Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: magyar "megoldások" a fogyasztásélénkítésre :o)

#7066 Kissherceg Előzmény: #7058

Legnagyobb cég a mol vagy audi :)) Legnépesebb a máv, szóval melyk? :))

Teljes homály uralkodik a vezetésen, romba döntik a gazdaságot, direkt szándék ez esküszöm, ilyen hülye nem lehet senki...

Re: magyar "megoldások" a fogyasztásélénkítésre :o)

#7058 Dr. ursi Előzmény: #7048

csak szólnék, hogy a legnagyobb cégnél mo.-n dolgozó öcsém, akinek k.jó fizetése van kajára, üdülésre, kultúrára, sportra (egészségre), de még fogászatra is csak ebből tudnak költeni ... ha ez nem lesz, akkor marad a kaja, abból is az alja.

nem hiszem hogy ez jót tenne a magyar fogyasztás élénkítésnek ... szállodák, színház, mozi, fitnesztermek, uszoda, stb ... miből fog megélni ???

ott már tudják, hogyha jön az adó megy a kafitéri :o( ennyi az egész.

nemtom, tényleg totál gyapotagyúak ülnek a bársonyszékekben és amögött a sok ajtó mögött ???

de legalább olyan tanácsadókat bíznának meg, akik nem szintén vattacukoragyúak ...

Re: autóipar

#6886 Zizifx Előzmény: #6869

Én tökéletesen megértem azokat akik hitelre vették a lakásukat, itt szerintem hosszu távú bérletre, lehetőség se nagyon van meg az emberek is inkább sajátott szeretnének(persze hol nem?) de mivel nagyon nehezen váltunk munkahelyet, várost meg főleg nem is igen gondolkoznak bérletben legfeljebb azok akik bármikor vehetnének lakást(legelábbis az ismerőseim kőzül azok béreltek csak hosszutávon akik biztos anyagi háttérrel rendelkeztek)

Az autovásárlásnál szerintem rengetegen vettek hitelre minden különösebb indok nélkül teljesen átgondolatlanul. Én mondtam , tartsuk meg a régi skodánkat, ha ellopják, vagy ősszetörik, hát legfeljebb holnap veszünk egy másikat.(persze a végén mi is vettünk , most 40000 a részlet igaz nem mi fizetjük de akkor is.) szerintem se nagyon mükszik nálunk ez a támogatás aki akart az már megvette aki meg nem akart nem hinném hogy most majd fog azért az emberek kezdik érezni hogy baj van.

bankok korlátozása

#6874 Dr. ursi

végre valami:

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=econet&nID=399723

kamatot emeltek és a devizaárfolyam meghatározása is amin elszámolnak bankonként egyedi (ők hat meg és akár 10 forintot is szórhat ugyanazon napon -épp ezért erre is ki kellene térni mondjuk bekorlátozni +/- 5 ft-re, mert akkor az lesz hogy rádobnak az aznapi elszámoló árfolyamra20 ft-ot !)

a havi levonás -22 e a tőkéből és -84e a kamat !!!!!!!!! nem fogy a felvett hitelem, szinte semmit nem fogyott pedig több mint másfél éve fizetem (azt már nem is nézem hogy a forint miatt jóval többel tartozom így is mint amit felvettem, de legalább fogyna ...)

pedig csak azért vettem fel, mert nem volt pénzem a teljes kéróra és mert a forint hitel törlesztőrészlete kétszer annyi lett volna (mondjuk most is kb 40 %-al még mindig több lenne)

#6869 Dr. ursi Előzmény: #6865

spec nekem is van egy tizennégy éves autóm, de az lesz az utolsó, amit lecserélnék, inkább vigyék azt amire van még kb egymilla tartozásom, ami a forint miatt folyamatosan növekszik.

a régi kocsinak alacsony a fenntartási költsége, alacsonyak az adói, és nagyon jóállaptban van és az is elvisz a-ból b-be és azt nem tudja elvenni semmilyen bank és nem kell utána horribilis regisztrációs adót fizetni és nem kell horribilis üzembehelyezési költséget fizetni és nem kell rá cascó stb.

szóval ennyit a cseréről; itt mo-n ez akkora plusz terhekkel jár, hogy az 1500 euró lófütyi !

