hogyan ítélitek meg a niket, túlárazott a jelenlegi szinteken?
- részvényfelaprózás dec 24én 1 db után 2-t kap minden tulaj...
- jövőre részvény visszavásárlási projekt indítanak be, a teljes részvény állomány 10%át vennék vissza...
hogyan ítélitek meg a niket, túlárazott a jelenlegi szinteken?
- részvényfelaprózás dec 24én 1 db után 2-t kap minden tulaj...
- jövőre részvény visszavásárlási projekt indítanak be, a teljes részvény állomány 10%át vennék vissza...
no amcsi pf átalakítás megkezdődött ebay + paypal leépítve...
ok.. majd megnézem 3 hónap múlva.. egyelőre nem érdekelnek külföldi papirok.. a saját vagyonportfóliómat kell átalakitanom.. üres üvegek elad..telire cserél..:)
Ha igen, akkor en kov.kepp latom: egeszseges, prosperalo, stabil ceg, azonban nincs felrearazva, sot, akar draganak is nevezhetnem. Az eddigi premium ertekeltseg reszbeni kiarazodasa indokolt, mert utolso 3 negyedev nem igazolja, hogy fenntarthato lenne az eddigi profit- sales bövülesi uteme. Ha meg nem tarthato, akkor nyilvan nem erdemel jelenlegi 28as P/e-t sem. Ha vki fel akarja vasarolni, sztem rossz boltot csinal, ha jelenlegi arnal sokkal tobbet kinal erte, tehat olyan uton sem latok benne jelentos potencialt.
van egy érdekes tipp. Natural Grocers
100üzletük van 1100 kellene..most készülnek a gazdag területekre.. 2év alatt 54%-al nőtt árbevétel
sztem felvásárolják őket.. vagy valami hasonló..
a legtöbb fundás soron nem látok indokot. Az utolsó negyedévben jelentősebben csökkenő KP állomány és egy duplájára ugró kötelezettség hátterének utána lehetne nézni, de az sem indokolna fele ilyen mértékű esést sem. Nem olvastam a híreket. Lehet a menedzsment profit warningot tesz közzé, akkor szoktak ok nélkül ekkorát esni a részvények.
ezt a tetű GME-t meg miért bántják úgy, mintha ez is olajból élne?
3,71-es EPS mellett 30 USD most már csak az ára... Állandóan esik...
Rbbj, te látsz valamit, hogy mitől esik ez ennyire?
köszi! sokallom a jelenlegi szinteket, de oszti miatt gondolkodom rajta...
kérdezek egy durvát, rbbj ellemzés alapján a zwacnak mi lehet a reális értéke?
megvan miért, mert adósság 4,81B, tehát mint a másiknál, sokkal több a kp állományánál
ezt nem értem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hogy lehet Orig-nek több, mint 3x annyi kp-je, mint az egész kapitalizációja???????????????????????????
Az is hihetetlen, h. itt is kp állomány növekedés van
szerintem Orig adóssága sokkal kevésbé fenntartható, de az is hasonló sztori, igen
Orig kp állományát meg is nézem, mit csinált utolsó 4 negyedévben
szenved itt az egész szektor kivéreztetés folyik major céget is lehet mér venni saját tőke alatt. ha túlélik akkor viszont a tőkeerősek fogják és a beruházáok elmaradását be kell hozni. (de rohatt sok az az egy ha) :)
Még nem látszik teljesen az elmaradó beruházások hatása, de egy elhúzódó alacsony olajár mellett borítékolható az arabok akaratának érvényesülése. Kivéve, ha "véletlenül" a nép rádöbben, hogy demokráciát szeretne.
Már most is látványos az offshore kutatócégek vergődése és még csak most jön a java.
orig-nek jobbak a számíi és ott is igaz, hogy ha el nem viszi az adóssága a csődbe akkor extrém alulértékelt. csak az a rohatt olaj nem akar emelkedni.
ez azt jelenti, hogy lassan lehet bővítő pakkot venni? :)
SDRL-röl pär érdekes adat:
1. P/E 1,44
2. könyv szerinti érték 60%-án forog a rv
3. A kapitalizáció perpill 2,23 B, miközben a tiszta kp 1,25B. Vagyis több, mint a rv-k értékének fele
4. Kp állomány negyedévröl negyedévre nö, egy éve még csak 917 M volt
5. Total Shareholders' Equity 9,21 B, miközben kapitalizáció 2,23 B!!!!!!!
6. Adósság 11,43 B, de folyamatosan csökken
Fentiek alapján egyértelmü, ha adósság nem dönti be, akkor egy extrém mélyen értékelt cég.