"aki meleg aznem magyar?..nem.."
Azért veled komoly bajok vannak...
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." (Tamási Áron)
"aki meleg aznem magyar?..nem.."
Azért veled komoly bajok vannak...
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." (Tamási Áron)
http://nol.hu/belfold/viszonzasra-lelt-kocsis-mate-trollkodasa-1548407
azé ne kelljen má meghúzni magát annak aki nem bu-zi.. álljon már meg a menet..
az elsősorban bjuzik cionisták anarchisták azok bizony nem magyarok.
aki meleg aznem magyar?..nem..
Áá,a multik nem ilyenek!:)Látod,Ibiza rokonai is jól keresnek...,má ha van munka,ahogy ő mondja.
Te olyan dolog ellen hadakozol, amit én most nem is állítottam.Én azt állítottam,hogy azért (is) lettek magasabbak a fizetések,mert sokan elhagyták az országot így bizonyos helyeken hiány van dolgozóból.
legalább olcsón állítják elő itthon a terméket, hogy egy luxemburgi cég olcsón átvegye majd drágán eladja a célpiacon vagy hogy
demagóg butaság.. bármi más van akkor is elmentek volna, azért mert egyszerűen lehet...lásd lengyelek románok bulgárok jugoszlávok.
fiatalon én is elmentem volna.. anno hajtottam arab, algériai, nigériai és olajkutas melókra..taknyokkal kellett volna barátkozni..annyit nem ért.
Seggemet a földhöz vertem volna a mostani lehetőségekkel.
Ja,és azt felejtsük el,hogy ez csak az utóbbi időkben kezdett normálissá válni,hogy 500ezren elmentek az országból és nem találnak embert.
Hogyne érné meg,mikor kitömték őket támogatásokkal,az orbán meg 25%-al - eurohoz, a dollárhoz meg mégtöbbel -leértékelte nekik a bérköltséget.
a multik egy elég normális bért fizetnek.igy is megéri nekik...sok rokonom dolgozik Sz.fehérváron.. ha van meló nem panaszkodnak.
inkább ebbe ne menjünk bele..hogy kell számolni..mi az alapja.
" nem az osztrák projekt volt a súlypontja..hanem
a minimálbér.."
A minimálbér Mo.-on csak a kisvállakozások egy újabb adója,semmi több.Egy multi lesz@rja,mert szimplán bérköltséget néz,az már nem érdekli milyen módon lehet megéllni abból a pênzből,ráadásul az elmúlt 25 évben jellemzően akkora támogatásokat kaptak,hogy abból akár évekig is tudtak bért fizetni.
" Ugattam azt is be kellene vezetni a vállalkozói
minimumadót.. amit le lehet vonnia a tsg-
iadóból.. ez a nettó forgalom 2-3 %-a lenne.."
Nem tudom te mit vállakozol,de van ilyen.Elvárt adó a megnevezés, ha jól mondom.De mi ez?!Normális országban,normális adórendszerrel,csak a nyereség után kell adót fizetni,vagy vagyonadó - ingatlan - van.Olyan hogy, ingatlan - hívják azt bárhogy is -is, meg világ legmagasabb áfája is,meg iparűzési is,meg mif@szom ilyen nincs.
nem az osztrák projekt volt a súlypontja..hanem a minimálbér..
az a rész azt gondoltam nem bonyolult még neked se..
simicska kapcsán a féleszűek számára is látható az autópálya és épitőipari költségekbe benne van a politikusi pénz.. simics most azzal szivat beadja a pályázatát annyira amennyire a cégnek megéri..levéve a politikusi zsét..
Ezek a pénzek nem feltétlenül saját zsebekbe mennek...ebből kapnak sportklubok pártok..pártos cégek.támogatók cégei..támogatást..
tudom a költségvetésben egyensúlyra van szükség..nyugdijak eü.. ezért kell hatékonnyá tenni (és kiszedni a zsizs
Ugattam azt is be kellene vezetni a vállalkozói minimumadót.. amit le lehet vonnia a tsg-iadóból.. ez a nettó forgalom 2-3 %-a lenne.. ezzel jól kalkulálható adóbevétel lenne..a meglévő adózókat nem érintené a nem adózóket lefölözné.. Kiszűrné a tartósan veszteséges cégeket..vagy azok is fizetnének akik elköltségelik elamortizálják az adóalapot..
Nyertél tényleg nem értem,hogy amit írsz annak mi köze van ahhoz,hogyha Bécsben megvalósul egy beruházás,akkor ha magyar vállakozó ugyanannyiért csinálja,mint egy osztrák,akkor az osztrák melósnak miért tudnak belőle,mondjuk háromszor annyi nettot fizetni,mint egy magyarnak.
amúgy azt látom orbánék trükköznek..azzal trükköznek a belső fogyasztást rosszabb időkre tartalékolják.. amikor a gazdasági fejlődés nem lenne jobb az eus átlagnál..
rossz politika.. rossz pont nálam.
