Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#761317 banyaiz Előzmény: #761315

Egy dologtól tartottunk nehogy az legyen ellenőrzés , hogy néz ki ez a szántó. :) Mondjuk furcsa kis szántó patakkal akác nyárfákkal és szerintem 100 vagy 1000 éve réttel. Tehát olyan szakértőt nehéz lesz előhozni aki pl ránéz azokra a fákra és azt mondja itt pár éve még szántó volt. :)

Szóval feladtuk a küzdelmet a bürokráciával az ügyben. Van egy nyoma, hogy jeleztük a problémát aztán ha ilyen hülyék akkor legyen szántó. Nekem jó úgy is, csak mint példa jellemző szerintem. Vannak ennél jóval komolyabb bajok is.

#761315 Pyxis Előzmény: #761313

Hivatalvezetői szint felett lehetne orvosolni az általad is vázolt problémákat.

Azonban abban ott már egész csinos keresetek vannak és ezért nem vállalnak fel nagyobb konfrontációt.

#761314 Pyxis Előzmény: #761304

Félelmetes ami az egészségügyben van, Borsodban Szikszón és Miskolc Vasgyári kórházában is megszüntették a sebészetet, a megyei kórházban vonták össze a szakorvosokat. Anyukám, aki szinte mindent megeszik mostanában a kórházban többször mondta, hogy ehetetlen volt az ebéd és reggelire vacsorára csak margarint v. kefirt és kenyeret adnak.

Nagy szükség lenne piaci alapú betegellátásra.

#761313 banyaiz Előzmény: #761304

Legutóbbi mérkőzések földhivatalban szántóként nyilvántartott rét ügyében. Mondom az ügyintézőnek végén már hivatalvezetőnek , hogy ez nem szántó fogja már fel, mutassa hol és mikor volt ott szántó, világ életében rét volt. Aztán vállvonogatás , hogy a felmérésen ezt besorolást kapta és lehet újat kérni ennyi és ennyi lóvé.

Mutatom előző tul lapot rét , árok vagy valami ilyesmi mondom most hirtelen szántó lett belőle de jó. Fizessek azért mert ők hibáztak hogyan gondolják. Végén megegyeztünk abban hosszas vita után , hogy akkor ha ilyen hülye a rendszer akkor szántó lesz. De nem látszott rajtuk , hogy felfognák ez így nem éppen a tökéletes ügymenet. :) Értem, hogy a rendszer áldozata és ő se tudja átlépni a kereteket de hát b+ nem hinném valakinek ezt a problémát jeleznék minden marad a régiben. Sok ilyen kis apró leszarom történetből lesz a végén a káosz.

Nem nagy dolog csak jellemző. Ők hibáznak kijavítják saját hibájukat ha leperkálok 80 k-t vagy mennyit. B+ akkor a besorolásodat. :)

#761310 banyaiz Előzmény: #761304

Mint akik bevették a leszarom tablettát és akkor örüljetek vagyok. Hű de rendet tudnék rakni néha egy egy ilyen hivatalban hasonló helyeken mikor azt látom egy ügyintő arcán nagy életundort és hagyjatok már békén hülye állampolgárok . Akkor pl egy kórházban nincs semmi fegyelmezési eszköze egy vezetőnek mert örüljön, hogy az orvos ott van még és nem Angliában. stb stb.

Szóval nagy rendrakás kellene de hát hálátlan egy munka ez. Nem is vállalta egyik kormány se .

#761307 banyaiz Előzmény: #761304

Olyan az egész mint aminek nincs gazdája. Ennek egyik szerintem szemmel látható következménye a sok közül, hogy akik ezen a területen dolgoznak érdekes hozzáállás jelenik meg náluk sokszor. Mintha a fizetésükbe beépítették volna azt, hogy elfogadott a silány minőségű munka. Kevés fizum az állam nem becsül meg cserébe fel vagyok jogosítva arra, hogy leszarjam a munkámat. Örüljenek egyáltalán bejöttem a munkahelyemre. Nekem ez jön le sokszor ilyen helyeken.

Ez már a következmények következménye az alsó szinteken a végrehajtói szinteken. A tünet.

#761306 banyaiz Előzmény: #761304

Hálátlan területek az biztos. Nem véletlenül bízta Viktor KDNP-re. :) Ravasz, hálás kis feladat kínlódjatok vele.

Pl ez a központosítás a Klik milyen célt szolgálna? Nyilván azt, hogy minden kiadás kontroll alatt legyen. De ennek csak akkor van értelme ha először az egész rendszer át van világítva racionalizálva és megállapításra kerül mi az értelmes kiadás és mi a pazarlás. Utána jöhet ennek a központi betartatása. Addig ez a KLIK csak növeli bürokratikus szarakodást.

Az egész államigazgatás beleértve oktatást egészségügyet az én szememben kb olyan mint Svejkben amikor Svejket a pap ki akarja hozni a börtönből. Keresik papírjait nincsen mi fene van, végül megtalálják ott van az íróasztalon egy nagy halom papír között az irat Svejket kivégezték. De hát nem is tudja mit követett el és most beszéltem vele nem végezhették ki. Akkor valami hiba van. Telefonok ki ez a Svejk stb , hogy került ide, de hát te vetted át tegnap stb stb. :) Na kb ez ennek az egésznek a szervezése színvonala.

#761304 matgab Előzmény: #761289

az egészségügy és az oktatás az a klasszikus két terület, amit minden ellenzék felhasználhat lázításra, hangulatkeltésre.

Mindkettő óriási pénzbe kerül, megy a pazarlás (főleg az egészségügyben) és mindkettő szolgáltatási színvonala egyre katasztrófálisabb.

