Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#742470 banyaiz Előzmény: #742468

Olyan ez egyébként ha már Herceg felhozta példának Buda elestét, mint Mohács.

Harcolni a török ellen de ezzel a királlyal? Kicsit ilyen érzésem van. Igaza van a fő gondolatban vsz, hogy nem kellene Arab félszigetet Afrikát csinálni Európából .

De e mögé az ember mögé beállni? Akkor inkább a muzulmánok. :)

Kb ilyen vegyes érzelmeim vannak az ügyben.

#742469 banyaiz Előzmény: #742468

Ilyen stratégiára logikus irónia, és cinizmus és konstruktivitás hiánya.

Tudod mint a menekültek, ahelyett kapna egy normál tájékoztatást szögesdrót várja, terelik mint a birkát, aztán mikor azt hiszi végre az ígéret földjére kerül leszállítják Bicskén. Akkor Pavlovi reflex működésbe lép , 3x belerúgtak akkor már harap. :)

Ilyen dolgok ezek.

Értem én Viktor nagy céljait mind bel mind külpolitikában , ravasz fiú, nagyon büszke vagyok rá. Bejrútot azért ne csináljon az országból nagy lelkesedésében, és totál hülyének is mást nézzen.

#742467 banyaiz Előzmény: #742465

Irónia. Egyébként pénzt a kerítésre nem kaptunk mert nem eu által támogatott. Ehhez mérd a hasznosságát. Rohamtempóban megépül , és lezárják a görög, bolgár határt (ami logikus lenne) áll közpénzből egy 10-20-30 mrd-os kerítés a szerb határon. :)

Ha ez fog történni akkor alternatív javaslatom a ruhaszárítás rajta, ha már elcsesztünk rá 20 mrd-ot legyen valami haszna.

Ha EU tovább töketlenkedik akkor jó szolgálatot is tehet akár a későbbiekben, de ez teljesen bizonytalan kérdés szabályozás nélkül.

Stabilizálni az országokat ahonnan menekülnek ezzel egyetértek, usa is nagymester az ügyekben ezzel is.

#742466 Ibiza Előzmény: #742464

lerágott csont.. már 50x beírtam Orbán is ezt mondta.. következetlen eus viselkedés.. 10milliók fognak elindulni..

#742465 Ibiza Előzmény: #742460

igen..gyüjtsd a lájkokat..igen ruhaszárító..vagy átépítjük kolbászosra.. hehe..

saját pénzből nem fogunk kerítést építeni..eu dönt..ha dönt akkor rakjon mellé forrásokat..ha megfigyleted volna erről szóltak a hírek..

A másik az volt a török-szír határ közelébe kell táborokat építeni.. és biztosítani az átjárást..

görögöket senki nem csesztette.. pedig ott adott lenne ha a török nem tetszik a menekülteknek..de ez csak a szírekre vonatkozik..azért vannak iraqi és afgánok..sőt törökök albánok is.. és még ki tudja milyen gazdasági menekültek.

de fő megoldás stabilizálni azokat az országokat amiket az usa szétcseszett..

#742464 banyaiz Előzmény: #742462

Szerintem egységes európai üzenet nélkül szinte 0-át ér. Lásd a mostani események. Merkel hívó szavára ezek ledöntik még a 10 méteres betonkerítést is, ha úgy alakul. :)

Nekem ez egy politikai üzenet kb maximum jelenlegi formájában. Egy illúzió nem tudom máshogy fogalmazni.

Lehet később lesz értelme ha olyan szabályozást fogad el EU.

helyzetkép: " Már a …

#742463 banyaiz

helyzetkép:

"

Már a határ osztrák oldalán, egy benzinkútnál futottam bele szerb embercsempészekbe , akikel beszélgetve kiderült, hogy olcsón és rosszul dolgozom. Ők éppen egy nőt és kislányát vitték Berlinbe. Azt nem tudtam meg, ezért mennyit kérnek, de mikor azt mondtam, hogy én 200-at kértem egy irakitól, és 150-et egy másiktól, mert az sánta volt, röhögtek, hogy sokkal többet is kérhettem volna, akár 400 eurót is egy Budapest-Ausztria útért.

