Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#755669 Ibiza Előzmény: #755659

most össze kéne kacsintanunk a bennfentesek és egy zászló alá tartozók titokzatos mosolyával..ugye? előre tudva a választ de azért jelszóként hetykén kiáltva "ezek? ááá ezek nem" majd a többiek boldogan visszhangozzák..megadva a zsinat boldog nyugalmát. :)

#755666 Euroman Előzmény: #755665

ezt a gif-et phasztolcsyval sokáig néztem, és úgy éreztem magam, mintha hullámvasúttal mentem volna....azt sem bírom, azon is felfordul a gyomrom.....majdnem róka lett a vége....

#755661 prospero Előzmény: #755659

Egy olimpia csak akkor veszteséges, ha azokat a létesítményeket és infrastruktúrát amit emiatt felépítettek az olimpia után ki kell vezetni a könyvekből. Ha egy hidat építenek, vagy fejlesztik a közlekedést, autópályát, azt utána is használhatod ráadásul míg a konkrét olimpiai ktgvetésben ez negatív tétel, az állam ktgvetésében ez megjelenik gdp-ben.

#755660 Ibiza Előzmény: #755658

úgy értem a nullát.. olimpia belekerül 1000be a tervezett beruházások 850be a TV-s jogdíjak reklámokból jegyekből bejön 150..akkor én már belecsapnék.. mert a szállodák a vendéglátók a szolgáltatók a boltok jelentős bevételt kapnak és jelentős adóbefizetés követi.

Nem beszélve az országreklámot.. pár év lendületet ad az idegenforgalomnak..

Angolok is a felépített infrastruktúrát (ha jól rémlik) beker áron továbbadták magáncégeknek.

#755659 Koffein Előzmény: #755658

ha nullára kijön, akkor azt mondom, hogy hajrá, de eltudod képzelni, hogy a fiúk nulla közelire kihozzák? :)

#755658 Ibiza Előzmény: #755647

angolok 30 millió fontos nyereséggel zárták olimpiát.. ha a maglévő infrastruktúra elegendő és a plusz beruházások is tervezettek akkor sztem ha nullára kijön akkor már zsuga..

van már annyi olimpiai tapasztalat amiből kihozható a leghatékonyabb rendezés..

Azok az olimpiák súlyosan veszteségesek amelyek presztizsből imédszépítésből rendeződnek.

Amúgy buta gondolkodás nekem.. "ha olyan nagy üzlet lenne más is ezt csinálná"..

sok ember ezzel magyarázza miért nem vállalkozik.. utána meg azzal annyian vannak nem éri meg..

Annyira nem bonyolult.. kell egy terv kell egy költségvetés.. ha nulla közeli a dolog akkor gyerünk.. mert ami a hozadéka az már a plusz.

#755654 Euroman Előzmény: #755653

akkor szüljön....hátha neki az is sikerül...férfi létére...ha nem, akkor elég ha továbbra is mórikálja magát, az is jól fizet......

#755650 Euroman Előzmény: #755647

csak hogy legutóbbiakat nézzük, Athén, peking, Szocsi hatalma pénzügyi bukás, pazarlás...talán London nem...a régebbiekhez épített ingatlanokat mai használják pl. Münchenben, Berlinben, Rómában, Barcelonában stb....az elmúlt 20 évben lett egyy gigantomán baromság az egész....itt meg még a hajlam is megvan rá.....orbán "farokméregető" természetével....

#755647 rbbj11 Előzmény: #755624

ha nem lenne olyan bonyolult, akkor minden olimpiarendezés mindenkinek csak nyereséget hozott volna, és tülekednének azért, h. rendezhessenek...

#755644 Ibiza Előzmény: #755636

nem feltétlenül.. te elöbb meggazdagodtál utána vetted meg a munkagépet?

nem.. csináltál egy tervet és megvetted.

egy nagyobb esemény koncentrálja és kordinálja a beruházásokat fejlesztéseket.. ráadásul expanziós hatása is van.. bevonz egy csomó magánberuházást.

#755643 Ibiza Előzmény: #755630

stadionépítésről már írtam.. elvileg mindegy mibe ruház be az állam csak pörgesse a beruházásokkal a gazdaságot. Nálam sem elsődleges a stadion.. DE.. van benne ráció.. a magyar sport az a foci..gyerekek is egyből fociznak ha maguktól sportolnak.. más sportágak eredményesebbek de a génekben benna van.. amikor videoton döntős volt (vagymi) még a nők is erről beszéltek és együtt dobbant az emberek szive.. tehát van benne ráció.

Van benne ráció ha foci vb-t rendezünk és jönnek az eredmények.

A foci jó üzlet és jó cirkusz.. lásd a spanyol bajnokságot..teltházasak..az emberek lazulnak.,..miközben a gazdaság nem megy.

rogánok simon l-ek meg mészáros lőrincek többet ártanak a kormánynak mint bármi más..

A jó gazda gondosságával kellene kezelni a dolgokat, már rég helyre lehetett volna hozni a gazdaságot..

Ha ennyi pénz van lehetne:

- csökkenteni a munkabér terheket nettó 200ezer ft-ig

- adminisztrációs terheket a vállalkozásoknak..

- már alakul de az államigazgatást egyszerűsíteni és hatékonnyá tenni

Egészségügybe így nem szabad pénzt nyomni..át kell alakítani.. gondolom egy német vagy osztrák rendszer itt is működik.

Le kellene szokni arról szinészek orvosok az igazgatók a színházakban kórházakban.

Legyen menedzsere az intézménynek..pénzügyi és beszerzési igazgatója..mellettük lehet a szakigazgató.. orvos szinész rendező.

#755638 banyaiz Előzmény: #755629

Ebből is látszik amit már gondolkodó emberek régen megállapítottak a női emancipáció minden hozadékával együtt legveszélyesebb dolog a világon. Még a globális terrorizmusnál is veszélyesebb. :) Jönnek a gonosz terroristák ugye ott a TEK ha mást nem esemény után leszámol velük. De mit lehet kezdeni anyatigrisekkel, és egyéb felbőszült nőszemélyekkel? Na ugye. :) Ehhez képest egy atomháború egy népünnepély.

#755636 KawaBazsy Előzmény: #755627

Ok, kergessünk. S ha utána rendben levő kormány van, s belefér anyagilag, akkor lehet olimpia.

#755635 KawaBazsy Előzmény: #755625

Jah, mindenhol lopnak, de fejlettebb demokráciában - ahogy írod - lefölöznek max pár százalékot, s úgy csinálják, h a végeredmény azért ok legyen. Itthon meg annyit osztanak vissza, amennyit nem szégyellnek, s letojják, h ami marad, az szar lesz.. Sztem van sok jóval fontosabb dolog is, mint csecsem sportrendezvény, vagy máshogy fogalmazva nem telik rá.