Még egyszer megnéztem mert kíváncsi voltam rá, hogy ennyire rosszul ítélném e meg a dolgokat, ami ilyen heves érzelmeket váltott ki belőled.
Észrevettem még egy fontos dolgot . A néni azt mondja stop sign a stoptáblára. Ez elég szokatlan , következtetésem vszínű külföldön élhetett sokáig ott is angol nyelvterületen. Ez magyarázhatja pl azt miért fejezi ki magát ilyen körülményesen magyarul.
Ez tovább árnyalja a képet a számomra .
2. meghallgatásra már csak 3 -ra értékelném a kommunikációját a rendőrnek. Mert igaz, hogy belekevert ilyen forgalomirányító jelzőkészülék és hasonló nagyon fontos szakkifejezéseket csak nem hallgatta végig mit mond a másik. Ez pedig elég alap egy hivatalos személytől ha már beszélget ne vágjon állandóan a másik szavába.
Kicsit olyan a hangulata a dolognak mintha ő ott a helyszínen meghozná a határozatot az ügyben. Lehet a néni nem is tudta, hogy itt még szakértő stb lesz, azért magyarázott olyan elszántan mert azt hitte ez a rendőr dönt mindenről.
Ezek a kommunikációs finomságok elég furcsák azért vsz ezek félre vihetnek eléggé egy ilyen "beszélgetést" indulatok elszabadulnak. Miközben neki kellene irányítania/uralnia a beszélgetést mint hivatalos közegnek. Ebbe én belekötnék ha kiértékelése lenne egy ilyen intézkedésnek a főkapitányságon, mit lehet jobban csinálni az állampolgárok őrzése védése közben. Persze csak építő jelleggel. :)
Látod még egy ilyen kis hétköznapi eset is mennyi szemszögből nézhető, mennyi tanulsága lehet akár. Jó , hát be lehet sűríteni egy tudta plakátba is Tudta, hogy vannak sofőrök akik nem adják meg az elsőbbséget? :)