1982 foci vb. Magyaro-salvador világrekord 10:1
Német-francia elődöntő, ahol Schumacher letarolta Battison-t, majd Rumenigge egyenlített, végül 11-esekkel jutott Németo a döntőbe.
1982 foci vb. Magyaro-salvador világrekord 10:1
Német-francia elődöntő, ahol Schumacher letarolta Battison-t, majd Rumenigge egyenlített, végül 11-esekkel jutott Németo a döntőbe.
emléxem rá is:)
bazi öreg vok:)
Platini, Tigana, Ettori..Nekem gombfociban megvolt az a csapat..
Paolo Rossi nem akartál lenni? Akkor te még fiatal vagy! :-)
Nekem az az első focis emlékem, hogy nyomjuk a salakon az oviban, két nagy virágágyás az egyik kapu, a hinta korlátja a másik és mindenki Paolo Rossi...:-)
nekem a legelső élményem a fociról,mikor az iskolaudvaron 6-8évesen mindenki NYILASI akart lenni 10percben.
ennyi:)
időben ott vagy néhány évre rá,emléxem vmi Platini,Tigana(egy cigánygyerekre huztuk rá ezt a becenevet) nevekre is és 1986ban mindenki Maradona:)
de egy 70's évekbeli Magyar bajnokin is pesten,mindig oltári nagy teltház volt,balhé nélkül nagyrészt.
NYÍL,TÖRŐ élő legendák voltak.
1980as években,közepétől rogyott meg a nézőszám,már amit én hallottam akkori szurkolóktól.:)
az a generácio tele van élménnyel,storyval,akik akkoriban szurkoltak és volt foci:
pl:
a vidi meccsekre jártak a "fociklubbtársaim a 80's években bérelt tele-busszal,akikkel jelenleg focizom,1971óta működő klub,legidősebb tagunk 80éves.
mesélik,hogy a villanyon is ültek,akkora teltházak voltak.
egy kinti vidire is mentek.
más-vállogatott meccsekre is jártak,voltak kint az 1976 októberi görög-magyaron is,szervezetten,ibuszon keresztül.
80's-az egyik vidi meccs után hazafelé,úton,egy szállodában disco volt,bejutottak fizetés nélkül,mert az egyikük mondta a pénztárosnak hogy mindenki belépőjét ő fizeti-mikor mindenki bement,ő is eltűnt befelé.
mire kijöttek, rendőr egység várta őket a busznál-és volt számla,be talán nem vitték őket,de abban az időben más volt az élménye egy megjelent rendőr csoportnak.
Mekkora élmény volt... UEFA kupa döntő...
"Velem mellett van egy mocsár, kikapott a Zeleznicar.
Az eredemény reális, így jár majd a real is..."
Akkor amikor a magyar csapat a mexikói VB-re elsőként kvalifikálta magát a selejtező sorozat összes országa közül akkor még hittünk abban, hogy a real -t is megveri a Videoton.
Végülis megvert Madridban 1-0-ra Májer óriási góljával, csak előtte itthon kikaptunk azt hiszem 3-0-ra...
Mekkora időszak volt az! Disztl Peti, Disztl László, Vadász, Csongrádi, Májer, ők voltak a nagy kedvencek, sehol nem voltak külföldiek akkor még...
Aztán jött a '86 és akkor kivégezték a magyar válogatottat. Pedig az a röhej, hogy még az oroszok elleni 6-0 után is lett volna esélyünk, ha Kanadát megverjük 5 góllal, ami akkoriában egyáltalán nem tűnt volna lehetetlennek, csak akkor a csapat már teljesen hitehagyott volt. Meg nem tudtuk azt sem, hogy a Dánok az Olsen fivérekkel és Laudruppal elkalapálják 6-1-re az urukat...
Akkor a magyar focit teljesen kinyírták, ráadásul az ország gazdasága és morálja is összeroppant és vele együtt a focink is. Azóta egy egy fellángolás (fradi, zte, debrecen) de azóta már soha nem léptünk fel esélyesként nagy csapatok ellen.
Akkor ha jól emlékszem csak a bajnokok indulhattak minden országból.
Láttam ezt a meccset , igaz sok mindenre nem emlékszem belőle. Csak arra, hogy nagyon szurkoltam. :)
Liverpool-Dinamo Bukarest
Dundee United-A.S Róma
1983 BEK elődöntő például!!!
Vagy visszahozni BEK-et és egyenes kiesés a kezdetektől az összes bajnokcsapat részvételével.
Persze miután így elkényeztettek azzal, hogy minden héten egy BArca- Real és hasonlót lehet látni így már lehet vicces lenne elindulna a Real és 5 meccsen keresztül Videotonokkal találkozna. :)
Nehéz ehhez már visszatérni most. TV-s bevételek stb , nagy klubbok is sok lóvétól elesnének.
UEFA kupa volt, emlékszem rá (sajnos már ilyen öreg vagyok). Lehet, hogy egy bajnokok ligája bajnokságot kéne rendezni, a bejutott 16 csapat játszik mindenkivel, oda-vissza.
Azt az időszakot hiányolom mikor pl egy Videoton oda tudott keveredni kupadöntőbe Reallal játszott , Kek talán . Nem a Videotonra kihegyezve hanem mint "kiscsapat".
Vagy mint ahogy most FA kupában előfordul sokszor, hogy legjobbak között van 2. osztályú csapat is. Akár még a döntőben is.
Olyan igazi kupahangulat ami régen megvolt. Ez már szinte teljesen eltűnt belőle.
Remélem nem a fradit hiányolod, mert akkor teljesen elvágtad magad nálam :-)))
Engem ez nem zavar mert annyi jó játékos van. Bl lebonyolítás zavar már egy ideje. Egyhangú , hogy mindig ugyanazok vannak a legjobb 8 között kb. Esetleg 1-2 változás.
Vissza kellene térni a régi BEK lebonyolításhoz mert ez így már nagyon belterjes.
Nekem nagyon tetszik,sőt kifejezetten szép,miután megláttam,hogy ki is viseli!:))
Mivel a fiam emelt angol vizsgára ment és lefeküdt aludni,szóltak otthon,hogy ha gól van csendben ordibáljak!Épületes látvány lehettem!:))
Szellemi képességeiről sokat elárul:
http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,spanyol-foci,brutalisra-sikerult-messi-uj-tetkoja,82352