ha megiszom ezt a pálinkát akkor a délutánba egy fej-vállat is beletudok képzelni.. :)
mármint fordítottat..
ha megiszom ezt a pálinkát akkor a délutánba egy fej-vállat is beletudok képzelni.. :)
mármint fordítottat..
400 alatt a KT long jel :)
Ok, akkor értjük egymást ;)
Minden lefordult megint, a 15350-es eladást egész jól belőttem :)
Ne nekem mond.. :)
szvsz csak a kilengésekre jó ez a taktika...
HUF nagyon erősödik USD ellenében. Azaz ma jól visszadöf a bika a szarvával, csak nehogy átszúrja a maci hasfalát.
Tételezzük fel, hogy reggel tudod, hogy fordulni kell :) és mondjuk 5 konti shortod van.
Ekkor vagy zárod az 5 shortodat és nyitsz öt longot (+10 elmozdulás), vagy az öt shortod mellé nyitsz +10 longot (ugyancsak 10 elmozdulás). Az össz egyenleged eztán mindkét esetben +5, a kötések száma 10.
Napközben akármerre mozdul az árfolyam, mindkét esetben ugyanolyan jól vagy rosszul jársz, mert ha felmegy ugyanannyit vesztesz az 5 shorton, amennyit a plusz 5 longon nyertél. Lefele dettó.
Nap végén első esetben zársz öt longot és nyitsz öt shortot, második esetben zárod a 10 longot. Mindkétszer kötészám 10, végén pozi -5. Költség, végeredmény ugyanaz.
Miután nincs készletpárosítás, ráadásul az sem számít, hogy melyik pakkod adod el.
-
Magyarul oda is vissza is tök mindegy. Szigorúan szvsz :)
Fedezettel igazad van, azt nyitott konti alapján számolják, iránya mindegy. Tehát hamarabb vered le a lécet, ha több - akár ellentétes irányú - pozid van nyitva.
igen. Ha reggel pontosan tudod, hogy jó irányba kell fordulni...
egyébként az egyenlegben csak a nap vége számít (kbc-nél nincs napközbeni kalkuláció)
még egy bibi van vele. Dupla fedezet foglalás, illetve ha régi rosszírányú pozidat tartod, az így számolt veszteség miatt likvidálhatnak akkor is ha az új napközben hozna annyit...
Ami szerintem teljesen ugyanaz, mint ha ma reggel zárod a régebbi shortod, napközben longolsz és nap vége előtt shortba fordulsz megint, nem? Az összesített egyenleged minden időpillanatban pontosan ugyanannyi és ha belegondolok még a konti szám is, szóval szerintem 'scheißegal'. De mostmár komolyan kiszámolom egy Excel táblában. :)
Mellesleg: édes anyját hatinak, hogy 15345-ről fordult. Nem tudott volna még öt pontot menni a megbízásomért? :S
igen...ez az előnye...ha egyszerre megy a short és a long, hogy magasról van mondjuk shortod, és ez a mai rángatás nem zavar, mert védve vagy tőle..míg normál esetben minden nap el kéne találnod a helyes irány..ami elég nehéz..lehetetlen.
egy előnye van. mondjuk shortban állsz.. ma
ezt a mostani felhúzásokat lekereskeded, hogy az eredeti shortot nem bántod.
vagyis most itt valahol nyitottál volna egy longot amit ma (holnap) zársz is.
Úgy hogy közben a 17240-ről nyitott short pozikat nem zárod...
De az összesített pozíciód napi elszámolásnál ugyanaz, ha van +5 hatid meg ha van +15 és -10, nem? Elvileg ugyanannyit fogsz nyerni vagy veszíteni.
Vagy a brokidíj szempontjából jobb futtatni a pozikat párhuzamosan?
Nem értem mi az előnye a hagyományos long / nincs pozi / short választáshoz képest?
te tudod. Engem nem győztél meg, hogy ez így is működik valójában. Hangsúlyozom nincs erste rendszerem.
Ebben a szisztémában akár részvényeknél is működhetne...
Úgy csinálom hogy a 3. számú pakkot veszem elő..azt zárom..bár nincsen FIFO meg LOFO meg semmilyen készletgazdálkodási beállítás határidősnél...
amikor megveszek valami egyből beteszem visszavételre..tehát később be tudom azonosítani...
Végülis a program másnapra azért még jóváírja hogy vesztettem, vagy nyertem -e a határidővel...de a végén , ha mindent lezárok, az összeg stimmel.
Ha felfelé ki is tör, szerintem 15350-ről, de legkésőbb 15500-ról le fog fordulni.
szépen megyünk egy ékben lefele, ki kellene várni melyik irányba tör ki :)
Nem rossz trükk! ;)
Köszönöm a gyors választ. Majd alkalomadtán kipróbálom! De egyelőre nem tudom eldönteni merre forduljak, van egy pár shortom, de most kicsi bukóban van és nem akarózik kiszállni, mert akkor tuti azonnal megindul minden lefelé...
ez ok,
de ha short bekerülési árak:
- 16320
- 15700
- 15600
- 16300
- 17200
- 15900
ebből hogy zárod a legalacsonyabbat?
Mert kbc-nél csak fifó van..
nem hülyeség..elmondom hogyan csinálom :-))
veszek longot 16000 nél...egyből beírom az excel táblázatomba hogy mennyi kontraktus és az árat...
A portfolio rendszerbe beteszem 1 hónapra előre 16401 -es árral
ha lenne még egy longom akkor 16.402 -re állnék vele eladásra...stb.
Shortolásnál 15900 nál indítok egy shortot..azt rögtön beteszem visszavételre 14001 -re..
a második pakkot 14.002 -re teszem visszavételre..
a harmadikat 14003 -ra..és igy tovább..nekem most 14005 -nél is volt visszavételem..
Az excel táblázatomban látom a sorban hogy melyik az 1., melyik a 2. pakk stb.. le tudom ellenőrizni magamnak..
mert a rendszer attól függetlenül csak a nettó negatív, vagy a nettó pozitív pozíciókat mutatja..
Ti hogyan csináljátok ? :-)))))
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de hogy csinálod, hogy kiválasztod melyik pozíciódat zárod?
Nálam határidőnél nincs még fifo-lifo sem. (portfolios erste traderem van)