Azon meg különösen ki vagyok akadva mikor a kormány arra hivatkozik, hogy az EU nem engedi a kedvezményes adózási módok bevezetését. Pl. eva, kiva, meg hasonlók.
Ezek valóban az adózás egyszerüsítését, csökkentését célozzák minden tekintetben.
DE az EU nem azért akadékoskodik, hogy ezeket az egyszerűbb, kevesebb adózással járó módokat nem lehet bevezetni. Hanem azért, mert MINDEN adózásnak ilyennek,
egyben egyfélének, egyszerűbbnek és kevesebbnek kéne lennie.
Mi meg itt hallgatjuk a propagandát a hülye EU-ról.
Az a baj, hogy gond van sok-sok hivatali dolgozó fejében.
Normális országokban a hivatali (állami) dolgozók vannak az adófizetőkért, ez meglátszik a segítőkészségen is.
Nálunk ez pont fordítva van, mert egyik KISZ-es, MSZMP-s komcsi banda sem akar rendet rakni, ezért sokan még mindig azt hiszik, hogy ők vannak értünk és ha segít valamelyik hivatali dolgozó valamit is, akkor boruljunk le szépen a lába elé, foglaljuk imába a nevét, amiért segített a kérdésekre adott válasszal.
Nálam is dolgozott a NAV.
A 1308-as december havi bevallást "hibátlan" jelzéssel beadtam.
A hibátlansága ellenére kiderült, hogy rosszul volt kitöltve a szakképzési hozzájárulás. Egyébként semmilyen összegmódosítással nem járt.
Küldtek egy dörgedelmest, ha nem javítom ki, akkor ez,meg ez lesz velem.
Kijavítottam, beküldtem megintcsak "hibátlanul".
Megint rossz lett.
Megint dörgedelem, bírság kilátásba helyezése.
Felhívtam már az UCC-t, hogy mi a rosseb van. Megmondták, hogy töröljek egy "H" betüt.
Töröltem, beadtam.
Ehhez a pitiáner dologban való ugráltatáshoz igazán nagyon ért a NAV.
Csodálkozom, hogy akár Horváth dossziéja alapján is valamire jutnak az áfacsalások felgöngyölítésében.
hát úgy tűnik tud NAV dolgozni , ha hagyják a politikusok és a NAV vezetése
ezért dolgozott a coca cola télapója, hogy így emlegesd ezeket a nedűket? :D
A cukros leveket el kellene már felejteni, vagy a dohánnyal azonos szinten megadóztatni.
2004-08 között folyamatosan baszogatott a NAV, az SK-ból hozott informatikai cuccok miatt. Le is húztam a rolót. 8 cég ugyan azt a "rendszert" használta. Ebből 6 cég már a múlté, a maradék kettő máig is ezt csinálja. Nem is értem hogy lehet?!
A változás annyi, hogy aprópénzzel nem lehet már korrumpálni.
Miután évek óta mindenki tudja, ahogy mit művelnek a cégek a cukorral, még ők is észbe kaptak. Szép munka.
ünnepeljünk együtt