Azt is elmondták, hogy hülyeség leparkolni Magyarországon és átgyalogolni, ők vagy levetetik a kendőt a nőkkel, és rájuk adnak egy parókát, vagy a csomagtartóba bújtatják az utasaikat. Magyar rendszámos kocsit úgysem állítanak meg, mondják, szóval most ők is épp egy magyar rendszámot akarnak keríteni a kocsijukra."

#742462 Ibiza Előzmény: #742459

Amikor épült a kerítés már a hírre kevesebben jöttek..és később is kevesebben jutottak át rajta..

#742460 banyaiz Előzmény: #742457

Még annyit a kerítésről , hogy szerintem az tisztán látszik (és előzetesen is látszott ), hogy egy európai szabályváltoztatás nélkül értelme 0-hoz közelít.

Most lehet az is, hogy olyan eu-s szabályokat fogadnak el, hogy teljesen szükségtelenné válik. Pl azt mondják védjük a görög, bolgár határt teljes lezárás.

Akkor mit fogunk csinálni a sok mrd-ból épített kerítésünkkel Európa közepén? Majd ruhaszárítónak jó lesz? :)

Ha pedig olyan szabályokat hoznak lesz értelme a kerítésnek akkor is megépíthetnénk.

Szóval a logika megint túl nagy szerepet nem kapott a történetben.

#742459 banyaiz Előzmény: #742457

Egyelőre a kerítés nagyon hasznos volt. Mennyibe került? Ezek a tények egyelőre. Meg a káosz. A többi az a porhintés.

Nem azért hoztam példának a Spiegelt mert külföldiek, csak azért mert pontosan ez a véleményem. Maga a kerítés itt másodlagos kérdés az illúzió az elsődleges. 20 mrd egy illúzióra nekem sok.

Ez az én véleményem. Tiéd más akkor van ilyen.

#742458 banyaiz Előzmény: #742343

Visszaolvastam közben jó ez a karikatúra a helyzetről. :) Lásd a gazdag arab országok hozzáállását.

Merkel politikai támogatottsága, és az egész helyzetnek a németek részéről megítélése ez egy kulcskérdés lehet. Nem tudom felmérni.

Biztos, hogy vannak indulatok sokan ellenzik amit csinál, de , hogy a teljes népességben mennyire támogatják ezt a menekültpolitikát, nem tudom.

Ez a jövő egyik nagy kérdése lehet. Nekem az az érzésem olyan 19-re lapot jellegű helyzet a részére.

#742457 Ibiza Előzmény: #742455

ezt csak te nyomod..ha csinálnak az a gond ha nem az.. de hagyjuk...gondoltam külföldön az igazság..

Azt is gondolom eu belee…

#742456 Ibiza

Azt is gondolom eu beleesett a saját csapdájába.. a ráerőszakolt álhumanitárius..álliberális.. áldemokratikus törvénykezés miatt elveszhet identitása..

Történelmileg sem multikultúrális európa..van helye a külföldieknek..de el kell fogadják az alapértékeket..

számomra usa és ausztrália aki valóban multikulti..hiszen mindenki egyforma bevándorló... meg talán anglia..a speciális helyzete okán...de a tősgyökres angolok miatt ez sem teljesen igaz.. ott a gyarmatosítói múlt.

Az arab országok többsége nem a "demokrácia" és nyitottság felé fog elmenni hanem a vallási értékeik felé.. és ezt kellene tenni európának is..

Az arab országok nem biztos nem demokratikusak és nem szabadok mert követik vallásukat..hiszen az a természetes közegük..

most néztem egy kisfilmet a spectrumon egyiptomról.."on spot" nem szimpi pár járja a világot..kis kamerájuk van..és próbálják bemutatni az adott országok mindennapjait..hétköznapi embereit..de a kislány tehetséges..nyitott és jó beleérző képessége van..jó riportot hoz össze.

