Regisztráció Elfelejtett jelszó

Foci EB

Re: ezt kapd ki

#774803 banyaiz Előzmény: #774791

Mondjuk Izlandon ha kiválasztanak 1000 háztartást az a teljes lakosság nagy vonalakban. :) Na jó nem de azért az ott nagy minta már.

Ott más lehet a történet.

#774799 TrendMan Előzmény: #774791

Erre több mód is van.

Nálunk, ha pl. azt hallod, hogy egyes rádióadókat a hallgatóság hány százaléka követ, még kőkorszaki módon csinálják.

pl a Nielsen kiküld adatfelvelőket kérdőivekkel a népesség egy reprezentativ mintájához és ezeket az értékeket kerekitik fel.

Mivel most már minden tv vagy rádió adónak van online elérhetősége, gondolom a fenti módot kiegészitik valamilyen kattintás szám alapján szürt adatokkal, becslésekke.

De Izlandon nem zárom ki, hogy az összes tv-készülék valamilyen online rendszer része és közvetlenül mérhető.

Viszont ott a szabad téren kivetitők előtt tomboló tömegek nem annyira jellemzőek.

#774798 banyaiz Előzmény: #774791

Kiválasztanak mondjuk 1000 háztartást sacc/kb de nem véletlenszerűen. Az országnak megfelelő jellemzőkkel. Ebben van egyedül élő nyugdíjastól a nagycsaládosig mindenki megfelelő arányban. Iskolai végzettség szerint is életkor szerint is és a jó ég tudja még mi szerinti megfelelő arányok.

Őket mérik, és ebből matekoznak. Pontossága az adatoknak nagy vonalakban lehet csak vsz.

#774796 Euroman Előzmény: #774794

ez csak kábeles, esetleg settopbox-os ügyfélnél megy....én műholdas vagyok mind a magyar, mind a külföldi vételben, azt biztos nem tudják mérni....

#774794 Koffein Előzmény: #774791

szerintem a mediaboxokon keresztül tudják mérni, hogy mire kapcsolsz, mit nézel, mennyi ideig nézed...

#774791 matgab Előzmény: #774756

ezen már gondolkoztam, hogy hogyan mérik a nézettséget...

Mert oké, egy átlag műsor esetében a TV-kre ráköthetnek bizonyos érzékelőt egy reprezentatív mennyiségű emberre (bár én még soha nem kaptam ilyen jellegű felkérést és ismerőseim sem). De hogyan számolják a tereken a kivetítők előtt tomboló embertömeget?

Re: nincs cím

#774747 banyaiz Előzmény: #774730

Látod mégis "szakmázok" itt neked. :) Még annyi nézd majd meg a Wales belgát. Meg fognak szenvedni a belgák vsz. Mert Wales látva a mi meccsünket nem hiszem a mi taktikánkkal áll majd a meccshez. Védekeznek majd 10 emberrel aztán belgák küszködhetnek amíg nem rúgnak egy gólt. Persze jobb csapat a belga és nem vszínű ne bírnának el velük, de így vmennyi esélye lesz azért Walesnek is.

#774745 banyaiz Előzmény: #774730

Szóval értékelem , de az utsó 2 meccsünket nem értettem taktikailag mit csinálunk. Portugálok ellen oké nem volt továbbjutás veszélyben. De belgák ellen 0-0-nál mit akartunk mikor minden 2. támadásuk gólhelyzet volt. Aztán 0-1 -nél már kénytelenek voltunk még jobban kitámadni onnan már nem volt sok választás.

#774744 banyaiz Előzmény: #774730

Persze nagyon jó lenne ha volna 2x olyan focistánk cserékkel együtt, akiket kiküldünk az angolok vagy belgák ellen egy olyan taktikával támadd le az ellenfelet a saját 16-osánál és utána küzdelem az egész pályán és győzzön a jobb.

Csak hát ez jelenleg nincs 2x ilyen focistánk. Ha lenne akkor mi lennénk kb a német válogatott.

De én értékeltem Storcknak azt az erőfeszítését amit véghezvitt, focit is próbált, voltak szép dolgok.

#774743 banyaiz Előzmény: #774730

Izlandiak ellen nehéz látványosan játszani. Persze lehet a pálya 2/3-án amit átengednek , ott lehet 1000 passzt csinálni , csak ahol felveszik a védekezést ott már nehéz villogni. Ott már megy a birkózás.

Ezzel a játékkal amit próbáltunk belgák ellen vsz semmi esélyünk nem lett volna az angolok ellen se mert átrohannak rajtunk olyan gyors embereik vannak nekik is.

Izlandiakon azért nem tudták átrohanni mert 20 méterre a kapujuktól védekeztek, ott már hová rohanjanak kifutnak a pályáról. :)

Észjáték ez a foci. Nem csak rúgom a labdát aztán futok utána. :)

#774742 banyaiz Előzmény: #774730

Azt egyébként rögtön gondoltam az angolokra célzol. :) Nem akarok nagyon szakmázni, komoly tudomány ez a foci. :)

Szóval minden csapat annyit tud játszani amit az ellenfél enged. Barcelona is gálázik lövi a 100 gólokat egy egy szezonban, aztán ha összekerül egy Atleticoval akkor elfogy a tudomány időnként. Nem biztos azért mert rosszul játszanak, csak hát ellenfél is van a pályán.

#774739 banyaiz Előzmény: #774730

Fociban sok minden megtörténhet egy egy meccsen. Dzsudzsák mint portugálok ellen 25-ről beragaszt 2 gólt meccs elején és utána az angolok szűzlányos zavarukban össze vissza szaladgálnak 80 percen keresztül, akkor el tudom képzelni :)

De egyébként nem vszínű.

Megnézed a belga /portugál meccsünket, hányszor volt sakk/matt hátul nálunk. Megnézed az izlandi angol meccset ott hány ziccerük volt az angoloknak. Azért ez az angol csapat nem annyira kutyaütő mint ahogy most a médiában megjelenítik.

#774734 TrendMan Előzmény: #774716

Vaze, ez is mennyire elhizott ember.

Az angol szurkolók közül is a legtöbbb, akit mutatnak, vagy kövér vagy férfi, mégis melle van.

Az ivóvizben van valami vagy az ALE is már génkezelt?

Hová megy ez a világ?

#774730 Csusza Előzmény: #774650

Én az angolokra gondoltam, hogy vertük volna őket. :-) Ez az Izland sokkal jobb volt, mint ellenünk.