#6865 Dr. ursi Előzmény: #6857

magyar roncsautó-prémium tervezet:

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=econet&nID=399696

ezzel csak az a probléma, hogy nem veszik figyelembe a magyar társadalom összetételét.

akik kisautókat vennének jellemzően már vettek és nyögik a majdnem duplájára emelkedett törlesztőket, rosszabb esetben már nem tudák nyögni és bank vitte plusz még nekik kellett ráfizetni, mert már nem fedezi az autó értéke a tartozást a szuper erős forintunk miatt.

akinek meg tíz évesnél öregebb az autója azon jellemzően nincs hitel, tehát ilyen környezetben idióta lenne új autót venni, azaz terhet válllani magára, azaz hitelt felvenni, ugyanis másképp nem tudja leccserélni a kocsiját mert a magyar átlag embernek nincs pénze !!! ezt kéne már tudomásul venniük.

#6857 Dr. ursi Előzmény: #6804

gentle,

az elektronyos autókat már katonai reptereken tárolják, usában valami 600e darabos készlet van felhalmozódva, a kutyának sem kell; most mikor olcsó az olaj; azonkívül egyáltalán nem kiforrott technika; a vízes meghajtás meg azért nem kerülhet előtérbe, mert akkor az arabok mehetnének a homokot túrni :o) lobbi ... meg az amcsi olajcégek is.

w-betűs nevű,

a probléma maga a fogyasztói társadalom volt/van.

és ahogy 29-33-ban az alapok a túltermelés.

annak az alapoka meg a túlnépesedés.

annak oka meg a kutatás fejlődése (azaz ninncsenek olyan betegségek amelyek megritkítanák az jónépet) és a területi felosztás lezajlása (nincsenek háborúk a fejlett világok közt, amelyek lerombolják a gazdaságokat).

szóval:

sok ember - sok igény munkára és fogyasztásra - túltermelés, de kevesebb munkaerővel, mert fejlettebb a technika - nincs annyi munka nincs annyi pénz a fogyasztás fenntartása és növelése hitelezéssel, ami mögött nincs fedezet - globalizáció piacnyeréshez atúltermelés miatt - globalizáció a minél olcsóbban állítsunk elő terméket hogy minél nagyobb haszonnal passzoljuk el - a piacok kifogytak (már csak afrika van, jól példázza ezt, hogy most a multik már ide koncentrálnak és próbálják lobbin keresztül nyomni befelé a pénzt, hogy a sok szerencsétlen fogyasszon olyasmit amire nincs is szüksége igazából, najó ez hosszú, afrika megér egy külön fejezetet :o)) - a túltermelést nem képes felszívni - visszacsatolás - összeomlás

ilyen eccerű :o)

a lényeg: "A pozitív irányú elmozdulásnak a csírája sem látszik."

#6849 Waszeitung Előzmény: #6804

Én a 22es csapdájának érzem ezt az egészet,ha vhol megakad a lánc,akkor borul az egész rendszer,márpedig a lánc megszakadni látszik az "olcsó energia" által....

#6804 gentlemanus Előzmény: #6126

Szia Ursi!

Az autóipar problematikája jól leképezi azt a szándékot, ami e válság mögött húzódik meg.

Mert ha normális és tisztességes szándék húzódna meg a válságból való kilábalásra, akkor az egész szektort úgy ahogy van átállítanák a totál energiatakarékos, kicsi, elektromos autók gyártására. Szakembergárda adott, üzemek gyártósorokkal adottak, csak motorikusan kellene úgy átterveztetni az autókat a már újfajta üzemelési módra.

Ma már létezik az az eletromos technológia, amely biztosítani tudja, hogy takarékos üzemeléssel, teljes éjszakai energiafeltankolással akár 200-300-t is lehet autózni.

Miért nem lehet pl. elektromos áramtöltő berendezéseket rászerelni a mostani kutakra?

Erre az átállásra, konkrétan számonkérhető projektekre kellene rányomni zsetont, nem a feneketlen fenntartásokra.

Autókra szükség van, mert mára már teljesen motorizáltá vált az ember.

Egy műsorban hallottam egyszer, hogy ma már létezik az a technológia is, ami vízből állítja elő az energiát, és egy pohár vízből is eszméletlen energia nyerhető ki.

Ja, csak az nem jó, mert a bárók nem tudnának több zsetont kihajtani az emberekből.

A pozitív irányú elmozdulásnak a csírája sem látszik.

kína

#6790 Spade

A kínaiaknál hatalmas puffancs lehet, állítólag sok felhőkarcoló kisértet ház lett mert az épitettő meg a potenciális bérlők is csődbe mentek....

Re: olajka

#6709 Dr. ursi Előzmény: #6533

44,44 zárva

vissza kéne szállni :o) de most nyuszi lettem megint.

szép stabil esést várnék, mert sokan emelkedésre spekulálnak inkább ...