És ami a legszebb az egészben, hogy ha bárki felülről hozzá akarna nyúlni és racionalizálni akarná, vagy hatékonyabbá tenni, akkor az egész szakma egyből fellázadna, hogy miért kell itt valakit kirúgni, miért kell a kórházat áthelyezni, miért nem lehet a kistelepüléseknek is meg a saját kis kórháza/iskolája.

A klasszikus vicc jut eszembe:

Ki akar változást? (mindenki felteszi a kezét)

És ki akar változni, kinél kezdjük el a változásokat? (és néma csend és harag)...

Illetve azok akik szép lenyúlásokat végrehajtják (pl orvosi eszközök beszerzése stb.) azok pont a rendszer fő szakmai irányítói, akik nem is érdekeltek a redformokban, hiszen a fő bevételi forrásuktól fosztanák meg saját magukat.

Helyettük meg nem lehet pl. orvostanoncokat, rezidenseket kinevezni, mert azoknak meg nincs meg a tapasztalata (sem szakmai, sem vezetői, sem emberi, sem általános élettapasztalat).

Szóval egész biztos, hogy ez a két téma amíg az ország Magyarország lesz, addig téma lesz és fő ellenzéki gyújtópontnak minősül.

Megoldás? Az egészet vagy fel kell oszlatni és privatizálni - na ez az amit nem tehet meg egy politikai párt sem.

Vagy egyszer valami gigasztikus lóvét beletolni, amit olyan szakemberekre kellene rábízni, akik nem korruptak és értik a szakmát. Hát ilyen nem tudom, hogy mikor lesz...

Következő lépés mi lesz?…

#761260 walex

Következő lépés mi lesz?

Betiltják az e-mailt,hogy a postának jobb legyen?

...és még ezekre mondják a híveik, hogy ők nem kommunisták.

#761258 Turkoglu Előzmény: #761254

Méghozzá így ni:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/gyakorlatilag_betiltja_a_kormany_az_ubert.5.226928.html

Szerencsére én nem taxizok, úgyhogy tőlem megrohadhat az összes, 280-ért már lassan egy liter benzint veszek, ezek az élősködők meg annyiért visznek el egy kilométert, vagyis annyit se mert mindegyiknek berhált még az órája is...

Mostantól majd ha felveszem az asszonyt a munkahelye előtt egyből gyanús leszek, hogy überezek...

...és rövidesen a naranc…

#761254 walex

...és rövidesen a narancsos komik megvédik szegény, szerencsétlen taxisokat a gonosz Ubertől, jelentette ma be a párt egyik néhai MSZMP-s "rendszerváltója".

#761252 banyaiz Előzmény: #761247

Dohánytrafikot valakinek lepasszol akármilyen egyszerű a polgár csak tudja működtetni . Föld dettó max bérbe adja annak aki ért hozzá. Nagy károkozás veszély nem áll fenn.

De kire bízza rá az mkb-t ott már elég karcsú hozzá, hogy hűséges káder. Elég nagy pusztítást tud vele végezni . Szóval nem lelkesedem túlzottan , hogy ott matatnak körülötte.

#761250 banyaiz Előzmény: #761247

Az okozza a nagy fejtörést , hogy egy bank az nem egy termőföld vagy egy dohánytrafik. Lehet rajta rendeset bukni is. Cimborák gondolom a tutira mennének. Úgy pénzt bele tenni, hogy bukni is lehet rajta nem biztos annyira tolonganak érte. Bármennyire leválasztják a problémás ügyeket akkor is a jövőben kockázatot kell vállalni. Szóval egy kicsit gondolkodósabb történet nem biztos ,hogy erőltetni kellene. Egyszerűségnél kellene maradni szerintem ahogy Mato megmondta. :)

Széchenyi bank hol volt méretben egy Mkb-hoz képest. Mégis sikerült fejreállítani pedig az állam beszállt nem kevés lóvéval.

#761249 banyaiz Előzmény: #761247

Mkb-nál vsz nem a 17 mrd sok. Hanem a nagy kérdőjel mennyi lesz a számla konszolidáció során, mennyi lesz az eladási ár, ki veszi meg és mit csinál vele. A 17 mrd az aprópénz a történetben vszínű.

Otp-t kizárták belőle aztán magyaráznak a nemzetbiztonsági érdekről. :) Tartok tőle ez olyan 100 mrd-os nagyságrendű számla lesz a végén jó esetben. Rossz esetben eladják még ráadásul egy kókler haverjuknak aki még úgy fejre állítja, hogy nem a bajorok állnak mögötte hanem a magyar állam majd rendezheti a számlát.

#761247 walex Előzmény: #761235

Százmilliárdokat szórnak el évente tök feleslegesen ahelyett,hogy rendbe tennék a dolgokat.

MKB is egy ígazi sikertörténet.

Nemzetbiztonsági érdek volt szerintük 17 milliárdot bukni rajta. Ez kb. annyira hihető,mint az e-útdíj bevezetés napján megfeküdt rendszer összeomlását hackertámadással megindokolni.

http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/12/28/nemzetgazdasagi_erdek_volt_17_milliardot_bukni/

#761238 banyaiz Előzmény: #761204

Összegre már nem emlékszem de 100 k körüli nagyságrend volt/db. Jó ők is hülyék voltak, hogy nem komoly kereskedőtől és gyanús kellett volna legyen jóval olcsóbb mint a normál ár.

De úgy voltak vele akkor fizetnek ha megjön. Arra egyikük se gondolt teljesen új külső és nem működik. Akkor még próbálták tölteni, új aksi és tölteni kell az eleve bukta, de még reménykedtek.

Tanulságképpen nehogy valaki így járjon.