Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#738370 Greeny Előzmény: #738363

Lehet h nincs annyira messze, de nem a napokban lesz. Tudtommal ilyenkor majd vmikor engedelyt kapnak, eldontik a datumot, a befektetesi bankokkal egyeztetnek majd (akik segitenek a lebonyolitasban: goldman, bofam, merrill, ...), roadshowznak (investoroknak), majd johet az allokacio, ennek soran "kialakul" az IPO ar, aztan johet csak a kereskedes. De a KBC eleg gyorsab felvette nekem eddig ticker alapjan amit kertem, elore is mukodhet gondolom, marmint ha tudod mikor van az ipo, eleg nekik irni es kerni.

#738358 Greeny Előzmény: #738355

A kbcnel eleg megadni Ticker symbolt, es felveszik majd. Az IPO erdekes, de szvsz neked (nekunk) ez nem tud olcson mukodni, majd a nyilt kereskedesi szakaszban johetunk. Dr egyelore csak kervenyeztek, nincs semmi konkretum, ipo date, stb..

#738355 Bendeguz Előzmény: #738354

Mivel sehol nem találom az ISIN-t, írtam a cégnek, hogy adják meg. Hülye kérdés: az ISIN tudható IPO előtt? Elvileg az a céghez tartozik, szóval szerintem igen.

#738354 Bendeguz Előzmény: #738352

tudom, hogy nem vagy csaj, csak poén volt :D

na akkor játsszuk meg ezt a mókát! írok KBC-nek, hogy mi a csöcs van

#738352 Koffein Előzmény: #738340

nem vagyok csaj, és igen pasik is spinningelnek :) amúgy vannak elég fanatikusok is, és egyre többen vannak, akik instant bicajoznak, mert én ennek hívom :D úgy képzeld el, hogy a csajok a leglájtosabbak, ők sima alap pár ezer forintos quechua testhez simuló edző cuccban, alap edző cipő, de a pasik, na azok közt vannak állatok, csakis spinning cipő, biciklis ruha, nagyon durva... én hozzájuk képest kiscsikó vagyok... :)

nem tudom, rá kell kérdezni, ha nagy sztori lesz, akkor tuti már első naptól lehet kereskedni vele... jegyzésre nem feltétlenül mernék fogadni, hogy majd lehetséges lesz...

#738340 Bendeguz Előzmény: #738325

Ti csajok mindent bekajáltok :D

Hogy lehet jegyezni? Illetve KBC fel tudja venni előre/aznap, amikor kijön? Lehet már szólni nekik?

#738266 Greeny Előzmény: #738264

szvsz nem: "it raised full-year guidance and beat expectations on top and bottom lines despite revenues that slipped more than 10% from last year." és "The company guided for full fiscal year (ending March 31, 2016) non-GAAP net revenues of $4.45B and EPS of $2.85, up from $2.75. For its fiscal Q2, the company sees revenue of $1.075B (light of an expected $1.12B) and EPS of $0.40 vs. an expected $0.66."

Valamint a digitális eladások száma is szépen alakult.

Tehát a -10%-ot a Q1-re kell vonatkoztatni (EA esetében Q1 ápr-máj-jún), ami összefügg azzal hogy a SIM kiadása tavaly volt, nem idén ;)

Valamint általában verik a várakozásaikat, szóval igen konzervatívan állnak az előrejelzésekhez.

#738264 Koffein Előzmény: #738254

Sajna, a teljes évre vonatkozó előrejelzésüket vágták lentebb, ezért kezdték el adni az éjszaka. Amúgy jó cég, 50 környékén szívesen vennék belőle. Lehet megtartom, várok egy picit, hogy a gyj zöreje csillapodjon és utána döntök sorsáról, de -5%alatt biztos kivágom, mint a macskát... :) app storeban is ott van a top10 letöltések közt. Habár mostanság nem néztem, de tavasszal még a legtöbbet letöltött játékok közt 3-4 ea játék volt. Kari környékén sokat várnak a star wars játékok eladásából. De amint látjuk ez a piac is kezd átalakulni, mert kevesebb kézzel fogható játékot vesznek (cd/dvd), lehet többen fogják letölteni... fene tudja, átalakul mostanság minden :)

#738254 Greeny Előzmény: #738186

EA szerintem tovabbra is jo. Persze kerdes hogy mennyire jo vetel ezen a szinten (van egy pakk hosszutavra veve, meg egy amit vettem 10% haszonert 60on. Mostmar mindkett pakk hosszura atminositve). Tavaly volt rgy jatek ami akkor generalt add bevetelt, most nem. Ezt nem vettek sokan figyelembe, igy ezert a -10%. De ezen kivul jo dzamokat hoztak szerintem, raadasul iden meg jon szvsz nagy durranas, ami meg tavaly nem volt. Szoval nekem a stoppom meg lentebb van, remelem addig nem megy. Ha meg igen, akk 10%al lentebb visszaveszem. A volatilitas nagy lehet.

#738196 Koffein Előzmény: #738193

én ezt látom a BDE-be, de a te grafikonjaid többet mondóak szoktak lenni :)

http://i.imgur.com/gDeoRQq.jpg

szóval számomra még kétértelmű, hogy merre mehet rövidtávon, de hosszabb távon, ha veszik a termékeit, +felvásárlás is szóba kerül, akkor lehet benne kakaó :)

#738193 Bendeguz Előzmény: #738186

spekire rövidre könnyű szedni rajta 5-10%-okat, de én az ilyet sose játszom meg. ez kifejezettem a brutál speki kategóriára vettem, már anno is 20-40% hozamokat láttam bele technikailag. megint rá kéne nézni a vonalzóval :D

#738186 Koffein Előzmény: #738183

úgy látom, hogy speki pakk holnap long poziba kerül, vagy legkésőbb jövő héten bde-be, ea rali érdeklődés hiányában most elmarad... :-/ lehet, hogy a faktor ragadós? :)

#738183 Bendeguz Előzmény: #738180

nekem anno Koffein ajánlotta, de pont a rally végén ugrottam bele. de nem adtam el, mert látok benne perspektivat. lehet faternak is veszek belőle, most akar bővíteni, mert tetszik ahogy a számláját kezelem (+29% 14 hónap alatt)

#738180 Greeny Előzmény: #738161

Szeptalalat! Nalam rgy ideje figyelon van, de az az iras elkerulte a figyelmem...

#738177 Bendeguz Előzmény: #738171

MasterCard megint ATH, jön a 100$. A Citi ma kidobott egy 110$-os célárat. Úgy látszik ott is olvassák a fórumot, én már megmondtam hogy 110$ a cél :)

#738171 Bendeguz Előzmény: #738170

nálam minden tartáson van, mert emelkednek, pedig volna lassan mit vennem.

BDE, MSFT, SCTY, MA

#738170 Koffein Előzmény: #738168

holnap eldöntöm, hogy beszálljak-e...

twitter eladva, ea vétel, tehát csere történt. speki pakk volt, elképzelés nem jött be. :-/