#742455 banyaiz Előzmény: #742453

Nagy különbség van abban csinálni akarok valamit, vagy úgy csinálok mintha csinálnék valamit , látszat kedvéért. Lásd a kerítésünk. :) Vagy lásd lejjebb a Spiegel véleményét , azt osztom teljesen.

#742454 banyaiz Előzmény: #742452

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150906-orban-viktor-duhongeserol-irt-a-nemet-sajto.html

"A Spiegel Online hírportál Menekültkáosz Magyarországon: buta, elbizakodott, Orbán címmel Keno Verseck kommentárját, amely szerint Orbán Viktor „tudatosan engedte elmérgesedni a menekültválságot országában”

"szüksége van az eszkalálódásra és a polgárháborús helyzethez hasonlító körülményekre”.

Spiegelnél úgy látom kapiskálnak valamit.

Ehhez még az államigazgatásunk állapota amiben kódolva van a bal****ság.

#742453 Ibiza Előzmény: #742447

zöldség.. menj usába..israelbe olyan kertést látsz elájulsz.. nem véletlen zsidó üzleti körökből jelentették a magyar kormény innen akar venni 6m-es kerítést.. mert ők spillerek ebben.. kerítést a kerítések mestereitől kell venni..

elég műmájerkedés ez a mondatod:

"kerítés téma ha menekülsz és látsz egy kerítést rögtön látod engem itt nem látnak szívesen"

bocs de ritka baromság.. a szomszédod házán ajtó van..akkor nem lát szivesen? van kerítése..ettől egy szemét embertelen állat? Nem..védi a saját területét az értékeit.

ha így gondolod bontsd le a kerítésed és vedd le az ajtód..

"Ennek akkor van értelme ha meg tudod állítani ezzel."

ez is zöldség.. ha nem volt de gyorsan kell akkor? így is ezen nyávogtatok milyen sokba kerül..milyen sokba kerülne egy kétsoros 6m-es kerítés...azon nem lehet átmenni csak úgy..és bizony áramot is lehet bevezetni..a régi s100as rendszerben is volt.. impulzusszerűen...alacsony árammal magas feszültséggel.. mint a villanypásztorban..vagy usa és israeli kerítésekben..

Sztem még a mai napig nem érted a déli határ magyar kerítésének a lényegét..

Nem egy végeláthatatlan kerítés van..amin nem lehet átmenni.. hanem mint a házadon van egy kerítés amin kapuk vannak..ha be akar valaki jönni akkor a kapun várod..nem a kerítést emeled meg neki..

-mi védjük eu határait..nem véletlenül akartuk szerbek legyenek eu tagok..akkor ez az ő feladatuk lett volna..megvan adva kiket engedünk be és kiknek hogy kell bejelentkezni.. pont..ez van..tessék alkalmazkodni.. nem tudok olyan országot ahova csak úgy bemehetnél..

más kérdés különböző országok és gittegyletek..bel- és külpolitikai pöcsök próbálták kihasználni a helyzetet.

#742452 tozsdenyul Előzmény: #742431

Az, hogy nagy káosz lett, az biztos.

A kérdés csak az, hogy bénák, ahogy egy hóviharral nem tudnak mit kezdeni, úgy a migránsokkal sem.

Vagy tudatosan játszanak rá a káosz fokozására.

Az, hogy milyen átjáróház a magyar határ, mindenképp ijesztö. Kb

Mindenki monnyon le...

#742451 banyaiz Előzmény: #742442

Média ereje. Közölnek egy képet a világban az autópálya leállósávban menetelő féllábúról, a kisgyerekről stb. Ennek a hatásait nem lehet abból megítélni , hogy egy Guardian cikkhez milyen hozzászólások érkeznek a neten. Ennél sokkal szélesebb kört elér , és nem jó képet fest az országról. El kell kerülni az ilyet vsz.

#742450 TrendMan Előzmény: #742449

Egy tudományos tanulmány szerint a kőkorban az emberek napi 4-5 órát gyüjtögettek és vadásztak, azon túl egymást kurkászták, társas életet éltek meg mi egymás.

Akkor most melyik társadalom fejlettebb?

Jó éjt!