Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Re: nincs cím

#741934 TrendMan Előzmény: #741928

Viktor ezt ugye nem játszhatja el, mert nincsenek magyar termékek,

Esetleg a kerítés, meg persze részben a Mercedes és az Audi:-)

Re: Menekültügyi szabályok

#741933 Koffein Előzmény: #741930

gondolom a kvótát évente értik és nem egyszeri alkalommal, miután elérték a limitet, akkor újratárgyalják a mennyiséget :))

#741932 banyaiz Előzmény: #741890

Abban látom én itt a kulcskérdést mennyien érkezhetnek.

Ha csak ennyivel kalkulálunk akik már itt vannak akkor az elég könnyen kezelhető össz európai szinten.

De ha ez fokozódik, nincs válaszlépés ami elveszi a kedvet , csökkenti a kedvet ide érkezni, akkor gáz van.

Kvótarendszer, határok lezárása, Eu-n kívüli menekülttáborok. Ez a megoldás vsz.

De ehhez ennek puhapöcs eu -nak egy hajórakomány viagrára lenne szüksége de még az is kevés lenne.

#741930 Spade Előzmény: #741927

nem kamu a kvóta javaslat hanem egy zseniális terv lsd alább.

#741929 TrendMan Előzmény: #741927

Ha olvastátok volna a könyvet, melyet már többször ajánlottam, értenétek a helyzetet.

(David Lakoff: Ne gondolj az elefántra!)

Alapvetően 2 megközelités van.

Az egyik a republikánusok sajátja, a másik a demokratáké.

(a könyv az Usa-ban jelent meg, az ottani politikai helyzetet értelmezi, de Viktor közben a republikánus vonalat átvette, persze nemzeti szinezéssel)

1) A republikánus politika a SZIGORÚ APA családmodell alapján értelmezi a világot, ennek a képi, metafórikus elemeit használja

2) A GONDOSKODÓ CSALÁD modell a demokraták sajátja, azt képviseli Merkel.

A kettő között kibékithetetlen ellentmondás van, az egyik azt feltételezi, hogy a világ egy veszélyes hely, a másik meg azt, hogy közösen megoldjuk az összes problémát.

---------------

Más!

Zajlik közben a menekültek regisztrációja?

Erről semmit nem hallani.

Szállítják őket ide-oda, de hány menekültet regisztrálnak naponta, kik és hol?

Ksz

#741928 Spade Előzmény: #741910

Merkel zseniális, elsüti h 100%-ban be kell fogadni a szir menekülteket (akár egyedül a németek is megteszik aztán persze ezt már kisebb nyilvánosság előtt visszavonja) de marad az h ő a megmentő, A világ muzulmán több mint 1 milliárd emberről beszálünk és legfőképpen közel kelet lakossága még jobban imádni fogja a német termékeket és venni. Mindenki Germany-t skandál közben nem 100%-t fogad be aszerint amit leboltolt a franciákkal, hanem a kötelező kvóta javaslatok alapján csak 18%-t, de a dicsőség és az termék eladások 100%-t aratja le. Veszik majd a népek a merdzsókat meg a bőmösöket meg a vw-ket mint a cukrot, és ez segithet a kinai lassulásban kicsit megfáradt német eladási számokon. Mégegyszer a zseniális javaslat szerint No 18%-t csak fogad be

http://index.hu/kulfold/eurologus/2015/09/03/ezzel_allhat_elo_juncker_menekultugyben/

de ö lesz az arab és muzulmán világ hőse és a német termékek is jó piacra lelnek, a kelet eu államok torkán meg erővel lenyomják a sok menekültet h szopjunk velük esetleg az ellátásukhoz vehetünk mi is német termékeket . Senki ne mondja h nem zseniális terv.

#741927 banyaiz Előzmény: #741890

Viktornak abban igaza van vsz, hogy a kvótarendszer önmagában egy kamu. Mert azt feltételezi lesz pár 100 k ember akit el kell osztani .

Semmilyen választ nem ad arra kérdésre miért ne indulna meg ennek hallatára még 10 millió ember.

Ebben teljesen igaza van.

Ilyen megoldási javaslatot csak abból a megfontolásból lehet kínálni ha jön 10 millió ember az sem baj. Németek , franciák stb ők ezt így gondolják? Mert ha igen akkor érthető a javaslatuk.

Ha nem akkor viszont a javaslat egy pár sebből vérzik.

Talán most felébredt …

#741899 walex

Talán most felébredt az álomvilágból a srác.

PMSZDSZ nagy ötlete, leg…

#741895 walex

PMSZDSZ nagy ötlete, legyen ingyenes a BKV a menekülteknek.

Ez aztán a megoldás! :)

Barmok.

Menekültügyi szabályok

#741890 TrendMan

Jelen helyzetben én a következő szabálokat állitanám fel:

1) Mindenki kap segitséget, ételt, vizet, fedelet a feje fölé továbbá szükség esetén orvosi ellátást a következő tavaszig (március 31)

2) Ennek fejében mindenki hozzájárul, hogy az érkezési ország törvényei szerint regisztrálják

3) A felnőtt lakosság munkaerejére a befogadó ország - 2 héten túli tartózkodás esetén - igényt tarthat, cserében minimális költőpénzre jogosult

4) A befogadó ország lehetőség szerint a gyermekeket iskolába járatja

5) Március 31-ig döntés születik a bevándorló/menekült ügyében eldől, hogy a megjelölt célországok egyike fogadja vagy sem

6) Amennyiben igen, tovább utazik, amennyiben egyetlen EU-s ország sem fogadja be, el kell hagynia az EU területét

7) Egy ideiglenesen befogadott bevándorló/menekült tartózkodásáért a tartózkodási ország előre meghatározott 'napi dijat' kap az Eu központi költségvetéséből

6) pont alatt megkülönböztetés alá esnek a politikai vagy gazdasági menekültek.

A befogadási vagy kitoloncolási döntés ennek is függvénye.

#741880 banyaiz Előzmény: #741875

Észlelünk egy ilyen komoly ellentmondást, magáért beszél. Nem kell hozzá ezt az ember tragédiáját levezetnünk. Nekem ez szimpatikusabb lenne sokkal néhány mondatban erre felhívni a figyelmet. Aztán ennyi.

Ezek a nagykövetes, nagy halál történetek nem kellenek szerintem.

#741872 banyaiz Előzmény: #741867

Hibáztak a németek ezzel a minden szírt befogadunk szöveggel. Szerintem is.

erre én azt gondolom ha kulturáltan felhívjuk a figyelmet az bőven elegendő. Szabályozás botrányos ez is egyértelmű. Legálisan nem is juthat el Németországig egy db szír sem. Ez tarthatatlan.

Nagykövetnek szerintem úgy kimenni, hogy ilyen keresztkérdésekre nem tud nekik megnyugtató választ adni, még ronthatna a helyzeten.

Persze Lázár sem gondolta, hogy kimegy. Csak emberkedik ez a szerencsétlen.

Kulturáltan elindítjuk őket Germany felé , vagy legalább a határra. Egyeztetve németekkel, osztrákokkal bocs de ezt most csak így tudjuk nagyobb balhé nélkül megoldani.