Regisztráció Elfelejtett jelszó

Az MNB felfüggesztette a Buda-Cash működését

Re: nincs cím

#723178 birkanyiiroo Előzmény: #723171

"...Az MNB szakemberei azonban azt találták, hogy a 60 milliárnyi mellett van még 150 milliárd fiktív kötvény is, amit a felügyelet tudta nélkül, illegálisan bocsátottak ki. Ez már büntetőjogi probléma, nem is felügyeleti. Tehát a Quaestor MNB-engedély nélkül, illegálisan bocsátott ki kötvényeket. Ez majdnem olyan, mintha pénzt vagy mást értékpapírt nyomtatott (értsd: hamisított) volna.

Piaci szakértők egyébként már hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy a Quaestor kötvénykibocsátásai, a kötvények eladásából beszedett pénz és a cég befektetéseinek értéke között hatalmas lyuk lehet. A győri futballstadionon és a csatolt irodaépületek hasznosításán kívül nem nagyon látszottak olyan vagyonelemek, amelyeket nyereséget hoztak volna a cégnek."

-------------------------------------

Eplény-Eplényebb-Legeplényebb... Legleg... Leglegleg... )

#723171 Zotya32 Előzmény: #723169

kéne egy új topik nekik is....

http://444.hu/2015/03/10/150-milliardnyi-fiktiv-kotvenyt-adhatott-el-a-quaestor/

Ezekben a pillanatokban tartott sajtótájékoztatót a Quaestor-ügyről Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

A gyanú szerint több mint 200 milliárdos csalásról van szó.

A Quaestor 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsátott ki, amellett, hogy szabályosan 60 milliárd forint értékben adott el.

A cég Báthory utcai fiókja előtt sorok kígyóznak, pánikba esett befektetők próbálnak a pénzükhöz jutni.

A Quaestor a Buda-Cash-botrányra próbálta fogni nehézségeit, de az MNB állításai sokkal súlyosabbak: nagy értékű csalássorozatot gyanít a hatóság.

#723168 Zotya32 Előzmény: #723165

tényleg! önkéntes nyp, azzal mi lesz? nem csak a quaestor, hanem egyéb más cégnél. Pl az otp önyp a portfolióban tarthatott quaestor kötvényt? mondjuk én kiegyensúlyozottban vagyok, abban nem hinném, hogy van ilyen vagy hasonló eszköz...

#723165 joepappa Előzmény: #723139

igazából az önkéntes nyugdíjjal kapcsolatban az a kérdés, hogy mekkora állományt tartottak saját vállalati kötvényben. (enron?)

#723140 Zotya32 Előzmény: #723134

nem ő a hibás a történtekért, csak ha ilyen jól lát mindent, akkor már menet közben is kellene felvilágosító írásokat közzétennie, nem? utólag könnyű elmagyarázni, miért nem volt jó a quaestor-modell... lehet, ő is csak most ismerte meg? :))

#723139 joepappa Előzmény: #723135

csak utolér lassan mindenkit a dolog, most már én is érintettvagyok az önkéntes nyugdíjpénztáram van nálunk.

"Kisebb tömeg gyűlt össz…

#723135 Ibiza

"Kisebb tömeg gyűlt össze a Quaestor ügyfélszolgálati irodája előtt, de a cég türelmet kér, és bízik abban, hogy mindenki megkapja a pénzét "

tetszik ez a "bízik" szó..járni jár..csak nem jut.

#723134 Racional Előzmény: #723128

Nem Zsiday a hibás hanem Matolcsy, levitte a kamatot, nem jött a 350-es Euro és az országcsőd, mert sokan ezt várták

komcsilibsik lezavarták …

#723133 Ibiza

komcsilibsik lezavarták a brókerházak vizsgálatait..gondolom a közelgő 5év eltelte és az újabb vizsgálat előtt lépegetnek.

#723128 Zotya32 Előzmény: #723126

Zsiday-t nem értem. ha annyira jól lát mindent, ahogy az utólagos magyarázásaiban olvasható, akkor miért nem figyelmeztet előre? például a Quaestor ügyben? írhatott volna róla évekkel ezelőtt is, hogy lufi van kialakulóban likvid terméknek ad el olyan kötvényt aminek az ellenértékét illikvid eszközbe teszi be. na mindegy, majd lesz vmi... ez sem 1 napos story lesz....

#723126 Ibiza Előzmény: #723121

nagyon gyerek vagy.. de ezt megszokhattuk...gyere le a higítóról..

zsiday nálam nem játszik..

A kormány borítja a csalásokat de nyílván ő az aki lehúz..ellop.

Én kíváncsian várom a fejleményeket már ami ki fog látszani belőle. Úgy látom herélgetik a libsibal pénzcsapjait.

Meglátjuk a 70mrd-nak meg lesz e a fedezete...