Regisztráció Elfelejtett jelszó

TA elemzések,kérdések,válaszok

chart iskola

#4301 _pda_

üdv

nagyon szívesen venném ha tapasztalt TA guruk megosztanák itt a kezdőkkel az elemzéseikben használt időtávok, indikátorok általuk használt módját

ilyenekre gondolok például, amit DLPH beírt az egyik topicba:

""15 perces

lutri

30 perc

vakszerencse

1 órás

chart képezheti normális trade alapját, de csak olyannak, aki tudja mit miért tesz, és nagy rutinnal képes elviselni nagy volát, itt behatárolhatóak várható mozgásintervallumok, mielőtt célba érnél, kikezd rendesen, ehhez kell nagy rutin

napi

minden épeszű trade alapja, az első olyan bontás, amiben olyan valószínűséggel valósul meg a várt célod, ami ésszerű keretek közt van, és nem kaszinó, napos chartnál már eleve olyan a poziméret, ami elviseli az előre belőtt romláis intervallumot, melyet kikerülni nem tudsz, napossal lehet közép és hosszútávon eredményesen profittal tőzsdézni

heti

már használható olyan dolgokra, melyek 3000 forint brutó áron kapható könyvekben értéktelen Ta elemzések eszközei...támaszok, ellenállások, alakzatok némelyike....itt már ezek is működnek, hetes támasz tart , ha tetszik ha nem...hetes ellenállás fog, ha tetszik ha nem...trend belövésére is használom, persze sok mást is...

Ennyit tudok Neked erre mondani. Szia. ""

pár ilyen mondat többet ér, mit egy fél könyv ;-)

Re: Igaz, nem ide tartozik de ...

#882 Kissherceg Előzmény: #851

jókor kell felvenni a zsákod és időben levenni, ez a hosszú túrázás sikere :) Én is csak cipelek hevesen.. :)

#849 Ozzy_ Előzmény: #845

egész nap rá voltam tapadva a monitorra :)

Áldom az eszem, hogy nem vittem át holnapra az OTP pakkot.

#844 Ozzy_ Előzmény: #842

Egyébként mindenkinek köszönöm, aki a nevemben felszólalt.

A ki nem mondott nevűnek meg köszönöm, hogy sok embert kirugat onnan és azok mind átjönnek ide :)

#842 GáborGábor Előzmény: #840

:)))

Pedig tök jó fej és nagyon jó meglátásai vannak a tőzsdén ...

;)

#836 Kissherceg Előzmény: #830

nem akarom kommentálni, mert az érdekesség tárgya erre téved :)

Igaz, nem ide tartozik de ...

#830 GáborGábor

Valaki figyeli mostanság a pf-en a "T. portfolio" topikot?

Érdekes pörgés van benne ...

Re: Ta kérdések

#785 GáborGábor Előzmény: #747

Kösz a fejtágítást, főnök!

:)

A pf -en olvastam a "kt-k" -ról, Mackó írta ...

#749 Waszeitung Előzmény: #747

Kösz Főnök! :D Tudom hogy nem a legjobb helyen nyitottam mert most kb 10400-11200 sávban vagyunk,kt is alacsony,de türelmetlen voltam kicsit,de ez a pár konti jó lesz onnan is,nem szeretnék shorttal beragadni medvében :D

#747 Kissherceg Előzmény: #746

:D:D

kt-k nem értelmes kifejezés, mert nincsen kamattartalmak egy adott időtávon, csak egy van abból :) Feltettem neked hati elemzést egyébként :P :)

#746 Waszeitung Előzmény: #741

Hűha,már a kérdést sem nagyon értem....

Ha "kt-" az talán negatív kamattartalmat jelöl,de olyat mostanában nehéz lesz látni :D

A "kt-k"-val kapcsolatban én is segítséget kérnék.

#744 Kissherceg Előzmény: #741

határídóben használják: kamattartalom. BUX0912 = BUX + állampapírhozam ettől jelentősen eltér a KT akor túl vett/adott.

#741 GáborGábor Előzmény: #485

Gyakaran látok rövidítéseket pl. : kt - ez a kötéseket jelöli?

kt-k száma kötések száma?

írott anyag

#488 Ozzy_

Írdatlan mennyiségű angol nyelvű TA anyagom van. Csak a címeket fél óra végigolvasni.

Ha valaki tud dobni egy FTP-oldalt szivesen feldobom az egészet.

Az ftp-t lehetőleg priviben kérem. Illetve aki kéri annak is priviben adjuk tovább. Hogy miért az szerintem egyértelmű.

Re: Megnyitottam ...

#373 Kissherceg Előzmény: #367

Hali szerintem:

-Rés: attól függ milyen időtávon nézzük, hiszen 15percesen nyitó-záró között valószínűleg sűrűn van rés, viszont napi grafikonon a tegnapi nap minimuma és a mai nap maximumát (vagy fordítva max-min) nevezhetjük résnek. Hetes grafikonon is előfordulnak nagyon ritka, általában visszatöltésre kerül. Gyakorlatilag a résben nem történt kereskedés, később ellenállások, támaszok lehetnek, mert résből következően azon az adott szinten erőteljes elmozdulás történt.

-mérési: a szökési (1.rés) után következik a mérési rés és a kettő távolságából lehet következtetni az esetleges kimerülési (3.rés) megjelenésére.

- kitörési és letörési pontokból főleg, ahol az árfolyam megakad. Minden időtávon különbözőek ezek, hiszen jelenleg hetes grafikon alapján támaszon vagyunk, míg 15percesen pl 1450lehet támasz. Úgy fogalmaznám ,hogy adott időtávon az árfolyam többször érintett és onnan sikerült elpattannia vagy lefordulni, esetleg jelentősebb elmozdulás kiinduló pontja volt.

Szerintem.