írtam párszor..görögök nem csődben vannak..mert vannak vagyonelemeik.. most ebből rakatnak be velük a kosárkájukba..
írtam párszor..görögök nem csődben vannak..mert vannak vagyonelemeik.. most ebből rakatnak be velük a kosárkájukba..
azért az meleg volna, persze ha addig leég fél Athén, akkor lehet
"nem vagyok benne biztos, h. ezt lenyelik otthon, és nem gyújtják fel szélsöségesek a parlamentet v. buktatják meg a kormányt arra hivatkozva, h. nem tartotta be a népszavazás eredményét"
Bármi lehetséges, csak egy nem, hogy megszavazzák!
Kiborítanak ezek, a szegény görögök miből fizessenek. A gonosz unió nem akar tekintettel lenni a helyzetre. Az eddigi pénzpocsékolás miatt kerültek ide ahol vannak. Ja h,nem volt a pénztárosuknak annyi esze h,nem fenntartható a költekezés?! Csak magukat okolhatják! Hitelbe mulatoztak nem gondolva a következményekre. Azt kell beosztani ami van, csókolom őket és részvétem! Jó a kaja jó a joghurt szép a tenger kedvesek a görögök. De maguknak kell eltartani magukat.
azert kiv lennek, ha most tartanänak elörehozott välasztäsokat, ki nyerne?
egyébként nem is értem, hogy írhatnak le olyanokat, hogy az új hitelből csökkentik a mostani államadósságot. Tiszta vicc a média.
egy puccs, még csodás volna...
Nemcsak a görög szavazók, a Sziriza képviselői is elégedetlenek. Ez azért is nagyon fontos, mert az athéni parlamentben szerdán még el kell fogadni a megállapodást.
A Sziriza brit szóvivője, Marina Prentoulis így nyilatkozott: „tízezer ember követett el öngyilkosságot Görögországban gazdasági okok miatt, a fiatalok 60 százaléka, a teljes lakosság 27 százaléka munkanélküli. Az adósság nő, a gazdasági a negyedére csökkent. Nagyon aggódom, hogy mi lesz a megállapodás után. Teljesen világos, hogy politikai okokból nagyon nehéz megállapodást erőltettek a kormányra, és egész Európában azt beszélik, hogy puccsot emlegetünk.
Grexittel sokkal jobban jártak volna, rég mondom
http://www.marketwatch.com/story/the-greeks-ought-to-avoid-this-one-myth-2015-07-10
erről van szó.. görögök nem a hüjék gyülekezete.. a 180%-os adósságot 1000év alatt nem faragnák le...láttak egy történelmi lehetőséget.
Erre én is kíváncsi vagyok most görögöknél mi fog történni, ez lesz a következő nagy kérdés. Sikerül e ezt elfogadtatniuk.
Mert amiben megegyeztek keményebb mint a korábbi javaslat amire oxiztak drága pénzen , népszavazás. Ezek is aztán meg vannak kavarodva rendesen.
Talán a bankok 2 heti zárva tartása elég figyelmeztető volt , hogy jobb lesz ezt most megszavazni.
Ciprasz azt mondta "szavazzatok nemmel hogy jobb feltételekkel tudjunk tárgyalni"
Ez a mondat a görögöknek is azt jelenti lesz egyezség azaz megszorítás" csak még megyünk egy kört hátha! Így lázongás lesz forradalom viszont nem. Mert megpróbálták amit lehetett.
Nem volt egyszerű meccs. :) Ilyet, egy Merkelnek egész éjszaka talpon kell lennie és győzködnie mindenféle tróger népséget , hogy méltóztasson elfogadni a pénzt bizonyos feltételek mellett. :)
Ha ez normális dolog? Nézegettem online tudósítást a kiküldött riporterek olyan hajnali 3-4 felé kidőltek székeken , földön aludtak kabátokkal betakarva .
nem vagyok benne biztos, h. ezt lenyelik otthon, és nem gyújtják fel szélsöségesek a parlamentet v. buktatják meg a kormányt arra hivatkozva, h. nem tartotta be a népszavazás eredményét
megegyeztek :)
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/07/13/breking-megegyeztek-a-gorogokkel/
hova fajul a világ, hogy megegyeznek az eu.s csúcsvezetők és nem a sajtótájékoztató az első, hanem rohannak és kitwittelik az eredményt... :))
https://twitter.com/eucopresident
l
"hüje ez a ciprasz és csődbe viszi az országot..fejjel megy a falnak.."
Ezt tartom továbbra is. Kamikáze , viszont az EU-IMF hitelezői csapat felelőssége, hogy ezt hagyta ide fajulni. Hülye mindenki lehet alanyi jogon, viszont ha tartozik neked 100 mrd-okkal akkor már nincs joga hülyének lenni. :) Röviden ennyi.
"erősebb kijelentés a görög államadósságra" ezzel arra utal, hogy sok a megszorítás szeretne valami konkrétumot az adósság átütemezésről, elengedésről, valami fajsúlyosabb dolgot a témában adjanak cserébe.
Ami kicsit furcsa éppen az IMF nyomul ebben, hogy vagy átütemezni , vagy elengedni stb. Éppen őket akarja kihagyni , persze ez nem a teljes kimaradást jelentené mert nyakig benne van Imf, hanem az új mentőprogramból .
Ciprasz négy feltétele 2015.07.13 00:47
Az IMF kimaradása a programból. ....Ez mééé..jószívű kis úttörő csapat..ahol tud segít.
Erősebb kijelentés a görög államadósságra vonatkozóan. (ezt nem értem)
Az Európai Központi Bank részéről jelzés, hogy fennmarad az ELA.
Az 50 milliárd eurós privatizációs alap elvetése.
Abban igazat adok neked, hogy mi is rossz helyzetben voltunk, de a számaink alapján a görögökhöz képest jobb helyzetben.
Görögök azok egy nagyon negatív spirálba kerültek , ha jól emlékszem csak a gdp kb 20%-át elvesztették itt a válságban, mindez egy eleve kritikusan magas államadósság szintről indulva.
Ezzel a mentalitással, belpol helyzettel stb. Halálos keverék. :)
Lassan talán most kijövünk ebből a kategóriából. Biztatóak a számaink, és az unortodoxia és kezd a helyére kerülni talán.
Azt is el lehet mondani nem okozott akkora kárt sem mint amekkora kockázat volt, működött vmilyen szinten.
Ezt értékelni fogják a minősítők, főleg ha még azt is látják kezdik kitakarítani a gazdaságból ezeket az elemeket.
A görög párhuzamban volt egy nagy adag politika is. Biztos emlékszel mikor Kósa benyögte közvetlenül választás után , hogy olyan helyzetben vagyunk mint a görögök.
Azonnal szétkaptak mindent mert nagy feszkó volt a piacon, és azt gondolták csontvázak vannak amit elszólt most az egyik vezetőnk.
Aztán persze idővel kiismerték már ezt a Mekk mester stílust, belpol haszonszerzést.
Leminősítés legfőbb oka az volt, hogy nehéz szakmailag egy hitelminősítőnek megindokolni azt, hogy egy Matolcsy találmány hasznosabb mint egy Imf találmány. Nehéz azt elmagyarázni jobb dolog pl a bankokra egyebekre extra adót kivetni mint megvonni az utazási kedvezményeket , vagy a nyugdíjaknál nem alkalmazni extra emelést infla felett .
Mainstream irányvonal szerint ez egy kockázat. Persze lehet azt is mondani ezek nem ismerték fel Mato mekkora zseni, aki éppen feltalál és újít . :)