A módszeremmel mondjuk lenne 6-7% növekedés..utána meg 1,6.. inkább kell nekik az EU átlag plusz 0,6 éveken keresztül..
Az államadósságot GDP arányosan veszik..egyszerűbb lenne a GDP-t a belső fogyasztással elengedni..mint az államadósságot csökkenteni..szinten kell tartani de nem kell csökkenteni..csökken az magától ahogy a gdp növexik.
Ha ennyi szarra van pénz..hűtők ablakok mosógépek..és a multik is milliárdokat kapnak 1-200munkahelyért akkor a kkv-k és munkavállalók is kaphatnának ennyit ha már itt kinlódnak.. és mivel a közalkalmazottak is alacsonyan keresnek ezért azt is ki kell pengetni..de ott egyik zsebből megy a másikba..
A magasabb bérekkel több szja és több áfa bevétel lenne..utána évente lehetne csökkenteni az áfáta bevétel növekményével..21%nál meg lehet állni.
Rossz politika az is azért kuncsorognak a multiknak mert az autóipar a leghatékonyabb..legjobban gépesitett ezért növeli a hatékonyságot.
Ha keresnek a KKV-k akkor azok is pontosan tudják mivel lehetnek hatékonyabbak..
Mellesleg a világban az egyik irény a minőségi termék ami magas kézimunkával készül.
A kkv-k 80%-a a szolgáltatásban és kiskereskedelemben vállalkoznak..ezt nem lehet robotizálni
nem fogod érteni de egy próba.
A kkv-k a kereskedelemben szolgáltatásban vállalkoznak.
Mivel alacsonyak a bérek..az árak viszont eu közeliek.. ezért az emberek zöme visszafogja a fogyaszását alacsony életszinvonalon vegetál. Amit költ azt a multiknál költi fodrászhoz kozmetikushoz autószerelőhöz étterembe masszőrhöz fodrászhoz nem jár.. nem taxizik..
Aki olyan szerencsés plusz jövedelme marad az takarékoskodik vagy hitelt fizet vissza, ez jól látszik az állampapirnövekményen.
A multik prémium helyzetben vannak voltak MO-on lásd mobilszolgáltatók,bankok.. ez egyrészt a kis lakossági létszám miatt van részben a gyarmati besorolás miatt...ne gyere amesüge szöveggel a különadók miatt mert nem igaz..elötte még drágább volt a szolgáltatás és a banki rés a betétek és kamatok között.
kb 100eFt nettó fizetésnek kb 200ezer a teljes bérköltsége..
Minden vállalkozásnak van egy fedezeti pontja.. pl ha havi 1millió az állandó költsége és 10millió a forgalma az 10% ha a forgalomarányos haszonkulcsa 20% akkor 6 hónap alatt van nullán a többi a plusz..de abban a plusz 10%-ban benne van a fejlesztés az adók.stbstb.
forg 120millió
br hasz 24millió
áll költs: 12millió
----------
marad 12 millió adóra fejlesztésre amortizáció pótlására stb stb..
Ha az embereknek magasabb bére lenne akkor ennek a cégnek havi 20millió lehetne a forgalma azonos haszonkulcs mellett is és 24 milliója maradna
a magasabb forgalom lehetőséget adna..
A javuló gazdaságosság miatt a béreti dijak is emelkednének.több üzlethelyiséhet bérelnének..több lakást..
Tehát a belső fogyasztás generálna egy fejlődő gazdaságot.Ami némi dráguláshoz vezetne de utána kialakulnának a piaci viszonyok.
A javaslatom az volt.. a mostani 100e bérköltség mellett ne 100 hanem 200ezer forintot lehessen kifizetni - ez lenne a minimál bér maximum- (mondjuk egy 120-200ezerközötti rangéval)a járulékok emelkedése nélkül (többlete csak a lineáris szja lenne)
tehát a munkavállaló 200ezres nettója összesen 300ezerbe kerülne a munkaadónak..mert lássuk be minden költséget a munkaadó fizet...magasabb bérért többet lehet elvárni..és gyorsabban lehet a nem alkalmas alkalmazott helyére másikat felvenni.
Mellesleg a fenti példám miszerint 6hónp alatt van nullán a cég az elég jó..mert sok cég9-10 hónap alatt.
voltam Frankfurtban megnéztem a dolgokat..a melósok nem okosabbak, hatékonyabbak (sőt) de talán udvariasabbak..tudják a helyüket..)mint a magyarok.. a hét minden napján esténként pörög a kisvállalkozás..minden kisboltban kajáldában fodrásznál kiülős helyen.. minimum 80%-os volt a kihasználtság.ezt szeretem..mindig van legalább 1-2 üres asztal..
Tehát a forgalom a lényeg, nagyobb forgalomnál gyorsabban kijönnek a számok..lehet másik boltot nyitni..plusz alkalmazottat vagyjobb minőségűt felvenni....ha megvan a pénzed akkor nem fogsz csalni..nem kell trükközni..stb stb..
A több bolt erősti egymást és tisztább versenyt produkál.