Nem olvastam a cikket.
Én arra tippelek, azért nem fizettek, mert a drámát amfiteátrumban játsszák és ott nincs bankautomata?
Nem olvastam a cikket.
Én arra tippelek, azért nem fizettek, mert a drámát amfiteátrumban játsszák és ott nincs bankautomata?
"Azzal, hogy Ciprasz megerősítette a népszavazási szándékát, aligha lehet tető alá hozni egy megállapodást vasárnap előtt.
Kedd éjszaka egyébként Athén nem fizette ki az esedékes IMF-törlesztőrészletet, ezzel lényegében csődöt jelentett.
A görög kormányfő beszédet mondott az egyik görög televízióban, amelyben arra kérte a görögöket, szavazzanak nemmel a vasárnapi népszavazáson, hogy egy jobb megállapodást köthessenek a hitelezőkkel."
ha IGEN lesz a szavazás, megint kapnak egy kis haladékot és pénzt és továbbra se fizetnek, az új parlamenti választások ezen semmit sem fognak változtatni, tiszta jó kis buli, ezt még meddig csinálják?
elvannak mint a befőtt :D
http://www.portfolio.hu/short/kiderult_miert_nem_tudtak_tegnap_fizetni_a_gorogok.5.216389.html
Nézem a déli híradót a feldühödött görögökről. Elmennek a **** ahányan vannak. Elrakták az más nemzetek polgárai pénzét és még ők vannak felháborodva. Remélem megtanítják őket kesztyűbe dudálni.
Szerintem csak sikerült felmérnie ha sokat kakaskodik akkor könnyen a lámpa vason végezheti. Meg egy kicsit elszámította magát az országa fontosságában.
Lehet a török közeledés rémítette meg:) Sok a lehetőség válasszatok okosan görögök!
Nem könnyű eset az biztos. Vszínű, hogy hitelelengedés nélkül soha nem állnak talpra. De ezzel a tárgyalási stratégiával ellenszenvet keltenek pl a német lakosságban aztán a német politikusoknak nincs mozgástere egy hitelelengedésre.
Ez úgy tárgyal mintha éppen menstruálna, vagy klimaxos lenne. Mondom orbán -matolcsy II ez a görög társulat, igazi hamisítatlan kóklerek.
EU szándéka lehet az is , hogy hagyják lógva hátha a népszavazás megbuktatja . Viszont ebben az a kockázat lehet még rosszabb jön utána. :)
Szóval itt minden döntés nehéz .
110 millió Euro-ba kerülne....kérdés van-e nekik annyi? és meg tudják-e ennyi idő altt szervezni, azzal kismillió szigettel....németnyelvű tv-kben szóló szakértők szerint ehhez 1 hét kevés...
Amennyire utána olvastam, Görögország különösen problémás eset.
pl
A görög szigetekre ugyanolyan adózási,etc. szabályokat próbálnak alkalmazni, miközben egy részük nyomorog, más részükön meg Málta-szerü kis luxus államok terülnek el.
vagy
egy rendőr 1.100 euró keres, de azt nyilatkozza az athéni parlament előtt, hogy van egy pap barátja, aki már lenyúlt 300.000 Eurót az egyházból...
Hogyan tudsz egy ennyire 'sokszinü' országot jól kormányozni?
(Csakis egy a helyi körülményeket jól ismerő, ott elfogadott mégsem korrupt vezető/vezetés lehet képes erre.)
Amennyire utána olvastam, Görögország különösen problémás eset.
pl
A görög szigetekre ugyanolyan adózási,etc. szabályokat próbálnak alkalmazni, miközben egy részük nyomorog, más részükön meg Málta-szerü kis luxus államok terülnek el.
vagy
egy rendőr 1.100 euró keres, de azt nyilatkozza az athéni parlament előtt, hogy van egy pap barátja, aki már lenyúlt 300.000 Eurót az egyházból...
Hogyan tudsz egy ennyire 'sokszinü' országot jól kormányozni?
(Csakis egy a helyi körülményeket jól ismerő, ott elfogadott mégsem korrupt vezető/vezetés lehet képes erre.)
Ciprasz kapitulált :)
http://www.portfolio.hu/gazdasag/kapitulalt_a_gorog_miniszterelnok.216335.html
Mégsem olyan nagy spíler, mint ahogy gondoltam...
A lehető legrosszabbkor kapta el őket a válság , nem tudtak rá reagálni saját pénz gyengítéssel sem , és amit az imf -eu feltételként szab azt ott szabotálják ahol tudják. 2008 környékén gdp 100% alatt volt az államadósság ha jól emlékszem most közelíti a 200%-ot.
Jól jelzi az állapotukat , hogy ilyen Ciprasz félékben bíznak, ez már a végső elkeseredettség lehet. :)
Közben valami történhetett mert dax ugrott vagy 150 pontot pár perc alatt.
Önmagában nem ez a baj, hanem hogy hosszabb távon mindig újra termelik és előáll ugyanez a helyzet.
Már csak úgy 150- 200 mrd (milliárd) usd-t kellene összeszedni és egész jól nézne ki a görög államadósság. :) Kb a felét sikerülne vele törleszteni.
A nemzeti konzultáció egy (látszólagos) PR eszköz a kormány kezében, semmi több.
Amit a bejegyzésemmel mondani szerettem volna a következő:
Igazi, nyilt kétoldalú vitára szükség van, de itt is az arany középút számit.
Ami a görögöknél megy vita szinten az túl sok, ami nálunk nincs, az meg túl kevés.
Arany középút kellene itt is.
Sajnos ezt tényleg az USA csinálja jól az elnökjelölti vita rendszerben.
"a nemzeti konzultáció egy saját magukat önigazoló semmirevaló baromság"
ez így nem igaz, mert amit írsz, azért valóban semmirevaló lenne, akkor meg minek?
tegyük helyre:
- "néhány millát" a lebonyolítással lehet szakítani a titkos pártkasszába (egyébként a világon mindenhol így csinálják)
- az EU felé szükség volt egy nép által is nyomatékosan igazolható, nem csupán fidesz/kormány elutasítás, ellenkező esetben kötelezettségszegési eljárás várható
- mellesleg ez nem önigazolás, hanem ez a valóság
Ez csak azon múlik, hogy kit engednek mikrofon közelbe, kiből lehet "megmondó" ember.
Minden média platform, (az online internetes is!) valakiknek az érdekeltségébe tartozik, olyan hogy tisztán tárgyilagos valóban nem létezik
sajnos a kormány és a nép között sincs kommunikáció....a nemzeti konzultáció egy saját magukat önigazoló semmirevaló baromság....kíváncsi lennék, ha leírnám az őszinte véleményemet róluk, milyen újabb retorziók érnének....orbán vitaképtelen, csak a saját seg*nyalói között érzi jól magát.