat, hogy még azt a nyomorult vegetálást is ellehetetlenítsék...
Ott a környezet és az üzenet olyan, hogy sosem lesz integrációnak még esélye sem, eröszakra és ellenállásra neveli még azokat is, akik amúgy nem ilyen irányba indultak volna el.
ilyenkor hol vannak a jogvédők, hogy megvédjék a kamionosokat? ezek a hölgyek/urak nem érzik, hogy tüntetést kéne szervezni a calaisi csürhe ellen?
megint beégtél LMP-s...Mekkelek az illetékes et..:)
tipicsníj szdsz-es a dumád.
Nézzük a jó oldalát, legalább az ÁNY jól keres rajta.
Nem írtam, hogy szavazás kérdése a tudomány, azt mondtam hogy nem egy darab vélemény.
Apró megjegyzés még: a mai világkép nem napközpontú :)
Nyomjad inkább a sértéseket, Bugsy, ahhoz legalább értesz.
Az okozza a fő gondot a meló mocskosságán kívül, hogy görögöknek kellene jó eséllyel elvégezni. Valamilyen görög szigeten. Ezek pedig amúgy is fejre álltak gazdaságilag.
Lehetnének esetleg olaszok van pár szigetük.
Zöld foki szigetekig nem viheted őket. Vagy francia Guyanáig mint a fegyenceket annak idején. :)
Ki vállalja a melót nyilván senki nem töri magát érte. Margit szigeten , Csepel szigeten bevállaljuk. :)
Előbb utóbb az akadálygyaloglásból elég lesz, és hát muszáj lesz bepiszkolnia Európának a kezét. Még azért megy a tárgyalás afrikai országokkal, törökökkel időigényes dolog.
Ezek az országok érzik azt szükség van rájuk, jó tárgyalási pozíciójuk van, csillagos eget is elkérik nyilván.
Ezért kellene egy másik szűrő, ez logikus csak kinek területén.
Amíg csak ilyen bohóckodás van jogi határzárakkal és akadálypályákkal 2 hónap múlva tovább Germany addig még elmegy. De ha pár 100 k-t táboroztatnod kell amíg el nem bírálják a kérelmét , és akit elutasítottak azt nem tudod hová toloncolni az már mókásabb. Még ha tudod hová toloncolni elutasítottakat akkor is elég piszkos munka. Nyilván minden ország azt mondja miért pont én csinálnám.
Görögök jó pénzért bevállalhatnák kimásznának kicsit az adósságból. Köthetnének alkukat. Csak belpolitikai kérdés is, amúgy is nagyon stabil görög kormányokkal. :)
Nehéz.
Egy ilyen táboroztatásnak az lehet az egyik előnye, hogy tömegek kedvét mérsékli . Mikor x év múlva is táborozik még és várja a bírálat eredményét az nem hat lelkesítően mások indulására.
Csak ehhez be kell piszkolnunk a kezünket. Akkor nem más végzi a piszkos melót valahol Afrikában stb EU- n kívül. Akkor ez már nem egy akadálygyaloglás látszat címén.
+ mindenképpen kell hozzá visszafogadó hely, ha az nincs akkor egyirányú a dolog, mint jelenleg nagyjából.
Cipruson már rutinosak az ilyesmiben, Málta, Kréta stb. Variáció rengeteg van csak hát ez egy elég mocskos melónak néz ki. Senki nem szívesen töri magát érte. Szóval nem is biztos, hogy csak pénz kérdés valakit erre rádumálni Európán belül. Ha csak pénz kérdés lenne még egyszerű lenne.
Törökök is rögtön nagyot álmodnak az ügyben. Érzik , hogy vastagon kell fogjon a ceruza, nem adják olcsón a szolgálatokat. :)
EU-n belül pedig hát még sokkal nehezebb ügy valakit erre rábírni. De lehet , hogy ebbe az irányba fog menni a dolog.
Hát mit mondjak erre a levélre. Az egészet kellene olvasni eredetiben, de ami így lejön belőle az kb az , hogy aki írta fogalma sincs arról, hogy mi történik. Se a világban se Európában. :) De Viktor irányában heves érzelmei vannak ebből még akármi is lehet. :)
Ha mélyére nézünk gyakorlatilag egy mossuk kezeinket történet van. Mert azzal nem foglalkozunk , hogy törökök, vagy bárki más milyen eszközzel állítja meg . Legalábbis érdemben nem foglalkozunk vele. Csak az eredményét értékeltük esetleg volt egy kis szájkarate.
Más végezze el a piszkos munkát. Aztán mossuk kezeinket mint Pilátus.
De hát ha a mélyére nézünk akkor nagyon sok mindent látunk. :) pl mondjuk a líbiai vagy szír eseményekben a szerepünket.
Valahol elég álszent dolgok ezek de hát ez van. Egyik oldalról az teljesen normál ügymenet, hogy nagyhatalmak marakodnak Szírián , de ha érkezik egy menedékkérő akkor nemzetközi egyezmények , emberi jogok stb .
Kb dióhéjban ez az ENSZ nagy problémája is, hogy jobb nem a mélyére nézni a dolgoknak csak a felszínen valamit az egyezményekkel szöszölni.
Egy pótcselekvés a belső akadálypálya vsz.
A külső a fogós kérdés és ott van néhány komoly probléma. Addig oké amit mondasz, hogy korábban pl Líbiában Kadhafi fegyelmezte a népet , és onnan nem tudtak tömegesen indulni. Miért ne tehetné EU is kérdezed.
Technikailag a fő problémát az okozza ha valaki megérkezik a kontinenshez egy felfújható gumideflinen átevezett a Földközin akkor a kérelmének az elbírálásáig el kell valahol helyezned.
Aztán akit nem fogadsz be a származási országgal egyezmény kell a visszafogadásról.
A klasszikus régebbi sztori ami hasonlóságot mutat sok szempontból az zsidók Palesztinába kivándorlása volt . Akiket elkaptak azokat eleinte Németországba brit megszállási területre vitték, aztán Cipruson táboroztatták . Technikai egyéb szempontból a két probléma között vannak hasonlóságok.
Hol van az a hely ahol pl a tavalyi hullámban érkezettek elhelyezhetők lettek volna? Egy görög szigeten több 100 k? Aztán nem tudod visszatoloncolni, végtelenségig nem tarthatod ott stb stb .
Azért nem egyszerű probléma.
Kadhafi biztos egyszerűbben rövidre zárta nem szöszölt annyit a különböző emberi jogokkal stb. De ha normál ügymenetben gondolkodunk akkor kb a fenti problémák vannak.